• Kelimutu
  • Belaraghi
  • Naru - Bajawa
  • Cancar
  • Pink beach Komodo
  • Komodo varaan
  • Padar island Komodo
  • Pindito Komodo

10 dagen Flores en Komodo, van Maumere via Riung naar Labuan Bajo en Komodo

Dag 1 Van Bali via Maumere naar Moni
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor ue 10:40 NAM Air vlucht naar Maumere. U komt u rond 12 uur in Maumere aan, waar uw gids en chauffeur u staan op te wachten. We rijden door naar Sikka, een klein dorpje bij Maumere waar prachtige ikats worden gemaakt. Hier bezoeken we ook de oude kerk. Vervolgens rijden we door naar het prachtige Koka beach op een dik uur rijden. Het strand is hier prachtig en op doordeweekse dagen tref je hier weinig andere toeristen aan. In het weekend wordt Koka beach vooral bezocht door lokale toeristen. Vergeet niet uw zwemkleding bij de hand te houden! Aan het eind van de middag reizen in een uurtje door naar het in de bergen gelegen Moni. Overnachting in Kelimutu Ecolodge.

Dag 2 Via de Kelimutu vulkaan naar de 17 eilanden van Riung
Vroeg in de ochtend maak je een klim van ongeveer een uur naar het panoramapunt om te genieten van de zonsopgang bij de Kelimutu vulkaan. Deze staat bekend vanwege de 3 meren met prachtige kleuren. De lokale bevolking kent mythische krachten toe aan de meren die steeds van kleur kunnen veranderen door de opgeloste mineralen. Na terugkeer heeft u het ontbijt en reizen we naar het gezellige dorpje Saga. Een lokale gids vertelt enthousiast over de cultuur van het dorp en de ceremonies en als je er rond lunchtijd bent wordt je spontaan uitgenodigd een hapje te proeven! Na Saga reizen we verder via Ende naar Riung in het noorden. Een lange rit van zo'n vier en een half uur zonder alle leuke stops onderweg. Aan de zuidkust maken we nog een stop bij het blauwe stenen strand van Pengga Jawa. Daarna steken we Flores over door een dor berggebied naar de noordkust. In de namiddag bereiken we het plaatsje Riung. Overnachting in eenvoudig hotel in Riung.

Dag 3 De 17 eilanden van Riung
Het gehobbel van de vorige dag zijn we snel vergeten; de hele dag zwerven we over het water en kunt u genieten op en rond de 17 eilanden. Bij een van de eilandjes die we aandoen hangen honderden 'vliegende honden', een uit de kluiten gegroeide vleermuissoort, in de bomen. Daarnaast is er volop gelegenheid om te snorkelen of te luieren op het strand. De lunch wordt klaargemaakt op het strand: lekker vers geroosterde vis! Overnachting in Riung

Dag 4 Van Riung naar Bajawa
Na het ontbijt zeggen we vaarwel tegen de mooie 17 eilanden en vertrekken we naar Bajawa. Onderweg onder meer een stop bij de hotspring van Soa. Overnachting in de bergen bij hotel Manu Lalu, of in het stadje hotel Happy-Happy, of Edelweiss.

Dag 5 Een stevige wandeling bij Bajawa
We maken deze dag een heerlijke wandeling in de omgeving van Bajawa. De wandeling begint met een bezoek aan de lokale markt. Vervolgens gaan we de natuur in en starten de wandeling in het traditionele dorpje Luba. in de directe omgeving van Bajawa, met daarna een korte wandeling naar het dorpje Bena.. De mensen hier zijn verbazingwekkend vriendelijk en zullen u waarschijnlijk uitnodigen een huis van binnen te bekijken. Van de gids krijgt u de nodige uitleg over de gewoonten en gebruiken van de Ngada bevolkingsgroep. Af en toe is het wel wat klimmen en dalen, maar u wordt beloond met prachtige uitzichten. We dalen vervolgens af naar het dorpje Tololela, waar uw chauffeur klaar staat om u naar de Malanage Hot Springs brengt, waar u heerlijk relaxed uw lichaam weer tot rust kunt brengen. Overnachting in de stad Bajawa of in de bergen, op een half uur van Bajawa.

Dag 6 Van Bajawa via de Homo Florensiensis naar Ruteng
Weer een mooie dag voor de boeg. Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Aimaire, waar we kunnen zien (en proeven) hoe arak (palmwijn) gemaakt wordt. We vervolgen de rit en maken een wandelingetje bij het Rana Mese meer. Verder onderweg naar de grot bij Liang Bua, waar begin deze eeuw archeologen een fossiel van de Homo Floresienis hebben opgegraven. U bezoekt hier ook het kleine Liang Bua museum. Daarna nog een korte rit naar Ruteng , waar we overnachten in het Santa Maria klooster of het Spring Hills hotel.

Dag 7 van Ruteng naar Labuan Bajo
We gaan na het ontbijt op weg naar het havenstadje Labuan Bajo. Onderweg stoppen we onder andere bij het uitkijkpunt Golo Guru voor een adembenemend uitzicht op de spinnenweb sawa’s van Cancar. Overnachting Labuan Bajo

Dag 8 Rinca
Na het ontbijt vertrek je naar de haven en ga je aan boord van je privé boot. Je hebt de keuze uit een eenvoudige boot met overnachting aan dek, of (tegen meerprijs) op een luxere boot met AC hutten. We zetten koers naar het eilandje Manjarite om te snorkelen boven het koraal en tussen de vele gekleurde vissen. Vervolgens zet de kapitein koers naar het eiland Rinca. Tijdens een 2-uur durende gemakkelijke trektocht gaan we met de lokale ranger op zoek naar de Komodo varaan. Weer aan boord varen we naar Kalong Rinca, waar we de vliegende honden kunnen spotten. Overnachting aan boord. (eenvoudig verblijf!)

Dag 9 Komodo
Na het ontbijt varen we naar Komodo island. Aan de grote steiger merk je al dat het eiland berekend is op cruiseschepen die hier af kunnen meren. Ook op Komodo maken we een wandeling, in de hoop de Komodovaranen in het wild tegen te komen. Wanneer ze zich daar niet laten zien, dan tref je er altijd wel een paar aan in de buurt van de gebouwen van de rangers. Na de wandeling varen we verder naar Pink Beach om te snorkelen en ten slotte naar Kanawa island om te relaxen en wellicht een laatste snorkel te doen. In de namiddag bereiken we de vaste wal van Labuan Bajo en staat de chauffeur weer gereed om je naar het hotel te brengen. Overnachting Labuan Bajo

Dag 10 Vertrek vanaf Flores
Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar het vliegveld voor uw volgende bestemming.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat