• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Biak

Biak

Biak is een eilandje en plaats in de Geelvinkbaai, zo ongeveer tussen Sorong en Jayapura, in het noorden van Papua. Het eiland Biak bood tot 1963 onderdak aan het Nederlandse leger. Veel marine kampen en luchtmachtbases doen nog steeds dienst, hoewel ook de lokale industrie gebruik maakt van de gebouwen. Biak is daardoor populair onder Nederlands Nieuw-Guinea veteranen.

Bezienswaardigheden zijn onder andere de Japanse grot, het piepkleine Binsari oorlogsmuseum en de mooie kustplaatsjes Bosnik, Samber, Urfu en Wari.

Voor de kust liggen de 30 kleine Padaido koraaleilandjes, waar het prima snorkelen en duiken is.

Zeker drie uur varen is het naar het eiland Yapen. Slechts weinig toeristen bezoeken het eiland, hooguit om de Paradijsvogels te spotten. Aangezien die zich alleen met zonsopkomst en -ondergang laten zien, is dan een overnachting nodig in een zeer basic homestay.

Biak heeft dagelijks vliegverbindingen met Jakarta via Makassar, Nabire en Jayapura.

Het voormalige KLM hotel heet tegenwoordig Asana Biak. De houten kamers zijn wat verouderd, maar de stenen suites zijn prima. Het hotel beschikt over een PADI duikschool.

De basisreis neemt u mee van Schiphol naar Biak in de Indonesische provincie Papua.

Op 20 april vindt hier een totale zonsverduistering plaats van ruim 3 uur, waarvan 1 minuut en 4 seconden een 100% verduistering.

Na de zonsverduistering kunt u uw reis verlengen met een reis naar de Dani-stamm ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het voormalige KLM hotel ligt op loopafstand van het vliegveld en is in 2009 geheel gerenoveerd.
Het hotel straalt een zekere vorm van ouderwetse luxe uit en is direct aan zee gelegen.
De vleugels van het hotel zijn opgetrokken uit hout en daardoor wel gehorig. Iedere kamer heeft een terras met ui ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het nieuwe (2021) Swiss-Belhotel Cendrawasih ligt in het stadje Biak, op 500 meter van de zee en 3 km van het vliegveld. Het hotel heeft een zwembad, restaurant, bar, gym en spa.
Alle kamers beschikken over airco, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, TV, zithoekje en schrijftafel. De junior-sui ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat