• Maleisië

Sabah

Sabah - Algemene Informatie

Sabah, ‘het land beneden de wind’, ligt in het noordoosten van het eiland Borneo. De kust is 1440 kilometer lang. De westkust heft prachtige stranden, de oostkust bestaat uit mangrovemoerassen, waar 38 koraaleilanden voor liggen. Er wonen ongeveer 32 inheemse gemeenschappen, elk met hun eigen gewoonten en culturele tradities. Na hen zijn de Chinezen de grootste bevolkingsgroep, gevolgd door de Indiërs en immigranten uit de Filippijnen en Indonesië.

Sabah is een van de populairste vakantiebestemmingen van Maleisië. Het is een ideaal gebied voor sportieve activiteiten, van bergbeklimmen en het afdalen in grotten tot duiken in een van de mooiste zeeën ter wereld, maar ook de rijke culturele erfenis zorgt ervoor dat uw verblijf hier een opwindende ervaring is.

Op Sabah liggen enkele prachtige nationale parken waaraan u een bezoekje kunt brengen. Kinabalu Nationaal Park is een van de indrukwekkendste.
Dit grote Nationale Park ligt aan de voeten van de Mount Kinabalu, Sabahs grootste berg. Hij is 4102 meter hoog en kijkt uit over een weelderige flora van bijna alle klimaatzones en typische tropische vegetatie zoals je in de vlaktes zou aantreffen. Je ziet niet alleen bergeiken, rododendrons en coniferen maar ook flora, zoals je in alpen aantreft en kromgegroeide struiken hoog in de bergen en op de top. In deze geconcentreerde vorm en veelvoud uis deze vegetatie wel uniek in de wereld. Om de top te beklimmen,die bij helder weer een fabelachtig uitzicht heeft op het gehele Nationale Park, heeft men zeker twee dagen de tijd nodig. Voor de klim naar boven heeft men een vergunning nodig en de overnachting na de eerste etappe moet van tevoren geboekt worden.. Dat moet uiterlijk een week voor de klim naar boven op het kantoor van het Nationale Park van Kota Kinabalu gebeuren. In de schoolvakanties is het bijzonder druk en dan moet men nog eerder boeken.

Vergeet u niet een kort uitstapje te maken naar de warme bronnen in Poring, want een verfrissende duik in het warme water doet ook in de tropen goed.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat