• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Rondreis 16 dagen Avontuurlijk Papua - Baliem vallei en duiken bij Raja Ampat

Dag 1 vlucht Amsterdam-Jayapura
Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met haar nieuwe Boeing 777-300 ER. Beleef de gastvrijheid van de Indonesische cultuur aan boord bij Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 16 uur later en duurt ca 5,5 uur. U maakt tussentijds gebruik van het FM7 resort, op ongeveer een half uur rijden van het vliegveld. Uw aansluitende vlucht vertrekt halverwege de avond en komt rond zonsopgang aan. Een comfortabeler alternatief is de code-share vlucht van KLM, met vertrek uit Amsterdam rond 20:50 en aankomst Jakarta eind van de middag. Uw aansluitende vlucht naar Jayapura vertrekt dan ongeveer vijf en een half uur later. Max. gewicht: 30kg

Dag 2 Dagverblijf in FM7 resort
Uw vlucht komt in de ochtend aan in Jakarta en uw aansluitende vlucht vertrekt pas later in de avond. We hebben voor daggebruik een kamer in het FM7-resort geboekt, op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven. Bij de uitgang van het vliegveld staat uw chauffeur gereed voor de transfer naar het hotel.

Dag 3 Aankomst Jayapura en transit naar Wamena: De tijdmachine
Vanaf Jayapura airport vliegt u met Trigana airlines naar Wamena, een vlucht van iets minder dan een uur. Bij aankomst in Wamena wordt u opgehaald en bezoeken we wat dorpen rond Wamena en checkt u in voor 4 nachten in het Pilamo hotel in het centrum van Wamena.

vlucht Jayapura-Wamena-Jayapura
Vlucht met Wings, NAM of Trigana Air vertrek dagelijks vanaf Jayapura: 06:45, 08:50, 09:05, 11:10 en 13:30 vanaf Wamena: 07:50, 09:55, 12:15, en 14:35

Dag 4 Natuur bij Sogokomo
Na het ontbijt een ruim half uur durende reis naar Sogokmo voor een dag wandelen in de prachtige omgeving van de Baliem rivier. Via een hangbrug lopen we langs traditionele Dani dorpjes en door zoete aardappelvelden. Na de picknick lunch gaan we terug naar Sogokmo, waar we door de auto worden opgehaald voor het retour naar het hotel in Wamena.

Dag 5 Traditionele dorpjes en zoutwinning
Na een rit van een uur bereiken we Jiwika in het centrale deel van de Baliem vallei. Hier start een klim van ongeveer een uur bergop door het berg-regenwoud. We komen aan in een traditioneel Dani dorp met zoutmijn. Dames in traditionele kleding vergezellen ons en laten de oorspronkelijk manier van zoutwinning zien. Na de lunch in het dorp lopen we naar Kurulu en zien we een zeer oude mummy van de beroemde Dugum clan. Overal tonen de vriendelijke inwoners hun sieraden, kunstwerken, wapens en andere curiosa.

Dag 6 Het varkenfestival
De gehele dag bezoeken we een traditioneel varkenfestival in Jiwika. Dé kans om deze prachtige ceremonie bij te wonen van het varken bereiden op hete stenen. Nog steeds wordt het varkenfestival door de Dani's gevierd, met name bij bruiloften. Tijdens onze tour is het voor hen een leuke bijverdienste van deze traditionele ceremonie. Voor u een uitgelezen mogelijkheid om via uw gids met de Dani's in contact te komen.

Dag 7 Terug naar Jayapura en het Sentanimeer
Direct na het ontbijt verlaten we het resort en nemen de eerste vlucht van Wamena, terug naar Jayapura (ruim een uur rijden) of het vissersplaatsje Depapre (op een half uurtje). U verblijft daar één nacht in het Swissbell hotel of het eenvoudige, maar zeer gezellige beachfront Tablanusa resort in Depapre.. De rest van de dag kunt u ook een sightseeing tour doen met bezoek aan het Mc Arthur oorlogsmonument en het Sentani meer. Wanneer u in Jayapura verblijft ook nog het museum en de Hamadi markt.

Dag 8 Van Jayapura naar Raja Ampat
Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Sorong. U wordt hier van het vliegveld afgehaald en naar de haven gebracht. Rond 12:00 vertrekt de speedboot naar het resort waar u uw eerste duik kunt nemen in de wateren van Raja Ampat.

Dag 9 tot en met 14 Duiken op Raja Ampat
Deze dagen kunt u naar believen snorkelen of duiken in het mooiste gebied van Indonesië. Tussen november en maart is een duik- of snorkeltocht bij Manta Sandy een must! Maar laat u niet weerhouden om ook de zeepaardjes, wobbegonghaaien, barracuda's en andere prachtige vissen boven het prachtig gezonde koraal te bewonderen! Behalve duiken en snorkelen kunt u ter plaatse excursies boeken naar de Paradijsvogels of een traditioneel dorpje. Of gewoon lekker luieren aan het strand...

Dag 15 Terug naar Sorong
Aan een van de mooiste ervaringen komt een abrupt einde als om 6 uur 's morgens de speedboot terug vaart naar de bewoonde wereld. U bent ruim op tijd om uw vlucht te halen. Uw chauffeur staat bij de haven gereed om u naar het vliegveld te brengen.

vlucht Sorong-Amsterdam via Jakarta
Vlucht met Garuda Indonesia Sorong-Amsterdam met transfers in Makassar en Jakarta. Vertrek vanuit Sorong in de namiddag met transfer van ruim 2,5 uur in Makassar, aankomst in de avond in Jakarta. De aansluitende vlucht vertrekt in de avond uit Jakarta. Aankomst Amsterdam in de ochtend.

Dag 16 Aankomst Amsterdam
In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat