• Diving

Bouwsteen 7 dagen Saparua duiken

Deze bouwsteen staat in het teken van duiken en relaxen. Vanaf Ambon wordt je opgehaald en vaar je met een speedboot naar het Cape Paperu resort.

Het Cape Paperu Resort & Spa ligt aan de baai van Saparua, direct aan het witte strand.
Het resort telt 7 grote Seaview bungalows, 4 Garden view en 3 Palm garden view bungalows.
Behalve een heerlijk restaurant beschikt het resort over een nieuw zwembad en een Spa.

Rondom Saparua is het prachtig duiken en snorkelen. Het huisrif is twee kilometer lang! De duikschool biedt PADI duikcursussen aan en heeft alle benodigde duikuitrusting.

Indien u inclusief duiken boekt kunt u 20 duiken maken (zuurstof).

Richtprijzen

€ 2.050 p.p. bij deelname 2 personen incl. 16 duiken laagseizoen
€ 2.250 p.p. bij deelname 2 personen incl. 16 duiken middenseizoen
€ 2.350 p.p. bij deelname 2 personen incl. 16 duiken hoogseizoen

Video Cape Paperu

Inclusief:
•accommodatie op basis van logies en ontbijt
•snacks, water, koffie, thee
•snorkelen bij het resort

Bij het inclusief duiken arrangement:
•16 duiken (zuurstof)

Exclusief:
•vluchten
•overige dranken
•overige maaltijden
•excursies
•fooien en persoonlijke uitgaven
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en contributie calimiteitenfonds €30 per boeking

Dag 1 Ambon - Cape Paperu

Uw chauffeur haalt u op en brengt u naar de haven. Hier stapt u in de speedboot die u in ruim een uur direct naar het resort brengt.

Dag 2 t/m 6 Cape Paperu duikpakket 16 duiken

De komende dagen maakt u dagelijks 2 of 3 duiken met de duikgidsen van Extra Divers, het duikcentrum van Cape Paperu. U maakt uw bootduiken steeds op 15 tot 45 minuten varen. Ook het 2 kilomter lange huisrif biedt genoeg om over naar huis te schrijven. Zeker de nachtduiken zijn prachtig, wanneer ook de pijlstaartroggen, starfish en octopussen op jacht gaan.

Dag 7 Cape Paperu - Ambon

U wordt met de speedboot van het resort opgehaald en in ruim een uur naar de haven in Ambon gevaren. Hier staat uw chauffeur gereed om u naar uw hotel op Ambon, of het vliegveld te brengen.

Cape Paperu - Saparua

Het Cape Paperu Resort & Spa ligt aan de baai van Saparua, direct aan het witte strand. Het resort telt 7 grote Seaview bungalows, 4 Garden view en 3 Palm garden view bungalows. Behalve een heerlijk restaurant beschikt het resort over een nieuw zwembad en een Spa. Op het terrein is ook een duikcentrum van Extradivers aanwezig. Rondom Saparua is het prachtig duiken en snorkelen. Het huisrif is twee kilometer lang! De duikschool biedt PADI duikcursussen aan en heeft alle benodigde duikuitrusting. meer info more info Informations supplémentaires

Saparua

Saparua

Saparua is de grootste van de Lease eilanden. Qua oppervlakte is het vergelijkbaar met Texel en er wonen een kleine 50.000 eilanders. Zoals op veel Molukse eilanden is sagopalm het belangrijkste basisvoedsel. Er zijn veel plaatsen om de sagoproductie en -verwerking te zien.

Het VOC fort Benteng Duurstede is één van de grotere bezienswaardigheden. Het museum heeft een aardige collectie oud oorlogstuig.
Saparua telt een kleine twintig dorpjes. De ferry vanuit Ambon komt aan in Haria. Bij de ‘hoofdstad’ Saparua ligt het VOC fort Benteng Duurstede. Het is één van de grotere bezienswaardigheden. Het museum heeft een aardige collectie oud oorlogstuig.

Het mooie dorpje Ouw ligt op een heuvel. Het heeft enorm veel trappen die je moet nemen om de oude kerk te bezichtigen. Aan het strand worden prauwen gebouwd, In het dorp is ook een pottenbakkerij.

Overnachten doe je in het Perdana guesthouse in het dorpje Saparua. Hou rekening met ongeïnteresseerd personeel en een karig ontbijt met kleffe boterhammen en koude koffie. Aantrekkelijker is het Rumah RP guesthouse in het dorpje Ihamahu. Je kunt hier ook een kookcursus volgen. Duikers hebben de keuze uit de eenvoudige Mahu lodge, met niet het beste duikcentrum, of het luxe Cape Paperu.

Ambon

Ambon

Ambon, de hoofdstad van de eilanden groep Zuid-Molukken ligt op het gelijknamige eiland Ambon.
De gezellig drukke stad Ambon leent zich uitstekend voor een rondrit per becak (fietstaxi). De kleurige mark, het Merdeka plein met het World Peace monument en het standbeeld van de vrijheidsstrijder Pattimura zijn leuke bezienswaardigheden.
Op iets grotere afstand staat het standbeeld van Martha Christina, de vrouwelijke bondgenoot van Pattimura. Als je een auto ter beschikking hebt, rij dan ook naar het dorpje Soya di atas en neem een slok water. Het schijnt dat je er een stuk jonger van wordt. Het Siwalima museum is ook een bezoek waard en ligt op de route naar Pintu Kota, de iconische poort van Ambon.

Ambon-stad heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren van de omliggende dorpen en eilanden, waardoor de bevolking zeer jong is. Zij komen vooral om werk te zoeken. De belangrijkste werkgever in Ambon-stad is de overheid en een baan als ambtenaar is zeer gewild aangezien het zekerheid, status en voordelen (zoals het kunnen helpen van familieleden) verschaft. Maar voor Molukkers die al langere tijd in Ambon-stad wonen of er geboren zijn, blijft het dorp van herkomst (van de familie) zeer belangrijk voor de identiteit. Bij belangrijke dorpsgebeurtenissen of op feestdagen keren dan ook veel Ambonezen terug naar het dorp van hun familie.

Qua accommodaties heb je de keuze uit stadshotels, zoals het nieuwe Santika met zwembad en het gezellige familiehotel Mutiara. Wil je buiten de stad dat is het Maluku Spa Resort in Natsepa, op ruim een half uur rijden van het centrum, de beste keuze.

Ambon-stad is met afstand het belangrijkste knooppunt van de provincie en vervult een belangrijke rol voor geheel Oost-Indonesië. Aan de overkant van de Baai van Ambon (Teluk Ambon) ligt het Pattimura vliegveld met lijnvluchten naar onder andere Makassar, Jakarta, Soerabaja, Bali, Ternate en Papoea. Daarnaast doen een aantal Pelni passagiersschepen de stad aan.

Ambon buiten de stad

Op het noordelijke schiereiland Hitu staat het redelijk geconserveerde Fort Amsterdam. Op korte afstand vind je ook de oudste moskee en kerk van Ambon.
In het oosten van het eiland ligt het dorpje Waai met de bekende heilige alen. In de buurt liggen de warm waterbronnen van Tulehu en is er het heerlijk witte strand van Liang.

Het openbaar vervoer op het eiland zelf bestaat uit de Angkotan Kota, kleine busjes die vanaf de Mardika Terminal nabij het centrum van de stad vele bestemmingen op het eiland bedienen.

Favoriete restaurant

Ambon stad heeft érg lekkere visrestaurants. Zelf zou ik Rumah Makan Ratu Gurih aanbevelen, in de weekenden druk bezet, maar door de week eet je hier de lekkerste ikan goreng of ikan bakar (in olie gebakken of geroosterde vis).
Ga zeker ook een keer koffie drinken bij Rumah Kopi Sibu Sibu en kijk je ogen uit!

Saparua duikstekken

Duikinformatie Saparua en omgeving

Beste duikperiodes rondom Saparua en de overige Lease eilanden zijn van februari tot mei en september tot en met december. De watertemperatuur is constant tussen de 27 en 30 graden. Het zicht kan oplopen tot 40 meter in het voorjaar. In het najaar is het zicht wat minder door het rijke plankton.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat