• Padar island Komodo
 • Bromo
 • Raja Ampat
 • Duikvakanties Indonesië
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden
 • Pink beach Komodo
 • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Indonesië

Java roots en Bali

Beste Jan en alle andere mensen van Merapi!
Dank voor je welkomstmailtje maar we hadden ons al vast voorgenomen dat zo gauw we thuis zouden zijn we een mailtje naar jullie zouden sturen!!!!!
Wat een prachtige reis hebben we gehad!!!. Wat een PERFECTE ORGANISATIE en UITVOERING!!!!!!
Alles,maar dan ook alles klopte en zelfs meer dan dat.
Altijd waren de chauffeurs bijzonder aardig en precies op tijd als we iets afspraken. Ook op de vliegvelden stonden ze steeds klaar.
De hotels zoals jullie ze voor ons hadden uitgezocht:
In Bandung waar ik voor de derde keer in Savoy was en me weer thuis voelde
In Ubud,het gezellige kleinschalige hotel met gezellige kamer met tempatje met uitzicht op het rijstveld (alleen de apen vond ik echt vreselijk!!!!!!!!,ze kwamen gewoon de eieren van het buffet halen en die ene keer dat ik gebruik maakte van het zwembad komt er zo'n grote aap drinken uit het zwembad........ Maar dat ik bang ben voor die apen valt jullie niet te verwijten maar dat is misschien het enige puntje dat ik zou willen meegeven:als je dit hotel voor mensen boekt vraag even hoe bang ze voor apen zijn) Het eten was hier wat minimaal in vergelijking met de andere drie hotels maar gewoon goed hoor!!!!!
Het hotel in Sanur: gezellig en een heerlijke balkonnetje,net als in Savoi prima ontbijt!!!!
We hebben in Bandung nog een excursie gedaan naar toch de Tanguan Prahu met de organisatie(ze hebben alleen een ander adres en telefoonnummer dan op de lijst stond)
In Ubud zijn we zelf nog naar een kennis gegaan in Banyar,ze hebben daar een INdo rumah zen garden(staat op internet) als je echt tot rust wilt komen en drie minuten bij de grootste boedistische tempel vandaan wilt zitten een echte aanrader!)
In Sanur hebben we twee excursies gedaan: Naar de tempel op het schiereiland en de ecotour,beide echt aan te raden(vooral het ploegen van het rijstveld en van de eg afvallen haha en de rijst planten.
En dan het Santikahotel..........
Op de eerste plaats zoals je zei Jan een geweldig ontbijt!!!!!!!!!!!!Echt meer dan overdadig maar wel super lekker.
Aanvankelijk gaf ik aan in de wijk Kebajoran Baru te willen verblijven ivm bezoek aan mijn oude school.(We zijn inderdaad twee keer daar op bezoek geweest en het was zo fijn. De school is nu een monument en er mag niets aan veranderd worden,zelfs de tafeltjes en stoeltjes waaraan ik zat waren nog het zelfde.De school wordt ondersteund door de Mexicaanse regering (een vriendschapsverdrag)
Op jouw aanraden Jan, gingen we naar Santika hotel en hadden de eerste dagen de beschikking over de auto en chauffeur om naar het graf van mijn vader te gaan om de as van mijn moeder op uit te strooien.

Een oude kennis gevraagd met zoon om te komen(want 8 jaar geleden hadden we erge nare ervaringen met drugsverslaafden,zwervers etc op het kerkhof.
Wie schetsts onze blijde verbazing toen het kerkhof op nog geen drie minuten LOPEN van Santika was..........
Nadat we de as uitgestrooid hadden en ik merkte dat mijn Bahasa toch nog beter was dan ik zelf wist,kon ik dus gewoon iedere dag zelf naar het kerkhof lopen.
Ik kon nu gewoon met de mensen praten en ze vertellen dat ik toch wel erg graag alleen daar was zonder al die mensen die wilden vegen en geld wilden. En het lukte omdat ik gewoon iedere dag erheen kon.
Jan ,had jij in de gaten dat het kerkhof gewoon aan de overkant bij Santika was?Het was gewoon een cadeautje voor de verwerking van 60 jaar verdriet.(als je op internet petamburan begraafplaats intikt komt het gewoon er te staan als een rustig kerkhof midden in het drukke etc)
We sliepen aan het begin van onze reis aan de achterkant van Santika maar toen we drie dagen geleden kwamen sliepen we aan de andere kant..... en wat een verrassing .... we keken vanuit het raam zo op het kerkhof.
Lieve mensen van Merapi, we weten niet hoe we jullie kunnen bedanken voor het organiseren voor de bijzondere reis!!!!!!
Drie keer is scheepsrecht zeggen we maar voor mij was deze reis de afsluiting van een verdrietig verleden dat nu een plek gekregen heeft dankzij jullie geweldige hulp hierbij. Heel heel hartelijk bedankt!!!!
Voor jullie allemaal alle goeds,we maken uiteraard reclame voor jullie.
Heel veel groeten ook aan de moeder van Flip
hartelijke groeten
els en sjef