• Moana
  • Manta

Moana Duikcruise 5 dagen Flores - Komodo - Flores -

Cruise Flores - Komodo - Flores (duiken)

De bemanning van de Moana heet u welkom aan boord van dit prachtige zeilschip. Op deze onvergetelijke cruise, speciaal ontworpen voor duikers, zult u een onvoorstelbare mooie reis meemaken. U kunt dagelijks maar liefst 4 keer duiken op prachtige locaties!

MOANA is een op maat gebouwd Indonesisch liveaboard-schip. Het is perfect uitgerust om duikers het beste van het KOMODO NATIONAL PARK te zien, evenals echt onbekende en ongerepte duikplekken. Sinds 2004 biedt MOANA duiksafari's aan en dankzij vele happy passagiers hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd. Wij zijn een van de weinige op Komodo gebaseerde schepen die van maart tot december alleen maar in Komodo opereren - dus je zult duiken met de echte Komodo Experts!

MOANA's ervaren duikgidsen en instructeurs duiken deze wateren bijna elke dag, het hele jaar door. We kennen de duikstekken, de stroming en het onderwaterleven. Onze passie en kennis van het gebied zullen u tijdens uw safari bij ons blijven verbazen.

Wat te verwachten onder water?
WORLD CLASS DUIKEN GEGARANDEERD! Rondom Komodo hebben we meer dan 50 sites om uit te kiezen en hebben gebieden voor elk ervaringsniveau, of je nu net je Open Water-cursus hebt voltooid of jarenlange uitdagende duiken achter je hebt.

De koralen in Komodo National park zijn ongerept, met Mantas, haaien, schildpadden, dolfijnen, dugong, veel pelagics, de kleine pygmee zeepaardjes, naaktslakken, voelsprietvissen. De locaties variëren van vriendelijke, gemakkelijke koraalhellingen tot adembenemende adrenalineritten, van de warme wateren van de Flores-zee in het noorden tot de killere wateren in het zuiden in de Indische Oceaan, het onderwaterterrein is zo gevarieerd met steile rotswanden, pinakels, kanalen , platte zandbodems, onderwaterplateaus, hellingen, allemaal met variërende kleuren, maten en soorten koraal, zowel hard als zacht.

Wat te verwachten aan boord?
De goed opgeleide duikploeg van MOANA zorgt voor alles, van de duikuitrusting tot het schoonmaken aan het einde van de reis.
Apparatuur en duikflessen worden onderhouden en bijgevuld op het duikplatform aan de achtersteven van de boot. We duiken vanaf onze beide speedboten, te water gaan en weer aan boord komen is zeer comfortabel dankzij de ruime trap aan de achterkant van MOANA.

Alle duiken worden begeleid door een zeer ervaren duikgids of duikinstructeur
Perfecte service van ons goed opgeleide duikploeg
Kleine groepen - max. 10 duikers bieden veel individuele aandacht
2 grote speedboten (5m), via radio verbonden met MOANA
warme douche na nachtduiken (aan dek)
Veel gezond lekker eten voor onze hongerige duikers
12 liter aluminium tanks, INT + DIN
Bibliotheek van marine biologieboeken
Tot 4+ uur per dag onder water
Safety sausages zijn een MUST-HAVE (als u uw eigen safety sausage niet meeneemt, zullen we u er gratis een aan boord verstrekken)
Onze duikuitrusting en 2 Duitse BAUER-compressoren zijn goed onderhouden
Eerste hulp en noodzuurstof zijn aan boord
De dichtstbijzijnde decompressiekamer bevindt zich op Bali / Denpasar - hopelijk zullen we deze nooit nodig hebben

Vertrekdata

9 juni 2019
Aanbetaling 25%

Annuleringskosten:
tot 60 dagen voor vertrek: 20%
60 tot 30 dagen voor vertrek: 60%
Binnen 30 dagen voor vertrek: 100%

Inclusief:
Ontbijt, lunch en diner. Luxe hut met airconditioning, eigen douche en toilet. Frisdrank, water, thee/koffie. Handdoeken, snorkeluitrusting, excursies op land, Europese cruise leider, transfer van of naar het schip.

Exclusief:
vluchten, alcoholische dranken, frisdrank, fooien (ca. € 10,- p.p.p.d.), Complete duik uitrusting (€ 180,- per trip), Havengeld & National Park entreekosten (€ 115,- p.p. contant te betalen als u aan boord gaat).

Programma

Dag 1

Op dag 1 ligt de Moana te op u te wachten in de haven van Labuan Bajo op Flores. Na een verfrissend welkomst drankje, zullen we vertrekken. Vervolgens is het tijd voor een korte introductie van de faciliteiten van ons schip, de duik operatie en het tour programma. De 1e duik zal zijn bij Sabalon of Sabayur en de 2e een nachtduik bij Gili Lava Darat. Vervolgens zullen we dineren en overnachten ten noorden van Komodo.

Dag 2

Dag 2 begint met een klein ‘voor’ontbijt en de vervolgens duik 3 bij ‘Cristal Rock’. Na deze duik zullen we echt gaan ontbijten en beginnen aan duik 4 ‘Castle Rock’. De rots is bedekt met brons en roestkleurig spons en zacht koraal. U zult hier black snappers, grote inktvissen, pyramide koraalvlinders en een paar rode octopussen zien. Later in de middag klimmen we naar de top van een lokale berg om te genieten van een prachtig panorama over de maanvormige eilanden van de Komodo eilandengroep en het vasteland van Flores. In de middag doen we duik 5 ‘Light House’ in het noorden van Komodo. Duik 6 ‘Gili Lava Passage’ is weer een nachtduik.

Dag 3

Dag 3 begint weer met ochtenduik 7 ‘Batu Bolong’(Tatawa kecil). Om 11 uur duik 8 ‘Tatawa’. Duizenden vissen in alle kleuren en vormen zijn hier te vinden, onder andere schaakbordlipvissen, pauwoogkeizersvissen en koekopvissen. ’s Middags is duik 9 ‘Moana’s Manta Point of Pink Beach’ en duik 10, een nachtduik naar de keuze van de klanten.

Dag 4

Dag 4 begint met duik 11 CURRENT CITY, normaals in Batu Bolong. Terwijl we genieten van een heerlijk ontbijten zeilen we naar Rinca. Relax en geniet van het uitzicht terwijl u wordt gepamperd door het personeel . Vervolgens is duik 12 ‘PULAU TENGAH’ (Klein Batu Bolong) op onze nieuwe geheime hotspot. Daarna is er een 2 uur durende tocht ‘Dragon Walk’, waar u de laatst overgebleven inwoners van Jurassic Park zult zien, de beroemde Komodo draken! Tijdens zonsondergang zullen we voor de kust van Bat Island liggen, waar we duizenden fruit vleermuizen naar het vasteland zullen zien vliegen op zoek naar voedsel.

Dag 5

Op dag 5 zullen we nog gezamelijk ontbijten. Vervolgens wordt u rond 10 uur naar het vliegveld van Labuan Bajo gebracht waar uw vliegtuig naar Bali op u staat te wachten.

Uw verblijf

MoanaDe Moana is een originele Buginese schoener met 5 luxe 2-persoonshutten, elk met AC en eigen badkamer en wc. De schoener is in 2014 grondig gerenoveer... meer info more info Informations supplémentaires

Flores & Komodo

Flores is het grootste eiland van de Kleinde Sunda eilanden en wordt in één adem genoemd met de eilanden in het Komodo National Marine park. Het meren...