• Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Ambon Ureng
  • Banda Kora kora
  • Saparua
  • Seram
  • Vakantie Molukken

Seram

Seram

Seram (of Ceram) is het grootste eiland in de zuid Molukken. Het is 17.148 km² groot, ruim drie keer de provincie Gelderland, en het hoogste punt is 3027 m. Het is één van de groenste eilanden op de Molukken.

Nusa Ina was de naam van het eiland zoals gegeven door de oorspronkelijke bewoners van het eiland. 'Nusa' betekent 'eiland' en 'Ina' betekent 'moeder'. Deze benaming verwijst naar de overlevering in de Molukse orale literatuur dat alle Molukkers oorspronkelijk van het eiland Nusa Ina afstammen.

In het zuiden liggen de stadjes Masohi en Amahai broederlijk naast elkaar. Amahai heeft ook de ferryhaven die de dagelijkse (behalve zondag) route naar Tulehu op Ambon bedient. Ook de publieke kleine speedboot uit Saprua legt hier aan. Standaard gebruiken we hier het Isabella hotel.

In het centrale deel ligt het moeilijk te bereizen Manusela National Park, waar we wel trekkings voor met name vogelaars kunnen organiseren. Hier bevinden zich ook de traditionele Alifurustammen, die nog steeds door vele Indonesiërs worden gevreesd vanwege hun magische kunsten.

In het noorden ligt het dropje Sawai, grotendeels gebouwd boven het water. Vanuit Sawai kun je in een prauw prachtige tochten over de Sawairivier maken. Het leven is hier ongecompliceerd en het is prachtig snorkelen vanaf het strand.
Het Ora beach resort heeft cottages gebouwd op het water.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat