• Bromo
 • Duikvakanties Indonesië
 • Raja Ampat
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden

Reisverslag Vietnam

Verassend, veelzijdig Vietnam.

Voor ons viertjes was de tijd aangebroken, het land Vietnam stond al langer op ons wensenlijstje, dus de voorbereidingen werden getroffen.
Een ding was direct duidelijk, als we Vietnam gaan bezoeken, dan willen we het gehele land verkennen, van Noord tot Zuid.
Na wat zoeken in de boeken en op internet, kwamen we bij reisbureau Merapi uit. Er was snel contact gelegd.
Aangezien wij redelijk wisten wat we wilden, hebben we onze wensen voorgelegd, met de vraag of er mogelijkheden waren.
Een reis op maat werd voor ons gemaakt, Vietnam verkennen in 23 dagen.

Onze start begon in Hanoi, waar wij overweldigd werden door het vele, luidde toeterende verkeer. Zoveel scooters hadden wij nog nooit bij elkaar gezien. Bijzondere stad welke wij in 2 dagen leerde kennen. Vanuit Hanoi verder richting Noorden getrokken, we bezochten Sapa, maakten een trekking naar Lao Chai, bezochten het karsgebergte, bezochten Meo Vac, maakten een boottocht over het Ba be meer, en reisden verder naar de kust bij Van Don voor een bezoek aan de Bay to Halong bay. Een dag en nacht op het water, tussen het indrukwekkende landschap, met meerdere eilandjes, om heerlijk weg te dromen.
Mooie plaatsen, voor iedereen een aanrader. Voor ons als meest verassend waren naast de bekendere plaatsen, vooral in het Noorden de niet toeristische plaatsen. Via machtig mooie natuur en vergezichten over de rijstvelden, maakten wij kennis met meerdere stammen. De H'mong, black en flower M'hong, de Tay, en Man stam, unieke volkeren, ieder in hun eigen werelden en met eigen primitieve gebruiken. We werden thuis genodigd bij mensen om een kijkje te nemen tijdens het dagelijks leven. Een leven ver terug in de tijd, hard werken met de hand op de vele rijstvelden, iedere dag ploeteren om een maaltijd op tafel te krijgen. Kinderen die straalden bij het krijgen van een ballon en ouders die ons meermaals bedankten wanneer zij wat tweedehands babykleding van ons kregen. Mensen oogden vrolijk, blij en toonden vooral respect voor ons als gasten in hun land.
Het Noorden is niet toeristisch, en bij menige stam waren wij de blanke toeristen de bezienswaardigheid. We hebben het Noorden verkend tot aan de Chinese grens, voor veel gebieden moest er een apparte vergunning geregeld worden.
Zeer de moeite waard voor iedereen die van puur leven houdt, om wat dieper het Noorden van Vietnam in te trekken. Je moet je wel laten vergezellen door een gids, sommige gebieden zijn zonder gids niet toegankelijk.
Nadat wij veel van het Noorden gezien hadden in 13 dagen, zijn we gevlogen naar het midden van Vietnam, de steden Hue en Hoi An bezocht en van de bezienswaardigheden genoten. Gefietst door de rijstvelden, en ook hier genoten van de natuur.
Na 4 dagen verder gevlogen naar het Zuiden van Vietnam. Ho Chi Mingh, de Mekong Delta, de drijvende markt, de Chu Chi tunnels, en natuurlijk de hoofdstad stonden op het programma.
Als afsluiter zijn wij per trein gereisd naar Mui Ne, om een tweetal dagen rust te genieten aan de zee. Zelfs hier ontdekten we nog verassende plekjes.
Vietnam, voor ons een geweldig land, mooie mensen, mooie natuur, prachtige cultuur, veel geschiedenis. Voor ons een vakantie waarbij wij actief konden zijn op meerdere momenten, een vakantie die begeleid werd door een drietal gidsen, allen zeer geïnteresseerd in onze wensen.
Kortom, een aanrader.
Mocht je een uitgebreidde beschrijving van onze reis willen, neem dan contact op met Merapi.


Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat