Aardbeving Lombok

Aardbeving Lombok - update 19 augustus 18:00

Na de aardbevingen op 5 en 9 augustus zijn er vandaag opnieuw twee aardbevingen geweest met een kracht van 6.3 en 6.9. op Lombok. Opnieuw was er schade. Het dodental ligt inmiddels boven de 450.

Inmiddels hebben vrijwel alle toeristen een veilig heenkomen kunnen vinden.
Reizigers die de komende dagen of weken een reis naar Lombok bij ons hebben geboekt proberen we de komende dagen zo goed als het kan te helpen naar een andere bestemming. Het Calamiteitenfonds zal de extra kosten van deze omboekingen gaan vergoeden, mits de reis voor 6 augustus is gestart.

Voor reizigers die 6 augustus of later vertrekken en naar Bali of Lombok en de Gili’s reizen ligt de situatie complexer. Het Calamiteitenfonds vergoedt dan namelijk niets. Beschadigde hotels kunnen vrijwel allemaal kosteloos worden geannuleerd, maar geboekte vluchten naar of van Lombok kunnen veelal niet kosteloos worden omgeboekt. Controleer in eerste instantie of uw reisverzekering omboekingen of annulering vergoeden! Garuda en KLM hanteren een soort van coulanceregeling tot eind van de maand (Garuda) of 20 augustus (KLM).
Merapi zal ook haar uiterste best doen om de bij ons geboekte reizen naar Lombok in goed overleg om te boeken. Helaas kunnen wij niet alle kosten van alle omboekingen voor onze rekening nemen.
Door de aardbeving kan het zijn dat we telefonisch lastig te bereiken zijn. We verzoeken eventuele vragen dan ook per email te stellen. We streven er naar alle vragen (voor zover mogelijk) binnen 24 uur te beantwoorden.

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat