• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Rondreis 26 dagen Trans-Sumatra -

26 dagen Trans Sumatra

Een prachtige reis van noord-west naar zuid-oost Sumatra met een aaneenschakeling van hoogtepunten!

Medan, de jungle en orang hutans in Bohorok, Brastagi en het Tobameer, de Minang Kabau hooglanden met Bukittinggi, het meer van Maninjau,de Anaikloof, het Kerinci natuurreservaat en Kerinci Seblat national park, Bengulu beachfront hotel, de havenstad Palembang, een onvergetelijke boottocht over de rivier Way Kanan, het olifanten rehabilitatiecentrum en 2 overnachtingen in Bandar Lampung met uitzicht over de straat Sunda.
-Intercontinentale vluchten Amsterdam- Medan, Bandar Lampung via Jakarta naar Amsterdam incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen
-tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per luxe touringcar
-verblijf in eenvoudige genoemde hotels incl. ontbijt
-begeleiding door ervaren Engels of Nederlandssprekende gids
-genoemde excursies incl. bezoek aan Bohorok Orang Oetang natuurreservaat en Olifantentrainingscentrum.
•Ferry Prapat-Samosir-Prapat
•1 x Diner met Vocal group Rony op Samosir

Exclusief
•Overige maaltijden
•Optionele Excursies
-Persoonlijke uitgaven en fooien
•Camerafee ter plaatse, afhankelijk van camera
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
-Reis en annuleringsverzekeringen

Prijsoverzicht Price overview

Rondreis 26 dagen Trans-Sumatra

4 personen (2 x 2-persoonskamer)

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

Inclusief

-Intercontinentale vluchten Amsterdam- Medan, Bandar Lampung via Jakarta naar Amsterdam incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen -tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per luxe touringcar -verblijf in eenvoudige genoemde hotels incl. ontbijt -begeleiding door ervaren Nederlandssprekende gids -genoemde excursies incl. bezoek aan Bohorok Orang Oetang natuurreservaat en Olifantentrainingscentrum.

Extra informatie

-Optionele excursies -Lunches en diner -Kosten Visa on Arrival (US$ 25 of ca 20 Euro) -Lokaal te betalen vertrekbelasting (ca € 10) -Verzekeringen -Boottocht Way Kanan (optioneel) -Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking. Opmerkingen: -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programma

Dag-1

Vertrek vanaf Schiphol. Tijdstip en route afhankelijk van de maatschappij.

Dag-2

Aankomst in Medan. Overnachting in Hotel Deli River gelegen even buiten Medan midden in een tropische tuin. U kunt hier uitrusten van de lange reis en wandelen in de omgeving.

Dag-3

Medan - Bohorok, het orang utan rehabilitatiecentrum. In de ochtend stadstour Medan langs de nog bestaande Nederlandse architectuur. Omstreeks het middaguur vertrek naar Bohorok (Bukit Lawang) aan de prachtige Bohorok rivier. 2 overnachtingen in Bukit Lawang Cottages of hotel Rindu Alam Bohorok.

Dag-4

Bohorok - eigen programma. In dit natuurreservaat kunt u de orang utans in hun natuurlijke omgeving zien tijdens het voederen. Hiervoor moet een wandeling van drie kwartier door de jungle naar de voederplaats worden gemaakt. De sportieve wandelaar kan hier jungletracks maken met een gids van meerdere uren. Hiervoor is een goede conditie en schoenen met goed profiel vereist. Overnachting in Bohorok.

Dag-5

Bohorok - Brastagi. In de ochtend vertrek naar Brastagi, het bergdorpje in het Karo hoogland. Brastagi is al sinds de jaren twintig een populair 'tourist resort' vanwege het aangename koele klimaat en de mooie omgeving. In Brastagi kunt u naar de fruitmarkt om de heerlijke mangistan, rambutan, marquisa en andere tropische vruchten te kopen. Ook kunt u naar het Karo Batak dorpje Peceren waar de mensen nog in traditionele Karo huizen wonen. Overnachting in hotel Sinabung of hotel Brastagi Cottage of hotel Sibayak in Brastagi.

Dag-6

Brastagi - Samosir in het Tobameer. Mooie route door het Karo Hoogland langs ananas- kruidnagel- en gemberplantages. Onderweg stop bij het Koningshuis van de Batak Simalungun stam in Pematang Purba en de Sipisopiso waterval. In de namiddag aankomst in Prapat aan het Tobameer vanwaar wordt overgestoken naar het beroemde eiland Samosir. De auto gaat mee. 3 overnachtingen in hotel Toledo Inn of hotel Carolina op Samosir direct aan het meer.

Dag-7

Samosir - tour naar de traditionele Toba Batak dorpjes Tomok, met de Koningsgraven, Ambarita met haar executietafels en Simanindo waar men traditionele Batak dansen kan zien. Overnachting op Samosir.

