• Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Ambon Ureng
  • Banda Kora kora
  • Saparua
  • Seram
  • Vakantie Molukken

Dive spots Metita - Morotai

Metita - Morotai dive spots

Rond het eiland Pulau Metita en de zuidwestelijke wateren van Morotai zijn al zo'n 40 duikspots in kaart gebracht. De spots variëren van WW-2 wrakken, imposante muren, levendig koraal, mantaroggen en stevige drift-dives tot interessante makro-duiken. U kunt zelfs de Dugongs (zeekoeien) spotten...
Beste periode: maart-november.

Metita reef

Meegaand met de stroming biedt deze stek een duikervaring langs een muur van koraal. Af en toe laten Eagle Rays zich spotten.

Black tip point

Metita Blacktip Point biedt een unieke duikervaring met een grote kans om Black tip reef sharks te spotten. Aangezien de locatie regelmatig een matige tot sterke stroming heeft, hebben duikers de kans om naar de pinnacles en langs het imposante koraalrif te drijven.

D'Aloha point

D'Aloha point is een zeetuin vol verschillende koralen. Tijdens de duik komt u langs hard en zacht koraal, sponsen en zeewaaiers en grote tafelkoralen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn.

Dodola kecil

Dodola kecil (klein) biedt een overvloed aan koralen en scholen fusiliers. Het is een van de meest diverse duiklocaties in Morotai, het herbergt een groot aantal rifvissen en koraalrifsoorten.

Galo Galo cave

Een unieke duikervaring door een 6 meter diepe grot, langs een prachtige muur, beroemd om zijn scholen mobula roggen.

Galo Galo channel

Vlak bij de Galo Galo cave ligt the channel, waar regelmatig mantaroggen te spotten zijn.

Kokoya reef

Het Kokoya rif is een combinatie van muren en hellingen en biedt een ontspannen en schilderachtige duikervaring voor duikers van alle niveaus.

Pulau Pasir

Pulau Pasir biedt een boeiende duik met een mix van muren, hellingen en pinakels met een rijk zeeleven.

Wawama wreck site

Morotai's eigen historische onderwaterduiklocatie met wrakken en artefacten uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder Bristol Beaufort-vliegtuigen en jeeps.

Kolorai reef

Kolorai reef heeft een uitbundig koraal en wordt begrensd door een prachtige muur. Tijdens deze rustige drift-dive is de kans meer dan groot groene zeeschildpadden en karetschildpadden tegen te komen.