• Komodo

Bouwsteen 3 dagen privé boot Komodo National Park

Deze individuele reis neemt u mee naar het Nationaal marinepark Komodo. U verblijft 3 dagen aan boord van uw privé boot in het Nationaal park Komodo.

Even spectaculair als de Komodovaranen is de onderwaterwereld bij de eilanden. U kunt hier duiken en snorkelen in één van de mooiste zeetuinen ter wereld! Op deze trip gaan we onder water op zoek naar de enorme mantaroggen, schildpadden en talloze gekleurde vissen en prachtig koraal. Komodo en Rinca zijn de grootste eilanden die we bezoeken. Hier vindt u de reusachtige Komodo varanen, de pre-historische viervoeters die hier vrij in een groot reservaat leven.

Veel regen valt er niet op deze eilanden, maar als u echt in de droge tijd wilt reizen, ga dan tussen maart en november.

Overnachtingen op de boot zijn op de Fitra Mandiri, een eenvoudige boot met slaapplaatsen aan dek (geniet van de prachtigste sterrenhemel!). Tegen meerprijs is er de Bintang Laut, een redelijk luxe uitgeruste boot met AC-hutten.

Richtprijzen 2024

€ 625 p.p. bij deelname 2 personen op eenvoudige boot
€ 450 p.p. bij deelname 4 personen op eenvoudige boot
Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tijdens verblijf op boot 2 x lunch, 1 x diner
•Transfers van en naar haven, hotel en vliegveld
•Lokale Engelstalige gids en kok tijdens boottocht Komodo
•Genoemde excursies en Entreegelden


Exclusief
•Vliegtickets
•Overige maaltijden
•Niet genoemde of optionele excursies
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Labuan Bajo en tocht naar Kelor, Majarite en Rinca eilanden

Na aankomst op het vliegveld van Labuan Bajo brengt de chauffeur u naar de haven en gaat u aan boord van uw privé boot. U heeft de keuze uit een eenvoudige boot met overnachting aan dek, of (tegen meerprijs) op een luxere boot met AC hutten. U vaart naar de eilandjes Kelor en Majarite om te snorkelen boven het koraal en tussen de vele kleurrijke vissen. Vervolgens zet de kapitein koers naar het eiland Rinca. Tijdens een 2-uur durende gemakkelijke trektocht gaat u met de lokale ranger op zoek naar de Komodo varanen. Overnachting aan boord. (eenvoudig verblijf!)

Dag 2 Padar, Komodo , Pink beach en Kalong

Na het ontbijt vaart u naar Padar island. Hier maakt u een stevige klim om te genieten van het mooiste uitzicht in het Komodo National Park. Terug op de boot vaart u naar Komodo island. Ook op Komodo maakt een wandeling, in de hoop de Komodovaranen in het wild tegen te komen. Wanneer ze zich daar niet laten zien, dan treft u er altijd wel een paar aan in de buurt van de gebouwen van de rangers. Na de wandeling vaart de boot verder naar Pink Beach om te snorkelen. Weer aan boord vaart u naar Kalong island, waar u vliegende honden kunt spotten. Overnachting aan boord. (eenvoudig verblijf!)

Dag 3 Manta Point, Siaba, Kanawa en terug naar Labuan Bajo

In de ochtend vaart u naar Manta Point om te snorkelen. Zoals de naam al doet vermoeden is het doel hier de majestueuze mantaroggen te spotten. Deze plankton etende roggen kunnen een spanwijdte bereiken van ruim 5 meter! Bij het eilandje Siaba is de kans groot om schildpadden te zien. Na de lunch aan boord bereiken we Kanawa eiland waar u nog een laatste keer kunt snorkelen, voordat de boot terugvaart naar Labuan Bajo. Hier eindigt het programma

Bintang Laut - Komodo

De eilanden in het Komodo National park zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Er zijn diverse soorten boten, van 4 tot 20 personen. De boot op de foto is de Bintang Laut en beschikt over hutten met airco, eenvoudig toilet en mandibak. Aan boord heeft u uw eigen kok. meer info more info Informations supplémentaires

Fitra Mandiri boot - Komodo

De eilanden in het Komodo National park zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Er zijn diverse soorten boten, van 4 tot 20 personen. De boot op de foto is de Fitra Mandiri. U slaapt aan dek. De boot beschikt over een eenvoudig toilet en mandibak. Aan boord heeft u uw eigen kok. meer info more info Informations supplémentaires

Komodo

Komodo

Het marine park telt enkele honderden eilandjes, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Op Komodo en Rinca kun je een trekking doen, op zoek naar de prehistorische Komodovaranen. De beklimming van het eiland Padar levert een prachtig panorama op. Om het Komodo park te bezoeken kun je het beste een boot huren voor 2 dagen, met een overnachting op de boot.

Duik- en snorkelliefhebbers kunnen in het Komodo park hun hart ophalen. Vooral duikers hebben een keur aan duikspots, variërend van rustig voor beginners tot de ‘Shotgun’ voor ervaren duikers. Mantaroggen komen vrijwel het gehele jaar door naar de duikstek Makassar reef, ook bekend als Manta Point.

Duikers kunnen voor Komodo kiezen uit twee opties: dagtochtne vanuit Labuan Bajo, waar je rekening moet houden met boottochten van minimaal een uur naar en van de duikstekken, óf een meerdaagse liveaboard.

Video Komodo