• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Bouwsteen 7 dagen Wakatobi duiken

Heerlijk duiken in de wateren rondom de Wakatobi eilanden. Deze bouwsteen neemt je mee vanaf Makassar naar het eenvoudige Wakatobi Hoga dive resort, waar je dagelijks 2 of meer duiken maakt.
Op de dag voor vertrek bezoeken we het zeenomaden dorp bij het Kaledupa eiland.
Onze bouwstenen dienen als voorbeeldreizen. Afhankelijk van uw reiswensen kunnen we wijzigingen in het programma aanbrengen.

Richtprijzen

Richtprijs € 870 per persoon inclusief 2 duiken per dag
Inclusief:
•Transfer Makassar hotel naar het vliegveld
•6 overnachtingen incl. ontbijt, lunch en diner
•2 duiken per dag met Engelssprekende duikgids, duikbelt en gewichten
•Excursie naar het Bajo zeenomaden dorp Sampela
•Binnenlandse vluchten Makassar-Wakatobi-Makassar

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Taxi, ferry en boot naar en van het resort en vice versa (ca 2 x IDR 300.000 per persoon)
•Marine Park toegang IDR 150.000 p.p.
•Duikuitrusting circa IDR 200.000 p.p. per dag

Dag 1 van Makassar naar Wangi-Wangi

Onze chauffeur haalt u vroeg op uit het hotel om de Garuda Indonesia vlucht van 09:20 naar Wakatobi te halen. U heeft een overstap in Kendari. Aankomst op Wangi-Wangi: 12:10. U arriveert op het vliegveldje van Wanci, waar u wordt opgewacht om u naar de haven te brengen voor de ferry naar Kaledupa. Daar reist u met een motorbootje verder naar Hoga eiland.

Vlucht Makassar-Wakatobi (Garuda)

Binnenlandse vlucht Makassar - Kendari - Wakatobi Vlucht met Garuda Indonesia, vertrek op di-do-za-zo 09:25, aankomst 12:10.

Dag 2 t/m 5 Duiken in Wakatobi

Als je het over Wakatobi hebt, dan heb je het vooral over duiken. Er zijn talloze unieke duikspots waar je je adem voor inhoudt. Er is wonderschoon koraal en de diversiteit van vissen is heel groot. Rondom Hoga island bevinden zich meer dan 20 duikspots, met indrukwekkende walls, hangovers en pinnacles.

Dag 6 Bezoek aan het Bajo zeenomaden dorp Sampela

Vanmorgen kunt u nog een laatste duik nemen. Na de lunch bezoeken we per boot het zeenomadendorp Sampela. Het dorp bestaat uit huisjes op palen, gebouwd in zee. Zowel het dorp als de bewoners zijn zeer fotogeniek, dus neem zeker je camera mee!

Dag 7 Terug naar Makassar

Vroeg uit de veren! Om 05:00 vertrekt het bootje naar Kalepuda, waar om 05:30 de twee uur durende ferry naar Wangi Wangi vertrekt. Daar neemt u zelf een taxi om u naar het vliegveld te brengen voor de Garuda middagvlucht van 12:40 naar Makassar. Daar staat een taxi gereed om u naar uw hotel te brengen.

Vlucht Wakatobi-Makassar (Garuda)

Binnenlandse vlucht Wakatobi - Kendari - BauBau - Makassar Vlucht met Garuda Indonesia, vertrek op di-do-za-zo om 12:40, aankomst 16:40.

Hoga Island dive resort / Wakatobi Hoga diving

Het kleinschalige Hoga island dive resort ligt op het kleine eilandje Hoga bij Kaledupa. Het resort heeft eenvoudige cottages, direct aan zee. Per 2 kamers is 1 gemeenschappelijke toiletvoorziening. Het duikcentrum heeft PADI gecertificeerde dive instructors, maar in het resort kun je geen PADI opleidingen doen. Prijs is inclusief 2 duiken per dag, lunch en diner. Wil je maar 1 duik per dag doen dan geldt een korting van € 15 per dag. Exclusief huur duikuitrusting. Er is geen Nitrox op Hoga island. Het duikcentrum, Wakatobi Hoga Diving, heeft een capaciteit voor 6 duikers. Er zijn dagelijkse vluchten vanuit Makassar (Wings Air, ca € 200 per retour), boekbaar via Merapi. Leuk uitstapje is een nacht doorbrengen bij de zee zigeuners in het nabij gelegen Kaledupa eiland. Een mooie film om het leven van de zee zigeuners te zien is 'The mirror never lies'. meer info more info Informations supplémentaires

Wakatobi

Wakatobi

Wakatobi is een eilandengroep in het oosten van zuid Sulawesi. De naam is een acroniem voor de eilanden Wangiwangi, Kalepuda, Tobia en Binongko. Het is het gebied van de zeenomaden en is een prachtig gebied om te duiken en te snorkelen.
Vanuit Makassar is er een dagelijkse vlucht naar Matahora op het eiland Wangiwangi.

Makassar

Makassar

Makassar, het voormalige Ujung Pandang is de hoofdstad van Sulawesi. De snelgroeiende levendige havenstad is één van de grootste steden van Indonesië. We vinden er nog veel koloniale gebouwen zoals Sociëteit de Harmonie, de oude Kathedraal en het oude Gerechtshof. Naast de oude koloniale wijken zijn er veel nieuwe gedeeltes met moderne Malls die goed kunnen concurreren met die van Jakarta. Door zijn strategische ligging, ongeveer in het midden van Indonesië, heeft het een drukke haven. Makassar is van oudsher de poort naar Oost Indonesië. Veel boten en vluchten naar Papua en de Molukken gaan via Makassar. De stad is het brengen van een bezoek zeker de moeite waard en een goed begin van een Sulawesi reis.

Bezienswaardigheden
We vinden in Makassar nog het oude Hollandse Fort Rotterdam. Deze oude vesting werd door Admiraal Cornelis Speelman omstreeks 1665 ingenomen. Binnen de massieve oude muren vinden we nog een kerkje en 2 musea. De wijk naast het Fort is de Chinese wijk waar we veel mooie Tempels vinden. Naast de tempels vindt u allerlei Chinese winkeltjes waar u terecht kunt met uw kwaaltjes en alternatieve geneesmiddelen kunt aanschaffen. De bedrijvige haven Paotere is de thuishaven van de beroemde Bugineze Phinisi schepen. Deze worden hier nog met de hand geladen.

In de namiddag wordt op de beroemde Pantai Losari Boulevard de “langste” eettafel van de wereld opgezet. Rond zonsondergang flaneren en eten de inwoners van Makassar hier graag. We vinden er ook de enige Moskee van Indonesië gebouwd op zee. Makassar is bekend om zijn seafood restaurants. Rondom de boulevard kunt u deze vinden. Voor de lunch raden we aan om een echte met de hand gedraaide Makassar Lumpia te proberen. De authentieke restaurantjes vindt u in Lumpia Street oftewel Jalan Lasinrang.

Geschiedenis

Op 18 november 1667 sloot de VOC na lange strijd een compromis met de plaatselijke sultan in de vorm van het Verdrag van Bongaja. Daarin werd onder meer bepaald dat de VOC handel mocht drijven in dat gebied.

Onder leiding van Cornelis Speelman werd het Fort Rotterdam gebouwd, dat muren van twee meter breed en zeven meter hoog had. Er werd vooral gehandeld in specerijen, hout en katoen. Deze vesting is bewaard gebleven en vormt tegenwoordig een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

In de omgeving van de stad werd onder meer makassarolie geproduceerd, welriekende plantaardige olie (vervaardigd uit vruchten van de koesambi- of kesambi-boom (Schleichera trijuga)), die eind 18de, begin 19de eeuw gebruikt werd om het kapsel in vorm te houden. Deze olie gaf haar naam aan de antimakassar.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat