• Padar island Komodo
 • Bromo
 • Raja Ampat
 • Duikvakanties Indonesië
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden
 • Pink beach Komodo
 • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Indonesië

Midden Java

Hallo jan,

Ofschoon al een aantal weken terug in Nederland, wil ik ( en mijn broer Jan ) jou bedanken voor je hulp m.b.t. bovengenoemde “kleine” rondreis door midden Java t.w. Yogya – Pangandaran – Magelang – Solo. De hotels, waar wij verbleven, waren goed en ook/vooral de chauffeur Anton. Hij was vriendelijk, altijd op tijd en behulpzaam ( misschien ook reden om dit door te geven aan jullie agentschap midden Java te Yogyakarta ? ). Hij vroeg ons altijd vooraf wat we willen doen en ( vooral ) wat en waar we willen eten ( Indo’s blijven Indo’s ). Als voorbeeld in Magelang zijn we eerst naar de Borobudur gegaan ( mooie impressie na een tijd niet gezien te hebben ) en daarna naar de candi Mendut, waar we gezeten op een “tiker” tupat tahu, voor ‘t eerst en op ons verzoek, gegeten hebben en met angklung muziek op de achtergrond..heerlijk ! En tijdens het wachten op een jeep ( jeep safari in de buurt van de Merapi ) heeft Anton ons “jadah tempe” (?) en wadjik laten proeven. De rondé gember maar eerst overgeslagen, maar op een later tijdstip wel gehad. Bij deze jeep safari jammer genoeg de Merapi, wegens bewolkt weer maar wel warm, niet kunnen zien.

De hotels tijdens de rondreis waren goed en overal behulpzaam en vriendelijk personeel. Alleen in Arnawa Hotel te Pangandaran hadden we een “akkefietje”. Op onze laatste dag daar wilden we nog kleren laten wassen en voor alle zekerheid gevraagd of wij a/h eind van de dag de kleren terug kregen. Dit werd beaamd, maar kregen de kleren die avond niet retour, vanwege een defecte droger. We hebben nog diverse keren gebeld en gevraagd, wanneer we de kleren kregen ( ging dus niet uit van het personeel ). Zelfs de volgende morgen ( uitcheck dag naar Magelang ) moesten wij nog naar de kleren vragen. We kregen de kleren in 2 pakketten retour ( één pakket met zgh. droge kleren, maar later bleek, dat sommige nog wat klam aanvoelden en het andere met nog natte/vochtige kleren ). We hebben ze maar meegenomen en gelukkig heeft het hotel Puri Asri te Magelang kosteloos (!) de kleren voor ons gedroogd en gestreken ( zeker een plus punt voor dit hotel ). Later bleek nog, dat mijn broer Jan 1 korte broek miste. In Solo werd ik eerst ziek, maar gelukkig “slechts”voor 2 dagen, en daarna mijn broer, die langer last had. Het hotel Rumah Koe was zo vriendelijk om voor ons een drankje te maken ( en ook deze was gratis ! ). Ik was gelukkig op tijd weer beter om in ieder geval nog een tour door Solo ( hulp van het personeel ) met een becak te maken. Anders moet ik weer terug naar Solo. Terug naar Yogya met de trein was makkelijk ( alleen had onze trein vertraging opgelopen door mogok (?), terwijl alle treinen vóór ons wel op tijd vertrokken ). Maar ja, dit kan gebeuren, zelfs hier.

Al met al toch een goede tijd gehad en flink genoten van de excursies en “makanan”, waarvoor onze dank. Misschien toch een keer jullie reiscafé bezoeken ( heb op jullie website de data gezien ). Dus Jan misschien tot een volgende x.

Vriendelijke groeten,


Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat