• Padar island Komodo
 • Bromo
 • Raja Ampat
 • Duikvakanties Indonesië
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden
 • Pink beach Komodo
 • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Thailand

Rondreis 17 dagen Thailand

Iedere ouder met grote kinderen stelt zich een keer de vraag: tot wanneer gaan onze kinderen nog met ons op vakantie? Wij, Alphons 52, Lilian 53, Lennard 20, Isabella 22 hebben gekozen om als gezin naar Thailand te gaan. De kinderen waren heel snel overgehaald om met ons mee te gaan. Een reis naar Thailand wilde ze niet laten schieten.
We hebben een rondreis gemaakt door het zuiden van Thailand. De kinderen hadden samen hun eigen hotelkamer of appartement waardoor iedereen zijn privacy behield en zijn eigen avonturen kon beleven terwijl we samen ook tochtjes konden maken.

De vlucht naar Bangkok duurt ongeveer 12 uur. Een hele reis en dan is een fijn hotel erg welkom om de reisroes uit te slapen.
Daarna de stad in. En wat voor een stad! Het houdt niet op. Vanuit de TukTuk blijf je kijken, voor zover mogelijk want als je niet een beetje krom gaat zitten kijk je tegen het dakje van de TukTuk aan. Al snel kom je terecht in het bekendste toeristenstraatje van Bangkok: Khao San Road waar alle rugzak toeristen van de wereld zich lijken te verzamelen en waar de straathandelaren maar al te graag hun waar willen verkopen.

De volgende dag hebben we op de fiets half Bangkok doorgefietst. Een hele belevenis door de smalle straatjes en dwars door markten en voetgangers en brommers en auto’s.
Ondanks de regen, het was regentijd, hebben we bovendien een leuke boottocht gemaakt in onze oranje poncho’s. We hebben op deze manier een flink stuk van Bangkok kunnen zien en ruiken! Na de fietstocht zijn we China Town ingegaan, wij provençaaltjes waren al snel totaal verdwaald en kwamen op een autosloperij terecht te midden van bergen krukassen, koppelingsplaten, carterpannen en wat dies meer zij.

De volgende dag zijn we aan onze rondreis begonnen. Via de kustplaatsen Cha Am en Chumpon naar het party eiland Koh Phangan waar vooral Isabella en Lennard erg naar uitkeken want de befaamde Full Moon Party zou gehouden worden. Nog één nacht en dan was het echt volle maan. Wij waren niet de enige die dat reisdoel hadden, de boot was boordenvol. Gewaarschuwd door aanslagen een week eerder waren we extra alert want vanwege de drukte zou dit feest een target kunnen zijn. Het feest was er niet minder om, al voelde wij ons ruim boven de leeftijdsgrens waardoor we na het eerste emmertje (!) gin-Tonic weer huiswaarts keerde terwijl de kinderen de hele nacht hebben volgefeest.

Na dit feestgedruis was het zeer welkom om een paar dagen in een boomhut te vertoeven in het Koh Sok N.P. en ons op een vrachtwagenband mee te laten drijven op een rivier door de jungle. Alles onder begeleiding van de jungle geluiden die nimmer stoppen. Koh Sok is een landschap dat ik nog nergens ben tegen gekomen met zijn rijzende rotsen vanuit het water. Na een boottocht op een longtail boot hebben we een flinke wandeling gemaakt door de jungle en diverse dieren gespot waaronder apen en enge insecten.

Vanuit Koh Sok zijn we doorgereisd naar Railey beach in Krabi. Omdat duiken in het regenseizoen niet veel uit haalt hebben we in de ochtend een eerste kennismaking gehad met free climbing. Blijkbaar is Krabi een gewilde plek om te klimmen want er waren klimmers uit de hele wereld speciaal naar toe gekomen. Na een keer of zes te hebben geklommen werd onze techniek steeds beter maar de spieren vermoeider. Op een moment trilt alles van de inspanning. Dodelijk vermoeiend. De boottocht naar de omliggende eilanden was dan ook erg welkom. Nabij Railey ligt misschien wel het mooiste strand ter wereld Phra Nang. Zeker in de late avond bij zonsondergang of in de vroege ochtend bij zonsopkomst wanneer er niemand op het strand is. Het pad er naar toe, dat loopt onder overhangende rotsen, is al een schoonheid maar als je dan ook nog getrakteerd word op zo’n mooi strand met uitzicht op typische Thaise eilandjes dan wil je dat het liefst voor jezelf houden.
Onze laatste bestemming was Koh Lanta. We verbleven in een resort dat op een landengte ligt waardoor we aan twee zijden van onze hut het strand konden bewandelen.
Als ervaren schelpenverzamelaars (éénkleppig) zijn we er in geslaagd toch enkele schelpen te vinden die we nog niet in onze rijke verzameling hadden. Dankzij het regen seizoen was het erg rustig op het strand dat bij eb wel honderd meter breed is. Het is super relaxed om te dineren op het strand bij één van de tentjes die de heerlijkste verse vis serveren.
Koh Lanta old town heeft nog het meest weg van een western stadje met een brede straat en houten huisjes aan weerszijde. Elk moment verwacht je een shoot-out.
Met een kano door de mangrove was een aparte belevenis. Een hele groep apen zat aan de water kant te wachten of we iets lekkers bij ons hadden. We waande ons met onze bananen veilig zo’n vijf meter van de kant maar toen ze de bananen in het oog kregen sprongen de brutaalste pardoes in het water en zwommen naar onze boot waar ze op klommen om de bananen op te eisen.
In de avond hebben we een erg gezellige avond gehad met een grote familie uit Bangkok met wie we karaoke hebben gezongen. De bekendere liedjes ging nog enigszins maar de Thaise liedjes waren hilarisch.

Na 17 dagen was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Meestal vind ik het weer fijn om naar huis te gaan en niet meer uit een koffer te hoeven leven maar nu had ik toch heel graag een weekje langer willen blijven.

Een reis die ik iedereen kan aanraden.