• Maleisië

Danum Vallei en Regenwoud 3-daagse trip - Algemeen

Danum Vallei en Regenwoud 3-daagse trip

Dag 1
Deze tour staat helemaal in het teken van het spotten van bijzondere plant- en diersoorten.
Om 09.30 uur vertrekken we vanuit Latah Datu naar de Danum Vallei. Na ongeveer 2,5 uur rijden door prachtig natuurgebied, komen we aan bij de Borneo Rainforest Lodge waar de overnachting zal zijn. We lunchen hier en daarna begint het avontuur. Met een ervaren gids bewandelen we een pad door het regenwoud dichtbij de lodge. Hier hoort ook een Canopy Walkway bij, dit zijn verschillende hangbruggen die hoog in de boomtoppen zijn bevestigd. Tijdens deze wandeling kunt u misschien wilde dieren spotten.
Na het diner, wat weer in de lodge plaatsvindt, krijgt u een video-introductie over de flora en fauna en activiteiten van de Danum Vallei. Dan volgt een nachtelijke tocht met een jeep met schijnwerper, hopelijk spotten we wilde dieren! Hierna keren we terug naar de lodge voor de overnachting. Lunch en diner inclusief.

Dag 2
Optioneel kunt u voordat we het ontbijt nuttigen, een birdwatching wandeling maken bij Bill's Corner. Ontbijt bij de lodge. Wanneer iedereen klaar is, gaan we wederom met een ervaren gids naar het regenwoud. Dit keer gaan we verder het woud in, komen we langs de rivier en in de vallei. Een prachtige wandeling in deze overvloed aan natuur. We bezoeken de Dusun Begraafplaats die pas in 1990 is ontdekt. De graven liggen in de rotswanden. We lopen verder naar het uitkijkpunt daarna keren we terug naar de lodge om te lunchen.
Na de lunch volgt wederom een wandeling. Dit keer komen we in een gebied waar we orang utans en bijzondere volgens kunnen spotten. We dineren weer in de lodge. Vervolgens, voor de fanatiekelingen is er een optionele avondwandeling of jeeptocht. Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 3
Om 06.30 uur is de laatste wandeling. Vooral zo vroeg in de morgen is de kans op het spotten van exotische vogels erg groot. We wandelen langs watervallen, natuurlijke baden en riviertjes. Na de lunch wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. Ontbijt en lunch inclusief.

Advies: Neem een regenjas, hoed/pet, anti-insectenspray, zonnebrandcrème, zaklamp, zwemkleding en handdoek mee. Draag comfortabele wandelschoenen en kleding en neem extra dikke sokken mee.
Wanneer u vanuit ota Kinabalu naar Lahad Datu vliegt, dient u niet meer dan 10kg bagage mee te nemen.

Deze tour is op basis van Seat In Coach.

 
Kunnen wij u helpen?
Sluiten

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan

Start livechat

Sluit livechat