• Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Ambon Ureng
  • Banda Kora kora
  • Saparua
  • Seram
  • Vakantie Molukken

Ternate en Tidore

Ternate

Ternate is een piepklein eilandje, prachtig gelegen in de Noord Molukken. Het was één van de bekendste specerijen eilanden tijdens de Nederlandse tijd. Nog steeds zijn er volop kruidnagel en nootmuskaat te vinden . Het is een van de KieRaha eilanden (de 4-sultans eilanden, Ternate, Tidore, Bacan en Jailolo) Het eiland wordt gedomineerd door de Gamalama, één van de vele nog actieve vulkanen die Indonesië telt. De laatste uitbarsting was rond de eeuwwisseling.

Het is heerlijk om een paar dagen over het eiland te “slenteren”. Prima te bereiken vanuit Manado en of Makassar - Vanuit de lucht zie je al meteen de kleine eilandjes met hun vulkanen, een prachtig gezicht. Het vliegveld heet Sultan Babullah.

Na het inchecken in het hotel is het prima te doen om het kleine stadje te voet te verkennen. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Loop richting de Boulevard of de haven. De dagelijkse levendige Pasar Gamalama is zeker een bezoek waard. Kleurrijk en een wir war van Indonesisch handelswaar. Bekend onder andere van zijn eigen gemaakte zilveren kettingen. Er zijn tal van mogelijkheden om je te verplaatsen in Ternate stad: taxi, bemo (openbare busjes), ojek (bromfietstaxi) en we vinden hier ook nog de Bendhi, paard en wagen. Afdingen is een noodzaak

Als je lokaal wilt gaan eten is het restaurant Pondok Katu een aanrader, heerlijke visgerechten, schoon en betaalbaar. Ze geven je de kaart met een briefje en een pen, je schrijft dan op wat je wilt eten, Het briefje wordt dan opgehaald. Het Platinum restaurant is iets meer Westers waar je bijvoorbeeld prima een juice van verse tropische vruchten kunt drinken. De boulevard is s’ avonds een verzamelplaats van de Kaki Lima’s (eettentjes). Een wandeling hierlangs is een wandeling langs de “Indonesische keuken”. Je vindt hier gerechten vanuit heel Indonesië.

Ternate heeft dagelijkse vluchten op Jakarta, Manado en Makassar en onregelmatig naar verschillende plaatsen in de Molukken. De Het vliegveld is in 2020 nog gezellig Indonesisch, maar de bagage afhandeling gaat toch vrij vlot. De rit naar Ternate “kota” stad duurt niet langer dan 15 minuten.

Tidore

Tidore is een eilandje op een kwartiertje varen. Net als Ternate heeft het een vulkaan die het beeld van het eiland bepaalt. Andere bezienswaardigheden als het Spaanse fort, de kleurrijke markt en het paleis van de Sultan maken een dagtochtje Tidore de moeite waard.

Kijk eens op een (oud) briefje van 1000 Roepiah; de afbeelding die je hierop vindt is het uitzicht vanaf Ternate op de eilandjes Tidore en Maitara.

WeerAmara Bela International was een prachtig hotel. De kamers zijn erg ruim, voorzien van AC, koelkastje en TC en er zijn kamers die direct aan het zwembad liggen. Het hotel heeft na Corona wel slechte recensies qua onderhoud.

... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit kleinschalige hotel ligt te midden van de kruidnagel en nootmuskaatbomen op een terrein van 10.000m2. Gesitueerd circa 7 km vanaf Ternate centrum.
Alle kamers zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer en airconditioning en hebben een prachtig uitzicht over de baai met de eilanden Tidor, Mar ... meer infomore infoinformations supplémentaires