• Padar island Komodo
  • Bromo
  • Raja Ampat
  • Duikvakanties Indonesië
  • Borobudur
  • Tanah Toraja
  • Turtle
  • Ombak Putih
  • Bali sunset
  • Baliemfestival
  • Kawah IJen
  • Bohorok
  • Tangkahan
  • Samosir
  • Baturraden
  • Pink beach Komodo
  • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Indonesië

Culinaire Java-Bali groepsreis

Ha Vera,

Hopelijk alles goed met jou en Rudi. Is Rudi helemaal opgeknapt van zijn darmen/buikgriep? Hij had het wel flink te pakken gehad.

Hierbij onze feedback:

Programma; ontzettend leuk en leerzaam. Iets meer rust inbouwen en minder activiteiten op een dag zou wat rustiger zijn denk ik.
1 of 1,5 dag aan het eind van de reis minder en een nachtje extra in Surabaya. Dat was zo mooi daar in dat hotel.

Vervoer was super hoewel de bus iets ruimer mag in Bali.

Geen enkele opmerkingen over de gidsen. Beiden super prettig als gezelschap, behulpzaam en heel aardig. Vooral Iwan weet ontzettend veel over het land te vertellen!
Leerzaam (als wij tenminste niet in slaap waren gewiegd door de bus ☺️)

Hotels in het begin waren super; de rust bij aankomst in het land met zo’n fijne hotel is heel fijn. De badkamer daar was alleen wel wat verouderd maar is te doen. De resorts waren heerlijk.

Hotel aan het eind was jammer maar dat wisten jullie al. Gelukkig was het goed opgelost door het hebben van een andere kamer.

Sanur als plek is wat saai, zeker als je van drukke Ubud komt met mooie restaurants, koffie zaken, shops. Daar hadden we net iets te weinig tijd voor om meer van te mogen genieten.

Als organisatie hebben jullie het super gedaan. Het valt denk ik niet mee om zo’n gemêleerd gezelschap te vermaken. Wat ik op een gegeven wel vervelend vond, is dat continu wachten. Geen enkel kwaad woord natuurlijk over Peggy en je ziet wel dat zij haar best om mee te draaien maar het houdt de groep vaak wel op. Misschien is een screening aan het begin, voordat zij gaan boeken, een idee? Ook handig misschien om aan mensen te vragen hoeveel kennis er is over de Indonesische keuken (een lijst met bijv namen van kruiden, specereijen etc zou dan voor die mensen vooraf handig zijn?), of men bijv beginner kok is of gevorderd en daar evt de kookworkshops op aanpassen?
De kookworkshop bij de vrouwen thuis, waar we gudeg leerden maken was super! Die zou ik nog een keer wel willen meemaken bij iemand anders thuis.

De kennis die Maureen heeft over de producten, het eten en de streek is geweldig. Het was heerlijk om zo de eilanden te mogen leren kennen.

Verder hebben Cor en ik een fantastische tijd gehad! Het was enorm genieten!

Hopelijk hebben jullie hier er wat aan.

Lieve groeten,