• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Groepsreis 18 dagen Walvishaaien, Baliem vallei en Raja Ampat duiken of snorkelen

Dag 1 vlucht Amsterdam-Biak
Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met haar nieuwe Boeing 777-300 ER. Beleef de gastvrijheid van de Indonesische cultuur aan boord bij Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 14 uur later en duurt ca 6 uur. U maakt tussentijds gebruik van het FM7 resort, op ongeveer een kwartier rijden van het vliegveld. Uw aansluitende vlucht vertrekt halverwege de avond en komt voor zonsopgang in Biak aan. Een comfortabeler alternatief is de code-share vlucht van KLM, met vertrek uit Amsterdam rond 20:50 en aankomst Jakarta eind van de middag. Uw aansluitende vlucht vertrekt dan ongeveer 3,5 uur later. Max. gewicht: 30 kg.

Dag 2 Dagverblijf in FM7 resort
Uw vlucht komt in de ochtend aan in Jakarta en uw aansluitende vlucht vertrekt pas later in de avond. We hebben voor daggebruik een kamer in het FM7-resort geboekt, op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven. Bij de uitgang van het vliegveld staat uw chauffeur gereed voor de transfer naar het hotel.

Vlucht Biak-Nabire (Garuda)
Vlucht GA-7652 Vertrek 06:25, aankomst 07:15 (aansluitend op de nachtvlucht vanuit Jakarta/Makassar) Op vrijdag en zondag zijn er geen vluchten.

Van Nabire naar het Kali Lemon resort
U wordt vanuit het hotel of vanaf het vliegveld naar de haven gebracht. Vandaar vaart u in een kleine 2 uur naar het Kali Lemon resort. Mogelijk kunt u deze dag maar 1 duik maken, de 2e duik kan later in het programma worden ingehaald. NB: De boottocht naar het resort is altijd in de ochtend. De Garuda en NAM vluchten uit Biak sluiten hier nog prima op aan. Komend vanuit Sorong of Jayapura dient u een overnachting in Nabire bij te laten boeken.

Dag 4 Walvishaaien...
Vandaag gaan we twee keer duiken of snorkelen bij de walvishaaien. We varen een klein half uurtje naar de drijvende vissers platforms, bagans op zijn Indonesisch, waar de walvishaaien altijd vertoeven, wachtend op een restje kleine vissen.

Dag 5 Nog meer walvishaaien en koraal
Omdat de walvishaaien waarschijnlijk dé reden van je bezoek aan Cendrawasih Bay is, gaan we ook vandaag weer twee keer met ze duiken of snorkelen. Na de lunch varen en rijden we terug naar Nabire. Overnachting in eenvoudig hotel in de stad.

Dag 6 Van Nabire via Jayapura naar de Baliemvallei
Vroeg op voor de 06:30 Wings Air vlucht naar Jayapura. Hier stapt u over op de vlucht naar de tijdmachine: de Baliemvallei. Bij aankomst in Wamena bestaat de kans dat je bagage wordt gecontroleerd op alcholische drank, de Baliemvallei is al jaren drooggelegd. We verkennen de omgeving: De berg Napua biedt prachtige panorama's, het dorpje Wesaput een traditioneel hangende brug. Verder bezoeken we een paar traditionele Dani dorpjes en een traditionele markt. In de namiddag checken we in bij hotel Pilamo in het stadje Wamena. Diner bij restaurant Sinabung.

Dag 7 Sogkomo en Kurima
Na het ontbijt een ruim half uur durende reis naar Sogokmo voor een dag wandelen in de prachtige omgeving van de Baliem rivier. Via een hangbrug lopen we langs traditionele Dani dorpjes en de zoete aardappelvelden naar het subdistrict Kurima. Na de picknick lunch gaan we terug naar Sogokmo, waar we door de auto worden opgehaald voor het retour naar het hotel in Wamena.

Dag 8 Traditionele dorpjes en zoutwinning
Na een rit van een uur bereiken we Jiwika in het centrale deel van de Baliem vallei. Hier start een klim van ongeveer een uur bergop door het berg-regenwoud. We komen aan in een traditioneel Dani dorp met zoutmijn. Dames in traditionele kleding vergezellen ons en laten de oorspronkelijk manier van zoutwinning zien. Na de lunch in het dorp lopen we naar Kurulu en zien we een zeer oude mummy van de beroemde Dugum clan. Overal tonen de vriendelijke inwoners hun sieraden, kunstwerken, wapens en andere curiosa.

Dag 9 Het varkenfestival
De hele ochtend, tot na de lunch, bezoeken we een traditioneel varkenfestival in Jiwika. Dé kans om deze prachtige ceremonie bij te wonen van het varken bereiden op hete stenen. Nog steeds wordt het varkenfestival door de Dani's gevierd, met name bij bruiloften. Tijdens onze tour is het voor hen een leuke bijverdienste van deze traditionele ceremonie. Voor u een uitgelezen mogelijkheid om via uw gids met de Dani's in contact te komen.

Dag 10 Van de Baliemvallei naar het Scuba Republic resort
Rond zonsopgang wordt u van het hotel naar de luchthaven gebracht voor de 07:00 Trigana vlucht naar Jayapura. Daar stapt u over op de 10:25 Sriwijaya vlucht naar Sorong. Bij de uitgang van het vliegveld staan uw gids en chauffeur gereed om u naar de haven te brengen. Uw gids zorgt voor tickets voor de ferry en begeleidt u aan boord U vaart met de snelle ferry rond 14:00 in ongeveer 2 uur naar Waisai op het eiland Waigeo. Hier wordt u opgewacht en vaart u met een speedboot naar het resort.

Dag 11 Vrije dag in Raja Ampat
Vandaag staat er niets op het programma. In overleg met uw gids kunt u een optionele excursie doen, of lekker aan het strand relaxen.

Dag 12  Safari duiktocht
De tour begint direct na de lunch. We zetten koers naar Besir Bay. Onderweg, door de Dampier straat, stoppen we voor uw eerste duik, Overnachting in simpele homestay bij Besir Bay.

Dag 13 Safari duiktocht
Vandaag weer 3 duiken voor we aanleggen bij één van de Fam eilanden

Dag 14 Safari duiktocht
Deze dag slechts 2 duiken, maar met een excursie naar Pianemo. Hier heb je een prachtig uitzicht over de karsteilandjes bij Fam. Overnachting in simpele homestay op Fam eiland.

Dag 15 Safari duiktocht
Ook deze dag 2 duiken en 1 excursie, naar de vleermuizengrot bij Besir Bay.

Dag 16 Safari duiktocht
In de ochtend nog 2 duiken voor we rond lunchtijd terukomen bij het resort. Einde van het programma

Dag 17 Terug naar Sorong
Na het ontbijt vaart u terug naar de haven en scheept u voor 09:00 in op de ferry voor de terugtocht naar Sorong. Onze chauffeur staat al weer gereed bij de haven en brengt u naar het vliegveld of naar een hotel in Sorong. Lunch en diner zijn deze dag op eigen kosten. Schema ferry van Wasai naar Sorong (onder voorbehoud): dagelijks om 09:00 en 14:00. Tijdens nationale feestdagen wordt er niet gevaren.

vlucht Sorong-Amsterdam via Jakarta
Vlucht met Garuda Indonesia Sorong-Amsterdam met transfers in Makassar en Jakarta. Vertrek vanuit Sorong in de namiddag met transfer van ruim 2,5 uur in Makassar, aankomst in de avond in Jakarta. De aansluitende vlucht vertrekt in de avond uit Jakarta. Aankomst Amsterdam in de ochtend.

Dag 18 Aankomst Amsterdam
In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat