• Rinjani
  • Lombok Cidomo Gili Trawangan
  • Perama resort
  • Manta dive
  • Senaru
  • Tetebatu

Rondreis 15 dagen zuid Lombok en Bali, Nusa Lembongan en Amed duiken

Deze duikreis neemt je mee naar zuid Lombok, Nusa Lembongan en op het vaste land van Bali: Amed.
Het is een zeer veelzijdige duiksafari, zeker in de maanden juli tot en met oktober. In die periode is de kans groot om hamerhaaien te spotten in zuid Lombok, de Mola-Mola zonvis bij Nusa Lembongan. Buiten die periode kom je in zuid Lombok oog in oog met de pygmee zeepaardjes en naaktslakken, schildpadden, frogfish, barracuda's, zeeslangen, stingrays en nog veel meer.
Nusa Lembongan en Penida staan bekend om de mantaroggen en zeker de Mola-Mola's, maar je treft hier ook barracuda's, Napoleon vissen en Gianty Trevallies aan. Macro liefhebbers kunnen zich hier ook uitleven.
Voor de kust bij Amed of Tulamben kun je je uitleven bij het wrak van de US Liberty, zijn er bij Ghost Bay prima mock-dive plekken met mimic octopus en ghost pipefishes. Bij de Amed Wall en de Pyramids maak je fantastische driftduiken. Grote visliefhebbers zoeken naar verschillende haaien, barracuda's en soms ook de Mola Mola bij Gili Selang en Bunutan.

Kortom: een zeer afwisselende duikreis in een makkelijk te bereizen omgeving van Indonesië

De reis betreft een voorbeeldreis die we graag aanpassen aan je individuele wensen of mogelijkheden.

Richtprijzen

€ 2.095 Richtprijs p.p. bij 2 personen in laagseizoen
€ 2.750 Richtprijs p.p. bij 2 personen in hoogseizoen

Single supplement: € 215 (LS) € 280 (HS)
Inclusief
•Intercontinentale vluchten
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•9 dagen x 2 duiken
•Vervoer per AC auto of busje tijdens de reisdagen
•Fastboat Lombok-Nusa Lembongan en Nusa Lembongan-Bali

Exclusief
•Huur duikuitrusting (ca. € 30 per dag)
•Lunches en diners
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen ( verplicht )
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 30 per boeking)
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 vlucht Amsterdam-Jakarta-Lombok Praya (Garuda)

Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met haar nieuwe Boeing 777-300 ER. Beleef de gastvrijheid van de Indonesische cultuur aan boord bij Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 4 uur later en duurt ca 2 uur.

Dag 2 Aankomst op het vliegveld van Lombok, transfer naar Sekotong

Selamat datng di Lombok, hartelijk welkom in Lombok, het eiland met de 1.000 moskeeën! Bij aankomst op het vliegveld staat uw chauffeur u op te wachten. Hij brengt u in ongeveer 2 uur naar Sekotong, in het zuidwesten van Lombok. Overnachting in Sekotong omgeving.

Dag 3 t/m 5 Duiken bij zuid Lombok

Duiken bij de zuidelijke Gili's en de baai van Belongas geven een enorme diversiteit. Van macro rond de Gili's tot de gigantische hamerhaaien en de Mola-Mola zonvis in Belongas bay. De wateren rond de zuidelijke Gili's zijn het hele jaar door rustig met weinig stroming. De watertemperatuur varieert tussen de 26 en 28 graden en de zee is helder tussen zo'n 15 en 20 meter, behalve in de maanden januari en feruari, met een zicht tot maximaal 10 meter. Voor Belongas Bay is enige ervaring wel gewenst. Er staan in de maanden juni tot midden september zijn er vaak hogere golven, stevige stromingen, kan de temperatuur dalen tot 22 graden en is het zicht beperkt tot 8-15 meter. Zo rond half september wordt de zee weer rustiger maar blijft de watertemperatuur aan de lage kant tot eind februari. Maar altijd de moeite waard natuurlijk om de Hammerhead af te vinken...

Dag 6 Van Zuid Lombok naar Nusa Lembongan

Na het ontbijt staat uw chauffeur gereed om u naar de haven bij Senggigi te bengen voor de Scoot fastboot van 12:30 naar Nusa Lembongan. Daar aangekomen wordt u naar het hotel gebracht. Let op: De fastboot meert af aan het strand. U moet door minstens kniediep water naar de vaste wal lopen. Kruiers zorgen voor uw bagage.

Dag 7 t/m 9 Duiken bij Nusa Lembongan

Deze dagen kunt u duiken bij de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida. Duiken bij deze eilanden is voor de iets meer gevorderde duikers. Er staat vaak een stevige stroming. Maar onderwater is het zeer de moeite waard. Je vindt hier de Manta Rays het hele jaar door. Majestueuze, ongevaarlijke en nieuwsgierige roggen met een spanwijdte van tot wel vier meter. Ook voor snorkelaars de moeite waard, aangezien ze zich hier op geringe diepte bewegen.

Dag 10 Van Nusa Lembongan naar Amed

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de Scoot fastboot van 10:45 naar het 'vaste land' van Bali. Daar aangekomen staat uw chauffeur gereed om u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Amed te brengen. Let op: De fastboot meert af aan het strand. U moet door minstens kniediep water naar de vaste wal lopen. Kruiers zorgen voor uw bagage.

Dag 11 t/m 13 Duiken bij Amed

Deze dagen kunt u duiken bij Amed. Voor zowel beginnende als ervaren duikers zijn Amed en buurgemeente Tulamben fantastische duiklocaties. Amed ligt aan de Jumuluk baai, met een diepte van 5 tot 25 meter een prima plaats voor een duikcursus of een beginnersduik. Iets verderop volgt de Jumuluk muur met een diepte van 10 tot 50 meter, waar je haaien, schildpadden en de Bumphead Parrot aantreft. Het Bunutan rif gaat tot 50 meter diep en strekt zich uit over 500 meter. Ook hier tref je haaien aan, evenals Barracuda's, tonijn, en verschillende alen. Deep Blue is een locatie met veel stroming en de Pyramids lenen zich voor een heerlijk ontspannen duik. De Blue Rocks is voor ervaren duikers. Dankzij de onvoorspelbare stromingen zijn hier vooral grotere vissoorten te spotten. Op wat grotere afstand zijn nog een aantal mooie locties te vinden. Op een klein half uur ligt voor de kust het wrak van de US Liberty, zie Tulamben.

Dag 14 Pulang kampong, terug naar huis

Ruim op tijd, ongeveer zes uur voor vertrek, staat uw chauffeur gereed voor uw transfer naar het vliegveld.

vlucht Denpasar-Amsterdam via Jakarta (Garuda)

vlucht met Garuda Indonesia met overstap in Jakarta. Vertrek Denpasar begin van de avond, aankomst Amsterdam in de vroege ochtend.

Dag 15 Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...

Villa Pao Pao - Sekotong area

Villa Pao Pao is een kleinschalige villa met 3 slaapkamers, ten westen van Sekotong. Hier is ook het 2 Fish divers duikcentrum gevestigd voor duiken in zuid Lombok. Boven heeft de villa 2 slaapkamers met kingsizebedden en beneden 1 kamer met 2 eenpersoonsbedden. Het resort heeft een klein en lekker restaurantje. Kamers beschikken over airco, privé badkamer en toilet, koelkastje, balkon of terras, TV, Koffie- / theevoorzieningen. meer info more info Informations supplémentaires

Two Fish divers resort - Nusa Lembongan

Het Two Fish divers resort ligt bij het dorpje Jungutbatu, aan de noordoost kant van Nusa Lembongan. Het resort ligt op 2 minuten lopen van het strand en telt 10 villa kamers, elk met en-suite badkamer, warm stromend water, airco en privé terrasje. De standaard kamers beschikken niet over airco en hebben uitsluitend een fan. Het resort beschikt over een zwembad, poolside café, restaurant en natuurlijk een Padi duikcentrum. meer info more info Informations supplémentaires

Surya Rainbow - Amed

Kleinschalig resort aan de kust bij Amed. Het resort beschikt over een zwembad, restaurant en een duikcentrum van Two Fish Divers. Het resort heeft 4 Deluxe en 4 familiekamers, allen met AC en een privé terras. meer info more info Informations supplémentaires

Praya Lombok

Praya

Praya is de hoofdstad van west Lombok. Sinds 2011 is hier het internationale vliegveld Praya (LOP) gevestigd. De luchthaven onderhoudt dagelijks meerdere vluchten met Bali, Jakarta en andere Indonesische steden en enkele keren per week naar internationale bestemmingen als Singapore.

Sekotong

Sekotong

Sekotong is een gezellig klein plaatsje in zuidwest Lombok. Het Cocotinos resort is een prima plek om lekker rustig, ver van het massatoerisme, te relaxen. Vanuit Sekotong zijn de zuidelijke Gili's Nanggu en Gede prima bereikbaar. Huur een bootje en geniet van de serene rust en het practige koraal.

Kuta Beach Lombok

Kuta - Lombok

Kuta is de zuidelijke kustplaats van Lombok. Dé attractie is het surfstrand van Kuta Beach. In het plaatsje zijn een aantal guesthouses en het mooie Novotel gevestigd.

Zuid Lombok (en daarmee ook Kuta) wordt helaas in één adem genoemd met criminaliteit. Let hier goed op voor zakkenrollers en oplichters!

Zuid Lombok, Sekotong en Belongas Bay duikstekken

Duikstekken zuid Lombok: Sekotong

De meeste duikplekken zijn ongerepte koraalriffen met kleurrijke zachte koralen en crinoïden, uitgestrekte staghorn-koraalvelden en enorme tafelkoralen in de ondiepe delen, gigantische olifantenoren in de diepere delen en grote sponsen langs de hellingen. De riffen herbergen heldere kleurrijke tropische rifvissen zoals angel- en emperor fish, damsel, butterfly fish en nog veel meer. De koralen verbergen een verscheidenheid aan garnalen, krabben en natuurlijk nudibranches. De duikgids zal je helpen om ook de pigmy seahorse, ghost pipe fish en frogfish op te sporen. Ook de groene zeeschildpad, een verscheidenheid aan murenen, blauwgevlekte pijlstaartroggen, inktvissen, octopussen, leeuw- en schorpioenvissen, flathead crocodile maken deel uit van het landschap. Af en toe kom je een witpunthaai tegen.

De zee is redelijk ondiep, het zicht is nooit kristalhelder maar dit heeft geen invloed op het kaliber van de duikplekken. We bieden het hele jaar door duiken aan met zeetemperaturen van 26-30C en zicht 10-20 meter. Alleen de maanden januari en februari hebben mogelijk een slecht zicht en gaan door de zware regenval niet verder dan 10 meter.

STAIRS TO MEDANG

Terracing down from 14m to about 35m you will experience a fascinating underwater landscape. Here you can experience the Indo-Pacific at its best. We’ve seen mantas, different species of sharks and plenty of lively reef fish in all colours and sizes. On top of the plateau it’s not uncommon to run into lobsters and turtles.

BATU PUTIH

The east side of Gili Renggit, “Batu Putih”, is an excellent site to explore for macro life. Surrounded by shrimps, ghost pipefish and glass fish, you dive along a slope lined with soft coral and feather stars. Diving “The Harbour” you can also find Blue spotted rays, cuttlefish, moray eels and a lot more!

PANTAI BATU

The west side of Gili Renggit is also quite spectacular! Pantai Batu shows an abundance of hard coral and a fascinating stag horn coral garden in the shallows at the end of the dive.

WAVE CORNER

Wave Corner offers rare species for the macro fan! The corals are populated with nudibrancs, ghost pipefish and colourful shrimps. Come and see if you can find the camouflaged frogfish, leaf fish, and other amazing critters!

LIGHTHOUSE

After reaching around 16 meters on the slowly descending plateau we find landslide similar terrain. As we dive along this breakage, we are accompanied by emperor fish, big groupers and surgeon fish. The dive leads into a deeply gorging valley lined by heavy, massive coral formations. Once in the valley we find white tip reef sharks, schooling mackerel, schooling sweet lips, and an abundance of lively fish.

Duikstekken zuid Lombok: Belongas Bay

From March till the beginning of June the conditions are fairly mild and the water temperature around 27*C/28*C and the visibility 15m-20m+. In June/July the rougher conditions set in, with mid July till mid September posing the most challenging conditions. During this time of the year the average temperature is around 25*C/26*C, but can also drop down to around 22*C for shorter periods of time, the visibility usually at around 8m-15m+. Starting in the second half of September the conditions normally get less challenging again, but the general conditions such as temperature and visibility remain around the same as during the preceding time.

Most of the dive sites are pinnacles sticking out of the surface of the ocean and covered with bright soft corals. The dive sites harbor not only pelagic such as hammerhead sharks, mobula- eagle- and sting rays, white tip reef sharks, barracudas, batfish and sea snakes but also macro life. Nudi branchs, pigmy seahorse and the orang hutan and porcelain crab are only a few of the many different species.

GILI SARANG

The Belongas dive site Gili Sarang features incredible small creatures such as Harlequin Shrimp, Pygmy Seahorses, a multitude of Nudibranch as well as big fish action. Giant trevalies, mackerels, sweet lips, surgeon fish, and August/September is the best season for schooling mobula- and eagle rays. BIG FUN!!!

THE MAGNET (BATU KAPAL)

The name given to the furthest and most prominent dive site at Belongas (Blongas) Bay, a pinnacle in the open sea with challenging conditions and big fish action! The pinnacle can be reached by boat in half an hour. Located in the open sea, rising up to the surface from 80m, a big surge can be felt down to 15+ meters on challenging days. Divers need to enter the water negatively buoyant and descend quickly to 5-15 meters to encounter tuna, barracuda, while descending deeper to see white- and black tip reef sharks while being on the lookout to spot the hammerheads.

THE CATHEDRAL (GILI ANAK EWOK)

Another signature Belongas dive site, ‘The Cathedral’. It features a large pinnacle with 2 main peaks, and is notable for the schools of eagle rays as well as tuna, mackerel and “Great Barracuda”. Abundant with sea snakes gliding around, thus it is not surprising when a diver spots as many as a dozen during a dive. This pinnacle comes up from around 50m and sometimes offers less challenging conditions than “The Magnet”.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Op een klein uurtje varen van Bali liggen de bounty eilandjes Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida.
Nusa Lembongan kent prachtige stranden met nog mooiere namen als Dream beach en Mushroom Bay beach. Vanaf de meeste stranden is het lastig om in zee te zwemmen, vanaf het Jungutbatu Beach strand is het redelijk zwemmen en surfen. Laat je vooral in de boot nemen naar mooie en interessante locaties tussen Nusa Lembongan en Nusa Penida in, of naar de Mangrove, waar je talloze kleurrijke vissen spot.

Via de Yellow Bridge ga je van Nusa Lembongan naar Nusa Ceningan. Het is het kleinste van de 3 eilandjes en bij toeristen veel minder bekend. Het heeft een mooi, maar klein strandje bij Mahana Point.

Voor ervaren duikers zijn de Nusa’s een paradijs, met manta's, haaien en prachtige koralen. In de maanden augustus tot november vind je hier ook de imposante en lelijke Mola-Mola zonvissen. Beginners moeten rekening houden met stevige stromingen.
Het eten op de Nusa’s is vergelijkbaar met die in zuid Bali. Verse vis is natuurlijk het lekkerst als de vis écht vers is.

Nyepi Laut

Eén dag per jaar ligt al het bootverkeer rondom Nusa Lembongan stil. De eilandbewoners houden zich dan bezig met gebed rond Nyepi Laut. Een stille dag dus op zee.

De datum van Nyepi Laut wordt pas een maand van tevoren aangegeven en valt dan altijd op de dag na Nieuwe maan. Nyepi Laut valt meestal in september of oktober.

Nusa Penida en Nusa Lembongan - duikspots

Duiken bij Nusa Penida en Lembongan

Duiken bij Nusa Penida en Lembongan is voor de iets meer gevorderde duikers. Er staat vaak een stevige stroming. Maar onderwater is het zeer de moeite waard. Je vindt hier de Manta Rays het hele jaar door. Majestueuze, ongevaarlijke en nieuwsgierige mantaroggen met een spanwijdte van tot wel vier meter. Ook voor snorkelaars de moeite waard, aangezien ze zich hier op geringe diepte bewegen.

BLUE CORNER

Dit is een spannende site voor ervaren duikers. De enorme uitgestrektheid van de door de stroming geveegde hellingen in Blue Corner biedt een een spectaculaire topografie. Dalend naar 50 meter verbergen een reeks overhangende terrassen witpunthaaien en grote zwart-gespikkelde pijlstaartroggen. Als u de hoek nadert, komen regelmatig scholen snappers en jackvissen voorbij. Een geweldige site voor de mola mola (maanvis) tijdens het seizoen en andere bezoekers zijn onder meer adelaarsroggen, wobbegong, tonijn en zelfs af en toe een haai.

MANGROVES

Deze site is zo genoemd vanwege de ligging, direct aan het mangrovegebied ten noordoosten van Nusa Lembongan. Mangroves biedt een gezond aflopend koraalrif, met kleine bommies en tafelkoralen die wachten om verkend te worden voor het kleinere spul, maar vaak zwemmen zwart-gespikkelde pijlstaartroggen en andere grotere soorten voorbij in het diepere water. Haaien worden hier ook af en toe gezien. Het is een geweldige site voor alle duikniveaus.

LEMBONGAN BAY

Lembongan Bay biedt de perfecte introductie tot duiken. Vanwege de maximale diepte van 10 meter en de kalmere omstandigheden is het een ideale plek voor minder ervaren duikers, voor wie een opfriscursus wil of voor fervente fotografen. De zandbodem is bezaaid met koraalbommies waar voelsprietvissen, murenen, scholen silversides, doktersvissen en nog veel meer kleinere soorten leven.

MANTA BAY

Manta Bay is een ondiepe baai met een prachtige achtergrond. Rijk aan plankton trekt het deze plek het hele jaar door mantaroggen aan. De duik heeft een maximale diepte van 12 meter en de koraalbodem, met zijn geulen en doorgangen, is een interessante afleiding van de manta-actie hierboven. Net als bij Manta Point kunnen we niet elke dag op deze site komen, maar het is dichterbij en beter beschermd dan Manta Point, dus het is hard op weg een erg populaire duikspot te worden.

GAMAT BAY

Gamat Bay is een zeer kleine maar memorabele plaats aan de Straat van Toyapakeh. De steile, ruige rifhelling is rijk aan harde en zachte koralen en is kleurrijk tot meer dan 50 meter diepte. Gamat is een duik waarbij je het hele gebied hoeft te zien en als je eenmaal de helling hebt genavigeerd, zijn er genoeg bommies, uitsteeksels en kleine grotten om te verkennen terwijl je terugkeert naar het ondiepe water.

MANTA POINT

De site die Penida beroemd heeft gemaakt! Het planktonrijke water trekt hier het hele jaar door mantas aan, soms zeven of acht tegelijk, hoewel zelfs één al een fantastisch gezicht is. We duiken zelden meer dan 15 meter diep op deze locatie, want naast de manta's, worden ook schildpadden, verpleegsterhaaien, bamboehaaien en blauwgespikkelde pijlstaartroggen regelmatig waargenomen op deze diepte, wanneer de zeeomstandigheden kalm en gunstig zijn, is het een duik om van te genieten.

CRYSTAL BAY

Ook wel bekend als Penida Bay, de 'Crystal' in Crystal Bay verwijst naar de fantastische zichtbaarheid onder water die hier normaal wordt ervaren en op goede dagen meer dan 40 meter kan bereiken. Crystal Bay is zeker een van de populairste duiklocaties in het gebied en is een favoriet van de mola mola (oceaan-maanvis) van augustus-oktober. De rots in het midden van de baai heeft zeer steile drop-offs naar het zuiden en westen en een verbazingwekkende plateau in het noorden, bekleed met geplooid zachte koralen in het ondiepe water. Een gezond rif, een interessante grot, enorm tafelkoraal en honderden vissen in alle soorten en maten - er is niet veel dat deze duiksite niet kan bieden!

CENINGAN WALL

Deze indrukwekkende muur van koraalbegint aan de voet van de zeekliffen ten noorden van Ceningan en daalt verticaal naar een diepte van 180m. De stroming kan hier sterk zijn en deze site is alleen geschikt voor ervaren duikers. De muur is kleurrijk met dichte groeperingen van multi-gekleurde zachte koralen en sponzen waardoor het leuk is om op onderzoek uit te gaan en er zijn heel veel naaktslakken te vinden. In de stroming langs de muur nieuwsgierige adelaarsroggen die af en toe duikgroepen vergezellen voor de tour, die slingert door scholen oosterse sweetlips en elegante doktersvissen.

PURA PED, PURA MAS GADING & BUYUK

Deze drie sites bevinden zich zij aan zij op Nusa Penida en delen dezelfde aflopende riftopografie. Het kleurrijke rif wordt nog interessanter gemaakt met grote, willekeurig geplaatste sponzen en koraalbommies. Scholen redtooth trekkervis, fusiliers, koraalvlinders en trommelvissen strijden om voorbijgaand voedsel dat de stromingen meevoeren. Schildpadden, roggen, zeeslangen en af en toe een mola mola leiden duikers af van de vele kleinere creaturen die zich schuilhouden tussen de koralen, zoals schorpioenvissen en voelsprietvissen.

TOYAPAKEH

Het 'juweel' van Penida, Toyapakeh betekent zout water in Balinees en is de rijkste site in Penida. Het is een favoriet van duikers omdat je vaak van school door school zwemt met kleurrijke vissen van allerlei variëteit, waaronder de red-tooth-trekkervis, reuze trevallies en vleermuisvissen. Het heeft een steile muur naar het zuiden, terrassen met hele grote harde koraalformaties in de baai en een richelrif in het noorden dat zachtjes afdaalt tot 190 meter! De dichtheid van koraal, spons en visleven is ongelooflijk, zelfs het pygmee zeepaardje wordt hier en daar gezien. Dit alles met af en toe grotere pelagische soorten zoals hamerhaaien, manta's en mola mola's.

SEKOLAH DESA (SD)

Sekolah Dasar betekent 'basisschool', maar wanneer ert stroming is, is deze site niet voor beginners. Hoewel het minder steil is dan Blue Corner, heeft het grote koraalkoppen en stromingen die je langs groene en karetschildpadden meenemen, zwartgespikkelde pijlstaartroggen, zeeslangen, octopus, witpunt rifhaaien en de meest diverse verzameling koralen en sponzen op Bali. Niet te vergeten de school van vleermuisvissen bij SD die daar bijna altijd is.

Amed

Amed

Amed en Tulamben zijn kleine vissersdorpjes in het uiterste oosten van Bali. Beide dorpjes bieden met name onderdak aan duikers. Van hieruit worden veel duikactiviteiten ondernomen. Rondom Amed en Tulamben zijn veel duikstekken. Er is een lagune die gebruikt wordt voor duiktrainingen en een koraalrif ligt op korte afstand uit de kust.
Het zwarte, vulkanische strand nodigt niet direct uit tot zonnebaden. Cemuluk, een beschermde baai, is een prima plek om te leren snorkelen.
Voor de kust van Tulamben ligt het wrak USS Liberty.Vanaf het strand duik je zo naar het wrak. Er kan wel wat stroming staan, maar het is zeker een prachtige duik.
Het leven rond Amed en Tulamben is langzaam en vriendelijk. Ga zitten in een 'warung', een kleine winkel, en geniet van uw lokale kopje koffie...

Candidasa en Padangbai duikspots

Duikstekken oost Bali

Duikstek Gili Mimpang

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 20 - 40m diepte / zicht: 15m
Conditie: Drift duik geschikt voor de meeste duikers
Access: 15 minuten met de boot vanaf Padang Bai
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Deze site bestaat uit vier kleine rotseilandjes net buiten de kust. De duiksite is een steile hellende wand bedekt met harde en zachte koralen. Er is vis in overvloed met scholen blauwgestreepte snappers, eenhoornvissen en vlindervissen. Je vindt hier doorgaans murenen en witpuntrifhaaien. De site biedt ook geweldig macro leven.
De Mola-Mola (Oceanic Sunfish of maanvis) kan hier gespot worden in Augustus en September wanneer het water kouder is.

Duikstek Blue Lagoon

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 10 - 25m diepte / zicht: 15m
Conditie: Hele rustige drift duik, geschikt voor alle duikniveaus
Access: 5 minuten met de boot vanaf Padang Bai harbour
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Dit is een strandje ten noordoosten van Padang Bai. Je begint de duik op een zandhelling en gaat verder naar een grote wand en verschillende grote koraalpartijen, bommies. Hier zijn altijd kleine beestjes zoals naaktslakken en platwormen te zien, evenals Frogfish (voelsprietvissen), Leaf Scorpion fish of Paperfish en Ribbon Eels (lint-murenen).
Nachtduiken zijn schitterend in Blue Lagoon. De duiksite biedt twee verschillende duikzones - de zandhelling en de grote blokken koraal – elk met zijn specifieke bewoners. Spaanse danseressen en enkele soorten schorpioenvissen worden gevonden op de zandhelling. De koraalformaties trekken ook veel dieren aan. Naast de sleeping Angelfish zie je er ook kreeften en Cleaner Shrimps.

Duikstek Drop Off

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 10 - 25m diepte / zicht: 15m
Conditie: Hele rustige drift duik, geschikt voor alle duikniveaus
Access: 5 minuten met de boot vanaf Padang Bai harbour
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Drop Off biedt een mix van zandhelling en wand. Helling en wand zijn bedekt met filtrerende dieren zoals haarsterren, slangsterren en Medusa sterren en daar tussenin wemelt het van de krabben en garnalen. Anemoonvissen in overvloed en je ziet hier ook vaak octopussen en inktvissen.
Nachtduiken zijn ook bijzonder in Drop Off. De spaanse danseres naaktslak, koraalduivel en andere roofvissen zijn hier s’nachts te zien.

Duikstek Bias Tugel

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 10 - 30m diepte / zicht: 20m
Conditie: Hele rustige drift duik, geschikt voor alle duikniveaus
Access: 5 minuten met de boot vanaf Padang Bai harbour
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Bias Tugel ligt ten zuiden van Padang Bai. Dit is een steile helling bedkt met mooie koralen en sponzen. Zoek rondom de grote vaassponzen naar Wally’s zeekreeftjes (Lauriea siagiani) en op en tussen de vertakkingen van de Muricella gorgonians (hoornkoralen) naar Pygmee zeepaardjes.

Duikstek Gili Biaha

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 20 - 40m diepte / zicht: 20m
Conditie: Drift duik, geschikt voor gevorderde duikers
Access: 20 minuten met de boot vanaf Padang Bai
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Er is een blowhole op dit kleine rotseiland dat stralen water spuit en waardoor Biaha op een grote walvis lijkt! Deze duikstek is niet voor beginners. De binnenruimte van dit halveboogvormige eilandje (de oostzijde van Biaha) heeft een grot die groot genoeg is voor meerdere duikers (4 tot 5m hoog). In de grot tref je bijna altijd enkele, vaak slapende witpuntrifhaaien. Naaktslakken zijn te vinden tussen de koralen op de mur.
De Mola-Mola (Oceanic Sunfish of maanvis) kan hier gezien worden in Augustus-September, wanneer het water kouder is.

Duikstek Gili Tepekong

Locatie: Oostkust van Bali
Diepte/Zicht: 20 - 40m diepte / zicht: 15m
Conditie: Drift duik, geschikt voor gevorderde tot zeer gevorderde duikers
Access: 15 minuten met de boot vanaf Padang Bai
Gemiddelde temperaturen: November t/m Juli 28°C, Augustus t/m Oktober 21°C

Deze duikstek is een steil aflopende wand langs de noord-en oostzijde van het eiland. Er zijn meerdere grotten op 15-30m diepte waarin je soms haaien aantreft. Gili Tepekong heeft prachtig koraal met omvangrijk hertshoorn koraal (acropora) en massieve bommies, evenals zachte koralen. Maanvissen, maskerwimpelvissen en vlindervissen worden hier vaak gezien. Een moeilijker duik kan gedaan worden in de Canyon aan de zuidwest kant van het eiland. Deze site is berucht vanwege de onvoorspelbare stromingen en vereist een perfecte timing en kennis van de getijdentabellen om veilig te kunnen duiken. De canyon zelf is een steile kloof in het zuidelijk gedeelte van een onderwater-rif dat zich uitbreidt vanaf Tepekong. Het rif loopt steil af van 9m tot 25m, waar de rand van de canyon begint.

De canyon gaat naar beneden tot de bodem op een diepte van 32m. De bodem is bezaaid met massieve rotsblokken met veel rotsformaties en pinnacles bedekt met hard koraal.
De stromingen hier trekken scholen vissen aan met grote populaties Sweetlips, Snappers en doktersvissen. Er zijn altijd massa’s Fuseliers en de altijd aanwezige roofvissen zoals Trevally (horsmakrelen), Groupers (tandbaarzen) en de occasionele witpuntrifhaai. De site is rijk aan Anthias, Basslets en koraalduivel. Meestal zijn er sterke stromingen, dus deze stek is alleen voor ervaren duikers en de condities moeten goed zijn om veilig te kunnen duiken.
De Mola-Mola (Oceanic Sunfish of maanvis) kan hier gezien worden in Augustus-September, wanneer het water kouder is.

Denpasar

Denpasar

Denpasar is de drukke hoofdstad van Bali.
Naast een aantal musea en de markt zijn er niet veel toeristische attracties in de hoofdstad, hoewel je er wel lekker goedkoop kunt shoppen.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat