• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Bouwsteen 14 dagen Noord-West Sumatra - van Padang naar Medan

Deze tour brengt u van Padang naar Medan. U bezoekt het Nationaal park Kerinci Sablat, het Meer van Maninjau, de mooie stad Bukittinggi met het Karbouwengat, het schiereiland Samosir in het Tobameer en de jungle van Bukit Lawang en Tangkahan.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen

Richtprijs € 1.315 p.p. bij 2 personen in laagseizoen.
Richtprijs € 1.105 p.p. bij 4 personen in laagseizoen.
Hoogseizoen toeslag 10% (week voor en na Suikerfeest, 1 juli-15 augustus en 23 december-3 januari)

In- en exclusief:

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•Privé auto of busje, inclusief brandstof, ferry en chauffeur, zijn maaltijden en overnachtingen
•Excursiepakket en diner met vocalgroup op Samosir (Ca € 220 p.p.)

Exclusief:
•Vluchten
•Overige maaltijden
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Engels- of Nederlandstalige gids (ca € 30 per dag)
•Reis- en annuleringsverzekeringen.
•Boekingskosten: € 30 per boeking., incl. Calamiteitenfonds

Dag 1 Van Padang naar Kersik Tuo - Kerinci Sablat

Bij de uitang van het vliegveld staat uw gids u op te wachten. We verlaten Padang en rijden richting het Kerinci Sablat nationaal park. Onderweg maken we een stop bij de bergmeren Danau Diatas en Dibawah (letterlijk: het meer boven en beneden). Het is een lange maar prachtige rit van ongeveer 7 uur voordat we Kersik Tuo bereiken. Het Subandy Homestay is een zeer eenvoudig onderkomen.

Dag 2 Kerinci Sablat - Met de kano over de Sangir rivier

Met een gids vertrekt u naar de Sangir rivier. In een traditionele kano (uitgeholde boomstam) maakt u een prachtige tocht over de rivier. Onderweg genieten van de fauna en flora. Vooral vogels en soms apen trekken uw aandacht. Als u bent uitgestapt wandelt u door de jungle, langs kleine dorpjes en door de sawa's terug naar de homestay.

Dag 3 Van Kersik Tuo naar het meer van Maninjau

Vandaag rijden we door het mooie Kerinci Sablat nationaal park over een slechte weg via de kustplaats Padang naar het meer van Maninjau. Een lange reis van circa 8 uur, via de mooie 44 haarspelden de bergen in. Overnachting in het minst slechte hotel, met een prachtig uitzicht op het meer van Marinjau.

Dag 4 Het meer van Maninjau en door naar Bukittinggi

In de ochtend kunt u een mooie wandeling maken bij het meer van Maninjau. Indien u graag door een lokale gids begeleid wordt kunt u dat ter plaatse bij de receptie boeken. Na de wandeling gaan we onderweg naar de mooie stad Bukittinggi, een korte rit van een dik half uur. Tijdens de stadstour brengt u eerst een bezoek aan het voormalige Fort de Kock gelegen op een strategische positie waarbij u een fraai uitzicht heeft over het omliggende landschap. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Minangkabau museum, de kleurrijke markt en het beroemde Karbouwengat (Ngarai Sianok). De sportieve wandelaar kan een wandeling maken van ongeveer een uur door het Karbouwengat naar het zilverstadje Kota Gadang waar u wordt opgewacht door de auto. Overnachting in het hotel in de stad.

Dag 5 Natuur, paleis en historie van Bukittinggi

Bukittinggi - excursie naar Pagaruyung, Batusangkar, het Harau natuurreservaat en het meer van Singkarak. In het paleis in Pagaruyung kunt u de verschillende aspecten zien van het matriarchale samenlevingspatroon van de Minangkabau. Het Harau natuurreservaat is beroemd vanwege grote rotsformaties en de prachtige vlinders. Bij Batusangkar zijn historische rotsinscripties in het sanskriet. Op de terugweg naar Bukittinggi komt u langs het meer van Singkarak. Overnachting in Bukittinggi.

Dag 6 Vrije dag in Bukittingi

Vandaag staat er niets op het programma en kunt u heerlijk relaxen. Uw chauffeur staat wel stand-by. Spreekt u de dag er voor af of u hem nog nodig heeft, zodat hij weet dat hij bij het hotel blijft.

Dag 7 door het Minagkabau hoogland naar Padang Sidempuan

De route naar Padang Sidempuan in het Minangkabau hoogland voert u deze dag dwars door de bergketen Bukit Barisan van Sumatra. Het is een indrukwekkende tocht waarbij u door een muur van tropisch regenwoud het hoogland van de Minangkabou doorkruist. Onderweg passeert u de evenaar in het stadje Bonjol en het Jambi natuurreservaat. In de namiddag aankomst in Padang Sidempuan (ca 9 uur)

Dag 8 Van Padang Sidempuan naar Samosir

Nog een lange maar mooie reis richting het Tobameer. Het laatste stukje gaat met de ferry van Parapat naar het schiereiland Samosir. Drie overnachtingen in het hotel, direct aan het Tobameer. (ca 8 uur)

Dag 9 Tobameer

U bezoekt diverse authentieke Batak dorpjes met hun typische zadeldakhuizen. De Batakkers waren één van de eerste bewoners van Indonesië. Ze kwamen met de boot vanuit Indo China. De huizen worden nog steeds in de vorm van een boot – zadeldak gebouwd. De bevolking is hier christelijk en staat bekend om hun prachtige zang en muziek. Deze dag kunt u de karakteristieke Toba Batak dorpjes Tomok, met de koningsgraven, Ambarita met haar executie tafels en Simanindo voor traditionele Toba dansen bezoeken. Diner in het gezellige Marysca's restaurant met Rony’s vocalgroup. NB: De vocalgroup treedt exclusief voor Merapi gasten op. Vaak betekent dat alleen voor 2 personen. Tijdens het optreden krijgen gasten uit respect en gastvrijheid een Ulos (Batak sjaal) omgehangen.

Dag 10 Vrije dag Tobameer

Nog een hele dag op het eilandje Samosir. U kunt gaan wandelen, fietsen of gewoon zwemmen bij het hotel. Tip: Huur een brommer en ga met Rony een dagje toeren. Rony laat u graag de minder toeristische plaatsen zien. U zult dan ongetwijfeld bijzondere ontmoetingen hebben met de lokale bevolking.

Dag 11 Van het Tobameer naar Bukit Lawang

Vandaag een lange rit van zeker 8 uur via de plantageroute naar de jungle bij Bukit Lawang. In de middag aankomst in Bukit Lawang. Overnachting in Bukit Lawang, direct aan de Bohorok rivier.

Dag 12 Van Bukit Lawang naar Tangkahan: Orang oetangs

Bukit Lawang ligt aan de prachtige Bohorok rivier. Het is een indrukwekkend natuurgebied met ondoordringbare jungle boven een wild stromende rivier. In dit natuurreservaat kunt u de orang oetangs in hun natuurlijke omgeving zien. Hiervoor moet een stevige klim door de jungle worden gemaakt. In de middag rijdt u in ruim 4 uur naar een echt ongerept deel van de jungle: Tangkahan.

Dag 13 Tangkahan: olifanten in de jungle

Vroeg in de ochtend wordt u al gewekt door alle geluiden uit de jungle. Het programma in Tangkahan staat nooit helemaal vast; op de meeste dagen kunt u in de ochtend of aan het eind van de middag een wandeling maken naar het kamp van de olifanten. Deze worden hier iedere ochtend en namiddag door hun oppassers gewassen in de rivier. De olifanten zijn er om te patrouilleren in de jungle zodat er geen illegale boomkap wordt gedaan. Ook helpen ze om omgevallen bomen op te ruimen. Op de dagen dat de olifanten er zijn kunt u de oppassers helpen de olifanten te wassen, een leuke manier om ontspannen met de dieren om te gaan. U kunt zeker zwemmen in de rivier of “tuben”, de rivier afzakken in een binnenband. U wandelt danterug naar het hotel door de kleine eenvoudige dorpjes. De jungle van Tangkahan leent zich ook uitstekend voor een halve of hele dag trekking door de jungle. Een ervaren ranger wandelt in een rustig tempo met u door het regenwoud en attendeert u op alle dieren die in de jungle voorkomen. U loopt ook langs een waterval waar het wemelt van de vlinders.

Dag 14 Van Tangkahan naar Medan

U kunt in de ochtend de olifanten wassen in de rivier, zie het programma van Tangkahan. De olifanten zijn niet alle dagen beschikbaar. Aan het eind van de ochtend steekt u met het vlot de rivier over en rijdt daarna door de eindeloze palmolieplantages naar de hoofdstad van Sumatra: Medan.

Subandy Homestay

Deze simpele accommodatie is gelegen aan de voet van de Kerinci vulkaan en in de buurt van de Kayoe Aro Thee Plantage. Aantal kamers: 7 meer info more info Informations supplémentaires

Nuansa Maninjau

Mooi gelegen, maar zeer gedateerd hotel met prachtig uitzicht over het meer van Maninjau. Wanneer u geen gedateerd hotel weilt gebruiken kunt u beter in Bukittingi overnachten. meer info more info Informations supplémentaires

Novotel - Bukittinggi

Novotel Bukittinggi ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van Jam Gadang (icoon van Bukittinggi), Pasar Atas en Benteng Fort de Kock, maar ook dicht bij Jambatan Limpapeh. Novotel Bukittinggi ligt op ongeveer 76 km van de internationale luchthaven Minang Kabau. Gelegen in het hart van het fabelachtige Bukittinggi; Jam Gadang (stadsmonument) en Pasar Asat, een beroemde traditionele markt, zijn dichtbij. Daar vindt u diverse souvenirs, specifiek handgemaakt door lokale ambachtslieden. Net binnen Pasar Ateh kunt u genieten van de heerlijke gerechten van Minangkabau. Rondom Novotel Bukittinggi wachten u vele andere toeristische attracties Dit hotel is nog niet door ons zelf bezocht meer info more info Informations supplémentaires

Mega Permata - Padang Sidempuan

Nieuw (2012) hotel aan de rand van het plaatsje Padang Sidempuan. meer info more info Informations supplémentaires

Tabo cottages - Samosir

Het gezellige en kleinschalige Tabo cottages ligt direct aan het Toba meer. Het hotel heeft ongeveer 40 kamers, variërend van Superior (Basic, eigen badkamer met warm water), Deluxe (ruim met eigen veranda en ventilator), Batak cottages (losstaande cottages met dezelfde Deluxe voorzieningen) en de Junior suites, met uitzicht op het meer en een extra sofa bed en koffie-thee faciliteiten. Het hotel heeft een eigen bakkerij, restaurant en zwembad met uitzicht over het meer. meer info more info Informations supplémentaires

Samosir Villa resort

Het redelijk nieuwe (2012) Samosir Villa resort is schitterend gelegen in het dorpje TukTuk op het eiland Samosir. Natuurlijk is het heerlijk zwemmen in het Tobameer, maar er is ook een prachtig zwembad. Alle kamers hebben een balkonnetje met zicht op het Tobameer, TV en een kluisje. VIP rooms beschikken daarnaast over een koelkastje. Er is Wifi aanwezig. In de weekenden en tijdens nationale feestdagen is het hotel vaak druk bevolkt met lokale toeristen. meer info more info Informations supplémentaires

Toledo Inn

Leuk hotel op Samosir eiland met kamers ondergebracht in Batakstijl huisjes. Het hotel ligt direct in het plaatsje Tuk-Tuk aan het Toba meer en alle kamers hebben een prachtig uitzicht op dit meer. Alle eenvoudige kamers beschikken over een badkamer,tv en eigen balkon. Aantal Kamers: 134 Faciliteiten: Zwembad, restaurant, internet toegang. meer info more info Informations supplémentaires

Bukit Lawang Cottages

Eenvoudig, maar schoon hotel, met cottages op de begane grond. Een hangbrug over de rivier de Bohorok is de entree naar het hotel. In het open restaurant is voldoende keus. De ruime kamers beschikken over een fan, geen airco en er is een buitendouche. In de omgeving kunt u een trekking maken naar de oerang oetans, er is ook een voederplaats waar ze graag komen. meer info more info Informations supplémentaires

Mega Inn, Tangkahan

Eenvoudige maar zeer gezellige accommodatie aan de rand van het Leuser National Park. Direct aan de rivier gelegen eenvoudige cottages. Geen warm water, maar wel heerlijk eten en volop betrokkenheid van Mega, uw gastheer. meer info more info Informations supplémentaires

Kersik Tuo

Kersik Tuo

Kersik Tuo is de meest noordelijke regio in het Kerinci Sablat natuurreservaat en ligt op de flanken van de Kerinci vulkaan.

Maninjau

Maninjau

Het meer van Maninjau ligt op drie kwartier rijden van de stad Bukittinggi. De omgeving van het meer is prachtig om te wandelen.

Bukittinggi

Bukittinggi

Bukittingi ( hoge heuvel)ligt in het midden van Sumatra in het Minangkabau hoogland.
Vroeger stond deze stad bekenda als Fort de Cock, de klokkentoren gebouwd door de Nederlanders in 1926 kunt u nu nog bezichtigen op het stadsplein.
In het natuurpark Taman Bundo Kanduang ziet u de typische bouw van de Minangkabau in de replica van de Rumah Gadang.( Rumah Gadang betekent Groot Huis)
vanuit Bukettinggi kunt u naar Sianok Canyon,Lobang Jepang en Lake Maninjau.

Padang Sidempuan

Padang Sidempuan

Padang Sidempuan is een stad, grofweg halverwege de lange reis tussen het Tobameer en Bukittinggi. Het ligt vlak bij Barumun Nagari park, waar de Wildlife Sanctuary olifanten en enkele Sumatraanse tijgers huisvest.

Samosir

Samosir

Samosir is de naam van het eilandje in het Tobameer. Er zijn een aantal plaatsen op Samosir, waarvan TukTuk het bekendst is vanwege de hotels.
Andere bekende plaatsen op het eiland zijn Tomok en Ambarita, waar veel van de traditionele Batak Toba cultuur is te bezichtigen.

Bukit Lawang

Bukit Lawang

Bukit Lawang of Bohorok is het bekendst om het rehabilitatie centrum voor Orang Oetangs in Bukit Lawang dat in 1973 is opgezet door Regina Frey en Moinca Boemer.
Sinds deze tijd zijn er al meer dan 200 orang oetangs weer in hun natuurlijke omgeving geplaats.
Het plaatsje ligt in het regenwoud naast het natuurpark Gunung Leuser.
In het regenwoud kunt u een wandeling maken onder leiding van een ervaren gids.

Video Gunung Leuser park

Tangakahan

Tangkahan

Tangkahan is een klein gehucht aan de splitsing van 2 riviertjes. Op slechts zo'n 70 kilometer, maar zeker 5 uur! gelegen vanaf Medan. De laatse 25 kilomter worden ongeveer stapvoets afgelegd over de bumpy road door de palmolieplantages. Aangekomen bij de rivier zie je dat hier de kap van het regenwoud ook halt heeft gehouden. Bij Tangkahan begint het oerwoud van het Leuser Nationaal Park.

Tangkahan kent een aantal zeer eenvoudige onderkomens zonder douche en vaak met niet westerse toiletten De natuur maakt echter alles goed. Nabij Tangkahan is een rehabilitatiecentrum voor olifanten.

Vanuit Tangkahan bestaat de mogelijkheid per motor of 4WD door te reizen naar Bohorok.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat