• Padar island Komodo
 • Bromo
 • Raja Ampat
 • Duikvakanties Indonesië
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden
 • Pink beach Komodo
 • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Thailand

Thailand individuele familirondreis

Een heerlijke reis! Aanleiding was de stage van onze oudste van 18, die vier maanden in Hua Hin bij een 5 sterren resort werkte. Wij hebben samen met onze twee andere kinderen, 16 en 14, haar aan het einde van onze reis, zes dagen bezocht.
Priscilla heeft voor ons een reis samengesteld, die voldeed aan onze specifieke wensen. Voordat we naar Thailand gingen, hebben we elkaar nog ontmoet in Wageningen, om de reis door te nemen. Dat was super. Al onze vragen werden beantwoord. Een aanrader om dat wel te doen voordat je vertrekt.
We vlogen met Emirates, via Dubai naar Bangkok. Meteen op het vliegveld een simkaart gekocht, zodat we in Thailand zouden kunnen bellen en gebruik maken van internet (en bellen via Whatsapp). En geld pinnen ging ook makkelijk. Onze contactpersoon was snel gevonden. Met de privé-bus naar ons hotel in Bangkok. Om de hoek van ons hotel gegeten bij één van de vele straatrestaurantjes. Welkom Thailand. Om een idee te geven van kosten: voor € 2-3 euro per persoon kun je prima eten en ook nog heerlijk vers vruchtensap krijgen. Duurder is niet nodig.
De gids ontmoetten we de volgende dag. Samen met de chauffeur trokken we de eerste dagen op. Wij zijn gestart met de Jungleraft (gaaf – alleen de traditionele dans hadden we beter achterwege kunnen laten). Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de Bridge over the river Kwai. Kanachaburri, Hell Firepass, Cemetary en een tocht(je) gemaakt door de jungle. De geschiedenis van de Birmaspoorlijn is indrukwekkend. De familie apen die we tegenkwamen in de jungle was adembenemend.
Vervolgens naar de tempel ruïnes van Ayuthaya: schitterend! Evenals de heilige boom in Phimai. Dat was iets wat we nog nooit hadden gezien. We vonden dat de gids nogal vaak eetgelegenheden opzocht die toeristisch waren. We hebben hem uitgedaagd om ons mee te nemen naar lokale restaurants en ècht thais te eten. En dat hebben we geweten en wat was dat gaaf. Helaas waren de keramische fabriek en zijde-weverij niet in bedrijf toen wij er waren.
Bangkok: crazy city. Van supertraditioneel naar superhip. Van enorme rijkdom naar pure armoede (op verzoek bezocht). De fietstocht was gaaf. De tocht door de klongs met de longtailboot dito. Het bezoek aan Chinatown en de tempels en grandpalace had ik niet willen missen. En het eten!!!
Met de nachttrein naar Changmai. Tweedeklas is echt prima. We vonden het best wel luxe. En op het station stond onze gids/chauffeur alweer op ons te wachten. Hij was lekker flexibel. Hij nam ons mee naar Doi Sutep, een dorpje met de Hmong-bewoners (heerlijke koffie helemaal bovenaan bij de tuin), de tempel en het centrum van Changmai. We bleven op verzoek nog een nacht slapen in de stad, in plaats van Little village, zodat we iets meer van de stad zouden meekrijgen. Little Village is een ontmoetingsplek voor vooral Nederlanders. Veel met jonge kinderen op het moment dat wij er waren. Hans is een echte gastheer en denkt met je mee. We hebben van daaruit een fietstocht over het platteland gemaakt. Langs de rijstvelden. En een jungletocht met Eddy als gids. Ook een dag met de olifanten op pad geweest. Deze is oké: de olifanten worden goed behandeld – en je mag er ook niet op rijden. Je voelt de liefde van de eigenaar voor zijn dieren!
Onze tocht naar het noorden van Thailand hebben we in overleg met Hans ter plekke gewijzigd. Dit betekende wel wat bijbetalen: maar dan kregen we wel wat we wilden. Een bezoek aan Sukothai en een bezoek aan de tempel Wat Chalermprakiat in Lampang. Zoek maar eens op you tube naar deze tempel. Het is gaaf. Een avontuur.
Vanuit Sukothai (koningsdag en afsluiting boedhistisch feest: twee dagen geen alcohol te krijgen in thailand, ondenkbaar in Nederland) met de nachttrein naar Bangkok. Daar werden we opgewacht door een chauffeur die ons naar onze dochter in Hua Hin bracht.
In Hua Hin verbleven we bij vrienden – en in het Mövenpick Asara Resort & Spa (luxe!!). Weerzien met onze dochter was onbetaalbaar. En Hua Hin heeft ook veel te bieden: het is wat luxer. De Nightmarket en bezoek aan de Phraya Nakhon Cave zijn zeker het vermelden waard. En wil je echt bijzonder eten: Sweet Peppers….
Dit smaakt naar meer: het eten, de mensen, de cultuur, de natuur. Ik denk dat we nog wel een keer teruggaan.