• Derawan
  • Derawan
  • Turtle
  • Manta

Bouwsteen 4 dagen snorkelen Derawan

Dag 1 Van Berau naar Derawan
Na aankomst op het nieuwe vliegveld van Berau staat uw chauffeur u op te wachten voor de drie uur durende rit naar de haven. Vanaf de haven is het nog ruim een half uur per speedboat naar het eilandje Derawan. De rest van de dag is vrij te besteden. Tip: Pak je snorkeluitrusting en geniet van de schildpadden rondom het eiland!

Dag 2 Duiken of snorkelen rond Sangalaki
Na het ontbijt komt de speedboot u ophalen om u in een klein uurtje naar het bounty eiland Sangalaki te brengen. Rondom het eiland is veel te zien. Bij Mantapoint zwemmen regelmatig tientallen mantaroggen die je vanuit de boot al kunt zien. Met je snorkel op zie je hoe imposant deze roggen zijn, met een spanwijdte tot wel vier meter.Nog mooier wordt het als je ze ook van beneden af als duiker ziet. Het rif rond Sangalaki biedt voor zowel duikers als snorkelaars prachtig koraal en veel gekleurde vis. Duikers zullen ook veel micro kunnen bekijken. 's Avonds blijven we in de nieuwe lodge overnachten, maar voor het zover is maken we grote kans om de zeeschildpadden hun eieren te zien leggen op het strand.

Dag 3 Zoetwater kwallen, haaien en barracuda's
We varen nog een drie kwartier naar het eilandje Kakaban. Voordat we aankomen gaan we spelen met de dolfijnen, die zich altijd verzamelen rond de Dolphin Playground. We hebben het dan niet over twee of vijf dolfijnen, over het algemeen zwemmen zo'n 30 Flippers mee met de boot en springen jolig uit het water. Het eiland Kakaban is ietwat vreemd, in het midden ligt een brak meer waarin talloze oranje kwallen zich laten zien en aaien. Gelukkig steken de kwallen niet en kun je zonder angst tussen ze door snorkelen. Duikers kunnen daarna hun hart ophalen bij Sharkpoint om tussen de ongevaarlijke haaien te duiken, en een tweede duik nemen tussen de barracuda's. Snorkelaars doen het met wat minder. Boven de 'muur' van het rif is weer prachtig koraal en de kans om schildpadden te spotten is zeker 60 procent.

Dag 4 Terug naar Berau en Balikpapan of Samarinda
De laatste dag wordt je op tijd opgehaald door de speedboot om je terug te brengen naar de vaste wal. Daar staat de chauffeur klaar om je naar het vliegveld van Berau te brengen voor de vlucht naar Balikpapan of Samarinda.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat