• Vakantie Sulawesi

Rondreis 23 dagen Trans-Sulawesi van zuid naar noord -

23 dagen Trans-Sulawesi van zuid naar noord

Deze reis heeft een mix van natuur, strand en cultuur. In een rustig tempo vertrekt de reis vanuit Makassar naar Manado. Een tocht “dwars” door de provincie Sulawesi. Langs de indrukwekkende en unieke cultuur van het Torajavolk, via prachtige meren, bergen, regenwouden, watervallen en witte stranden en met de boot naar de onderwaterwereld van het groots beschermde Marine park van Bunaken.
Wie voor deze prachtige reis kiest moet rekening houden met prachtige maar lange reisdagen.Op het platteland van Sulawesi is alleen eenvoudige, bij de omgeving passende accommodatie beschikbaar.

Zoals al onze voorbeeld reizen is deze reis slechts een voorbeeld. Er zijn vele wijzigingen mogelijk. We stellen graag een op maat gemaakte reis voor u samen.

Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en kunnen op moment van boeking afwijken.

Prijsoverzicht Price overview

Rondreis 23 dagen Trans-Sulawesi van zuid naar noord

4 personen (2 x 2-persoonskamer)

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

Inclusief

- intercontinentale en binnenlandse vluchten - alle overnachtingen incl. ontbijt - overnachtingen bij Prince John dive resort inclusief diner - vervoer per AC-minibus - overige transporten (boot, ferry) Prijs 1-persoonskamer op basis van min. 2 deelnemers

Exclusief

Exclusief: - Visumkosten (ca 22 euro) - lokale luchthaventoeslagen (ca 15 euro) - entreegelden, overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen. - gids (gids Toraja: € 36 per dag. Gids gedurende gehele reis, exclusief Manado ca € 525) - lokale entrance fee Bunaken (ca 10 euro) - Boekingskosten: € 25,00 per boeking. - Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.

RouteRoute

Programma

Dag-1 Amsterdam - Jakarta

Aan het eind van de middag vertrekt u met Garuda Indonesia voor de ruim dertien uur durende non-stop vlucht naar Jakarta.
In het vliegtuig heeft u een uitgebreid entertainment systeem met talloze films en games. Onderweg kunt u kiezen uit verschillende menu's en zijn de drankjes gratis.

Dag-2 Jakarta-Makassar

Rond het middaguur arriveert u in Jakarta en ondergaat u de douaneformaliteiten.
Na een paar uur vertrekt u voor de bijna twee uur durende vlucht naar Makassar.
Bij aankomst in Makassar transfer naar uw hotel in het centrum van de stad aan zee. De gezellige bekende Boulevard Pantai Losari op loopafstand van het Hotel.

Dag-3 Makassar op eigen gelegenheid

Even bijkomen van de reis, het hotel heeft een gezellig zwembad.
U kunt ook op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Het hotel is gelegen in het centrum van de stad aan zee. Op loopafstand van het oude Hollandse Fort Rotterdam en de gezellig boulevard Pantai Losari waar het vooral in de avonduren erg gezellig is. Probeer een echte Makassar Lumpia voor de lunch. Die kunt u vinden in “Lumpia street”. Er staan becaks – fietstaxi’s- voor uw hotel die u ernaar toe kunnen brengen. Wel van te voren de prijs afspreken (ca Rp. 15.000 enkele reis).
Makassar is beroemd om zijn visrestaurants – dicht bij het hotel ligt het prima restaurant Nelayan – u kunt zelf de vis uitzoeken.

Dag-4 Makassar naar Bira (ca 6 uur)

Na het ontbijt vertrek naar Bira. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesie. In Tanah Beru kunnen we zien hoe deze mooie trotse houten Phinisi worden gebouwd.
Onderweg bezoeken we ook de Bissappu waterval in Bantaeng.
Overnachting in Tanjung Bira in het redelijk nieuwe Anda Beach hotel.

Dag-5 Bira

De hele dag op het witte verlaten strand van Bira. Optioneel – u kunt een bootje huren om naar bijvoorbeeld het eilandje Kambing te varen om te gaan snorkelen. De auto is standby om eventueel nog een ritje in de omgeving te maken.

Dag-6 Bira - Sengkang

Na het ontbijt vertrek naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalige Bugineze Koningkrijk In Watampone bezoeken we het museum van Andi Mapasissi om zijn collectie van de voormalige Bugineze Koningen te bewonderen. In de middag een tocht op het Tempe meer. Het Tempemeer is een ondiep meer bij lange droogte valt het meer droog. Met een gemotoriseerde boot gaan we het meer op om te zien hoe de vissers op hun drijvende dorpen wonen. Overnachting in eenvoudige accomodatie in Sengkang

Dag-7 Sengkang - Toraja via Pare-Pare

Na het ontbijt vertrek naar Toraja. In de ochtend eerst nog een bezoek aan de locale huisnijverheid van Sengkang en omgeving, het weven van de Bugineze zijde.De tocht naar Toraja gaat via Pare Pare waar we de lunch gebruiken met uitzicht op de "erotische berg". De route naar Toraja levert prachtige vergezichten op. In de middag aankomst in Toraja. Overnachting in Rantepao.

Dag-8 Torajaland

Na het ontbijt de gehele dag op ontdekking door het Toraja land, we bezoeken vandaag onder andere Lemo waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan. Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen. Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet en Kete Kesu, niet alleen bekend vanwege zijn mooie Tongkonan’s maar ook vanwege het prachtige houtsnijwerk.

Dag-9 Torajaland - natuur en cultuur

Wederom de gehele dag op ontdekking door het Toraja land. We bezoeken vandaag het hoger gelegen Batutumonga vanwaar we een prachtig uitzicht hebben Rantepao en vallei. Een prachtige omgeving voor het maken van een stevige wandeling door de prachtige rijstvelden en dwars door het dagelijkse Toraja leven. We kunnen de wandeling zolang mogelijk maken als we maar willen. Uiteraard is de auto beschikbaar voor degene die niet wil wandelen

Dag-10 Torajaland - dagelijks leven

Veel te beleven in het Toraja land. Wie weet wordt er 1 dezer dagen een ceremonie gehouden die we kunnen bezoeken of wordt de wekelijkse grote veemarkt gehouden waar de karbouwen en varkens worden verhandeld. Op de markt kunnen we ook al de specerijen zien die dit vruchtbare gebied herbergt. Koffie, vanille, nootmuskaat, cacao, kruidnagel en vele vruchten worden hier in manden als een kleurrijk geheel door de lokale bewoners van Toraja worden aangeboden

Dag-11 Toraja - Tentena

Na een vroeg ontbijt vandaag een lange dag in de auto langs een mooie route met diverse stops. De weg van Toraja naar Palopo een klein moslim havenplaatsje levert prachtige vergezichten op. Verder via het Masamba district met zijn palmolive plantages. Laat in de namiddag komen we aan bij het Posomeer. Overnachting in het TandoBone resort. We moeten er voor het donker zijn want om in het resort te komen moeten we de laatste minuten afleggen met een bootje.

Lake Poso is een diep zoetwatermeer met witte stranden, afgewisseld met hoge bergkammen die begroeid zijn met tropisch regenwoud.
Overnachting in Tandobone Cottage Tentena.

Dag-12 Het Poso meer

Vandaag maken we een tocht langs het Posomeer. Het meer staat bekend als een van de mooiste van Indonesië het is omringd door zandstanden en tropische regenwouden. We bezoeken een waterval van maar liefst 18 stappen gelegen in een tropisch regenwoud. Dit gebied van Sulawesi is bekend vanwege zijn Balinese transmigranten. Rondom het plaatsje Tentena vinden we vele welvarende Balinese dessa’s

Dag-13 Op weg naar zee en strand

Na een vroeg ontbijt door met onze tocht naar Dongalla – gelegen op zo’n 30 km buiten Palu. De rit gaat via de vruchtbare Kebun Kopi. In de namiddag aankomst in Dongalla. We logeren in het Prince John Dive Resort. Ontbijt en diner zijn inclusief tijdens het verblijf in dit resort. Het resort is eenvoudig maar prachtig gelegen. De “hutten” liggen wat hoger met allemaal een eigen terrasje en uitzicht op de Baai. Het resort heeft igen strandje met een beschermd koraal voor de deur waar u zo inloopt om te snorkelen. U neemt vandaag afscheid van de chauffeur en eventueel uw gids die u door Zuid en Centraal Sulawesi hebben begeleid.

Overnachting in het Prince John Dive resort.

Dag-14, 15 en 16 Rust

Deze dagen geniet u rust in het resort.
U kunt heerlijk snorkelen of op uw terrasje van het uitzicht genieten.
We kunnen ook een wandeling maken naar het Pittoreske nabijgelegen Dongalla. Hier is paard en wagen nog het openbaar vervoer

Dag-17 Donggola-Manado (vliegen)

In de vroege ochtend wordt u door het resort naar de luchthaven gebracht voor de vlucht met Lion Air van Palu naar Makassar waar overstapt op een vlucht naar Manado. Bij aankomst in Manado wordt u opgewacht door uw chauffeur voor de komende dagen die u naar uw hotel brengt voor overnachting.
Overnachting in het Aston Hotel Manado

Dag-18 de Minahassa

Deze dag starten we met een citytour in Manado. Vervolgens maken we een tour naar de Minahasa Hooglanden. We brengen bezoekjes aan de Ban Hian Kiong Chinese Tempel, hetmonument van Sam Ratulangi en het Tondano meer. Ook bezoeken we de Japanse grotten die gebouwd en gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de lunch onderweg stoppen we te Waloan, waar de traditionele houten Minahasa huizen worden gebouwd.

Dag-19 De zeetuinen van Bunaken

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagtocht per traditionele boot (met motor) naar het prachtige eiland Bunaken.
De prachtige zeetuinen van Bunaken zijn wereldberoemd! U stapt zo in een prachtig zee-aquarium.
In de namiddag terug naar het hotel.

Dag-20 Tangkoko rainforest

Na het vroege ontbijt neemt uw gids u mee voor de Tangkoko Rain Forest Tour. Tangkoko is een prachtig regenwoud met schitterende fauna en flora, gelegen in het bergachtige oosten. Het spectaculaire natuurreservaat herbergt vele zeldzame dieren, waaronder de Macaca, Nigra, Hornbill en Tarsius Spectrum, het kleinste aapje ter wereld.
De lunch wordt genuttigd bij de homestay van Mamma Ross Cottage.

Dag-21 Manado - vrij te besteden

De gehele dag ter vrije besteding. Het hotel ligt in het centrum van Manado niet ver van de gezellige boulevard.

Dag-22 Pulang kampong - terug naar huis

Deze dag staat in het teken van het vertrek.
Om 15:20 vertrekt uw vlucht van Manado naar Jakarta.
Hier stapt u over op de vlucht naar Amsterdam.
Vertrek 20:50

Dag-23 Aankomst Amsterdam

In de vroege ochtend, rond 08:30, arriveert u weer op Schiphol

Uw verblijf

Aston - MakassarHet Aston hotel in Makassar bevindt zich in het centrum van Makassar met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het ligt op loopafstand van het... meer info more info
Anda Beach hotel BiraHet Anda Beach resort ligt aan het einde van de straat in Bira aan het hagelwitte strand. Alle 8 kamers, behalve de 3 familiekamers hebben beachview... meer info more info
Pondok Eka - SengkanEenvoudig Hotel in het centrum van het kleine plaatsje Sengkang – alle kamers hebben airconditioning, TV,telefoon en een minibar Er is een restaura... meer info more info
Luta resort Toraja - Rante PaoHet Luta resort ligt in het kleine centrum van Rantepao. Het hotel beschikt over een zwembad en spa. Het restaurant kijkt uit over de rivier. Op l... meer info more info
Tandobone Cottages - TentenaHet Tando Bone cottage resort ligt direct aan het Poso meer. Het kleine en gezellige resort heeft 8 mooie, ruime en moderne houten cottages met verand... meer info more info
Prince John resort Tanjung Karang - PaluEenvoudig maar prachtig gelegen resort in Tanjung Karang, Donggala, op zo’n 32 km buiten Palu de hoofdstad van Centraal Sulawesi. De bungalows liggen... meer info more info
Sintesa Peninsula Hotel - Manado ****Het prachtige Peninsula ligt op de uiterste hoek van de boulevard van Manado. Het hotel biedt prima Superior kamers, maar wie van het uizicht wil g... meer info more info
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat