• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Manokwari

Manokwari

Hoewel kleiner dan Sorong is Manokwari de hoofdstad van de provincie West Papua. Het stadje met 130.000 inwoners ligt in het noordoosten van de zogenaamde Vogelkop. Gunung Meja (de tafelberg) ligt vrijwel tegen het stadje aan en is een beschermd natuurreservaat met veel oerwoud.

Bekender is Manokwari als uitvalsbasis naar het Arfak gebergte.

Het vliegveld Rendani onderhoudt dagelijkse vluchten met Sorong, Jayapura, Makassar en Jakarta. Enkele keren per week wordt ook gevlogen op Nabire, Kaimana en Fak-Fak.

Bezienswaardigheden

Pasar Puti Beach: U kunt aan iedere taxi chauffeur naar dit mooie strandje vragen. Net buiten het centrum van de stad ligt het Pasar Puti Strand. Mooi wit met veel bomen die voor voldoende schaduw zorgen. Kleine krabbetjes rennen vrolijk rond. Neem ook zeker uw duikbril en snorkel mee want direct voor de kust ligt een mooi stukje koraal. Hier kunt u schitterende vissen bekijken. In het weekend kan het soms wel eens druk zijn op het strand omdat er dan ook veel locals komen. Door de weeks is het er heerlijk rustig!

Japans Monument: Een stukje de bergen in dwars door de jungle komt u bij het Japanse Monument. Sommige taxichauffeurs willen hier niet naartoe rijden omdat de weg op sommige plaatsen erg slecht is. Eenmaal bij het monument aangekomen kunt u genieten van een schitterend uitzicht over Manokwari.

Markten: Er zijn twee markten welke leuk zijn om te bezoeken. De eerste is de vismarkt welke u bij het vissershaventje kunt vinden. Vroeg in de ochtend gaan de vissers de zee op en vangen de vissen. Bij terugkomst worden deze verkocht op de markt. Aan het einde van de ochtend is een goed moment om hier te gaan kijken.

De tweede markt waar u even lekker kunt rondkijken en genieten van het echte Indonesië is de algemene markt. Honderden kraampjes staan hier bij elkaar. De meeste overdekt. Het is hier warm en na regen ook erg vochtig. U kunt hier van alles vinden, groente, fruit, kleding, speelgoed, souvenirs, etc... Vergeet ook zeker niet uw camera mee te nemen!

Snorkelen: Op veel plekken langs de kust kunt u mooi snorkelen. Wat ook een leuk idee is is om een boot van een visser te huren en te zeggen dat u naar Lemon Beach wilt gaan. Dit is een klein eilandje voor de kust van Manokwari en hier kunt u schitterend snorkelen. Spreek wel van te voren een duidelijke prijs af om problemen te voorkomen.

Gunung Meja: De Tafelberg heet in het Indonesisch de Gunung Meja en is gelegen vlakbij het centrum. De berg is perfect om te wandelen door de jungle. Het zal zwaar zijn dus voldoende vocht is echt een vereiste. Onderweg kunt u genieten van de schitterende flora en fauna. U zult vele vogels en reptielen tegenkomen tijdens de tocht, vergeet dus ook zeker niet uw camera mee te nemen!

Deze bouwsteen is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers... Op een kleine 2 uur rijden met een 4WD komen we bij het kleine 'dorpje' Padangan Arfak, aan de rand van het primaire regenwoud. Hier staat de jungle lodge, een zeer basic onderkomen, zonder stroom of stromend water en matrasjes op de ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Amban Beach house - Manokwari is een eenvoudig, maar leuk en schoon hotel op 20 minuten van het centrum en direct gelegen aan het strand. De kamers beschikken over airco, eigen badkamer met warm stromend water, terras met uitzicht op zee en waterkoker.
Er is een restaurant en vanuit het hotel worde ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het 4* hotel ligt op een heuvel buiten de stad. Het hotel heeft uitzicht op zowel de oceaan als het Arfak gebergte.
Er is een mooi buitenzwembad. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Mansinam is een nieuw hotel direct aan het strand, net buiten de stad. Het heeft goede voorzieningen en een prachtig restaurant boven het water. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Swissbell Manokwari ligt centraal in de stad, op 8 minuten rijden van het vliegveld. De kamers zijn mooi en licht, met vele ramen. In het hotel is een fitnessruimte, massage, sauna, wellness-centrum en een buitenzwembad.

De kamers zijn voorzien van: Airconditioning, badkamer, koffie/thee voorzien ... meer infomore infoinformations supplémentaires