Dag-8

Samosir - eigen programma. Deze dag kunt u mooie wandelelingen maken over dit prachtige eiland of heerlijk zwemmen in het Tobameer.
Het diner wordt u aangeboden in het gezellige Marysca's restaurant met een optreden van de vocal group.
Overnachting op Samosir

Dag-9

Samosir - Padang Sidempuan of Sipirok. In de ochtend oversteek naar Prapat vanwaar verder wordt gereden naar Padang Sidempuan of Sipirok in Zuid Tapanuli. Mooie route langs de zuidkant van het Tobameer met prachtige rijstvelden en hoge Batak Koningsgraven. Onderweg passeert u de hete zwavel bronnen bij Sipoholon. Overnachting in hotel Natama in Padang Sidempuan of hotel Torsibohi in Sipirok.

Dag-10

Padang Sidempuan - Bukittinggi. De route naar Bukittinggi in het Minang kabau hoogland voert u dwars door de bergketen Bukit Barisan van Sumatra. Het is een indrukwekkende tocht waarbij u door een muur van tropisch regenwoud het land van de Minangkabau wordt binnengereden. Onderweg passeert u de evenaar in het stadje Bonjol en het Jambi natuurreservaat. In de namiddag aankomst in het koele aangename stadje Bukittinggi. 2 overnachtingen in hotel Denai of hotel Pusako in Bukittinggi.

Dag-11

Bukittinggi - stadstour. In de ochtend stadstour door Bukittinggi naar Fort De Kock, het museum en de markt. Het voormalige Fort de Kock ligt op een strategische positie waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het beroemde ravijn 'Karbouwengat' (Ngarai Sianok). Daarna vertrek naar Pagaruyung, Batusangkar, het Harau natuurreservaat en het meer van Singkarak. In het paleis in Pagaruyung kunt u de verschillende aspecten zien van het matriarchale samenlevings patrroon van de Minangkabau. Het Harau natuurreservaat is beroemd vanwege grote rotsformaties en de prachtige vlinders. Bij Batusangkar zijn historische rotsinscripties in het sanskriet. Op de terugweg naar Bukittinggi komt u langs het meer van Singkarak. Overnachting in Bukittinggi

Dag-12

Bukittinggi - Maninjau. De route naar het Maninjau meer voert langs het dorpje Kota Gadang, gelegen aan de overzijde van het Karbouwengat. Voor de sportieve wandelaar is een tocht door het diepe Karbouwengat naar het pittoreske zilverdorpje Kota Gadang haast een must. Vanuit Kota Gadang wordt u met de auto opgehaald voor vertrek naar het mysterieuze meer van Maninjau met een afdaling langs de weg met de vierenveertig bochten. Het meer is schoon en stil en men kan er heerlijk zwemmen. Overnachting in hotel Nuansa Maninjau, bovenop de berg met fraai uitzicht over het meer

Dag-13

Maninjau - Padang via de Anai kloof en Anai waterval. De havenstad Padang aan de Indische oceaan is het economisch centrum van West Sumatra. Na aankomst stadstour. Overnachting in hotel Pangeran’s Beach in Padang.

Dag-14

Padang - Sungai Penuh - Kersik Tuo in het Kerinci natuurreservaat. Deze dag rijdt u langs de prachtige westelijke kustweg van Sumatra. Overnachting at Subandy Homestay in Kersik Tuo in het beroemde Kerinci natuurreservaat. (eenvoudig).

Dag-15

Kersik Tuo. Excursie door het nationale park Kerinci Seblat. Voor de sportieve wandelaar bestaan er talloze mogelijkheden tot jungle tochten met een plaatselijke gids. Hoogtepunten zijn het kratermeer Gunung Tujuh en de Kerinci vulkaan. Overnachting in hotel Aroma in Sungai Penuh

Dag-16

Sungai Penuh - Bengkulu langs de westelijke kustweg van Sumatra. Bengkulu heeft veel Engelse invloeden ondergaan tijdens het gouverneurschap van Stamford Raffles gedurende de Napoleontische tijd. In Bengkulu overnacht u in een fijn hotel direct aan zee. 2 overnachtingen in hotel Horizon in Bengkulu.

Dag-17

Bengkulu - eigen programma. U kunt excursies maken langs de mooie kust of de oude stad Bengkulu verder verkennen. Zeer de moeite waard te bezichtigen is het ford Malioboro (Marlboro) in de stad. Ook kunt u het huis bezoeken waar Soekarno tijdens de politionele acties door de Nederlandse regering was geinterneerd. Overnachting in Bengkulu

Dag-18

Bengkulu - Palembang. Vanuit de provincie Bengkulu rijdt u oostwaarts naar de belangrijke havenstad Palembang, de tweede stad van Sumatra, aan de indrukwekkende Musi rivier. 2 overnachtingen in hotel Swarna Dwipa in Palembang.

Dag-19

Palembang - stadstour. Palembang was achthonderd jaar geleden het centrum van Sriwijaya koningrijk waar nog resten van te zien zijn. Vanaf de achttiende eeuw was de stad een belangrijk handelscentrum voor de Nederlanders met als gevolg dat we nog een oude Nederlandse vesting kunnen zien alsmede het voormalige Gouverneurshuis. Zeer de moeite is verder om een boottocht te maken over de brede Musi rivier. Overnachting in Palembang

Dag-20

Palembang - Bandar Lampung. Deze dag maakt u een lange tocht door Zuid Sumatra naar Bandar Lampung. Hier aangekomen overnacht u in een hotel met fraai uitzicht over de straat Sunda, de zee-engte tussen Java en Sumatra.
Overnachting in hotel Marcopolo in Bandar Lampung

Dag-21

Bandar Lampung - Way Kanan. Op het einde van uw Sumatra tour gaat u naar een van de hoogtepunten van Sumatra's wildlife, het natuurreservaat Way Kanan. In dit toeristisch onondekte beschermde gebied overnacht u op een open plek aan de lieflijke Way Kanan rivier in lodges van de boswachterij (eenvoudig). 2 overnachtingen in Motel Kalpataru in Way Kanan

Dag-22

Way Kanan - (optioneel): boottocht over de rivier. De boottocht over deze stille jungle rivier geeft u de mogelijkheid vele wilde dieren van dichtbij te zien. U vaart onder overhangende lianen en woudreuzen waarboven in apen krijsen.
Way Kanan is een ervaring die u niet licht zult vergeten. Overnachting in Way Kanan

Dag-23

Way Kanan - excursie naar het olifanten training centrum in Way Kambas. Gebaseerd op het zelfde principe als in Lhokseumawe is hier in Zuid Sumatra een tweede olifanten training centrum opgericht. De wilde olifanten worden hier getraind voor boswerkzaamheden en als toeristische attractie. Zo kan men in Way Kambas olifanten zien voetballen. In de namiddag aankomst in Bandar Lampung waar u overnacht in een fijn hotel aan de straat Sunda. 2 overnachtingen in hotel Marcopolo in Bandar Lampung

Dag-24

Bandar Lampung - eigen programma. Overnachting in Bandar Lampung.

Dag-25

Bandar Lampung - vliegveld voor de vlucht naar Nederland via Jakarta.

Einde van een bijzondere Sumatra tour.

Dag-26

Aankomst te Schiphol.

Uw verblijf

Bandar LampungBandar lampung in Zuid-West Sumatra is de hoofdstad van de provincie Lampung.
De stad is samengesteld uit de 2 steden Telukbetung and TanjungKarang.
Aankomst punt van ferries en vliegtuigen vanaf Jakarta voor het reizen in het zuiden van Sumatra.
... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BengkuluBengkulu ( Bengcoolen)is een oud universiteidstadje in Zuid West Sumatra.
Het werd in 1685 door de Engelsen gesticht, het Engelse Fort Marlborough werd in 1762 door hen gebouwd en staat er nog steeds.
De stad is gelegen aan de kust van het dunbevol... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BohorokBohorok is het bekendst om het rehabilitatie centrum voor Orang Oetangs in Bukit Lawang dat in 1973 is opgezet door Regina Frey en Moinca Boemer.
Sinds deze tijd zijn er al meer dan 200 orang oetangs weer in hun natuurlijke omgeving geplaats.
Het p... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BrastagiBrastagi is een stadje in het Karo Hoogland dat bekend staat om de fruitmarkt. Dankzij het koele klimaat gedijen tomaten,sinaasappels, wortels en exotisch fruit hier zeer goed. Voor fruitliefhebbers is een bezoek aan deze markt een must.
Het is teve... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BukittinggiBukittingi ( hoge heuvel)ligt in het midden van Sumatra in het Minangkabau hoogland.
Vroeger stond deze stad bekenda als Fort de Cock, de klokkentoren gebouwd door de Nederlanders in 1926 kunt u nu nog bezichtigen op het stadsplein.
In het natuurpa... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mesjid Raya Medan
MedanMedan is de drukke hoofdstad van Noord-Sumatra. Over het algemeen is Medan de vertrekplaats van reizen over Sumatra. Het heeft goede verbindingen met Singapore, Kuala Lumpur. Medan telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners. De grootste bezienswaardigheden z... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Samosir - graf koning Sidabutar
SamosirSamosir is de naam van het eilandje in het Tobameer. Er zijn een aantal plaatsen op Samosir, waarvan TukTuk het bekendst is vanwege de hotels.
Andere bekende plaatsen op het eiland zijn Tomok en Ambarita, waar veel van de traditionele Batak Toba cul... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat