• Pindito
  • Pindito
  • Raja Ampat
  • Komodo
  • Manta

12 dagen Duik Cruise Bali-Komodo-Bali - Pindito liveaboard -

Bali-Komodo-Bali duiken aan boord van de Pindito

Dompel jezelf onder in de diverse onderwaterwereld van Komodo Island!

Sinds 1991 wordt het Komodo National Park door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Het ligt in de regio van de Kleine Soenda-eilanden (Nusa Tenggara). Het park omvat de drie grotere eilanden Komodo, Rinca en Padar en talrijke kleinere eilanden, met een totale oppervlakte van 1817 km2. Oorspronkelijk was het park gevestigd als een toevluchtsoord voor de Komodo-draken. Later werd de bescherming uitgebreid tot de volledige flora en fauna, boven en onder de zee.

De duikplekken hier bieden een ongelooflijke variëteit aan duiken, wat deze cruise zo speciaal maakt. Bewonder een dag op een ontspannen duik, de zeldzaamste wezens op macrogebied, en drift de volgende dag met mantaroggen en grote scholen vissen. Je vindt meer dan 1.000 vissoorten in deze wateren, 260 soorten koraalrif, 70 verschillende sponzen, 17 soorten walvissen en dolfijnen en twee soorten zeeschildpadden.
Inclusief :
• Transfer van / naar luchthaven Denpasar (of hotel in Zuid-Bali) en Maumere van / naar de MV Pindito
• Accommodatie in een hut met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden met een eigen douche, toilet en airconditioning
• Volpension inclusief alle drankjes aan boord (exclusief wijn)
• 3 duiken per duikdag en één vroege ochtendduik of nachtduik (niet duiken op vertrek- / aankomstdag)
• NITROX vullingen voor hele cruise
• meertalige gidsen aan boord
• alle aangeboden excursies op het land

Exclusief :
• Nationalpark-toegangsfee voor Komodo: EUR 35,00 / USD 50,00, te betalen aan boord
• Luchthaventaksen voor binnenlandse vluchten en vertrekkosten, te betalen op de luchthaven
• Tips voor de bemanning (wij adviseren per gast / dag € 15,00 / US $ 20,00)
• Verzekering voor annuleringskosten
• Duikverzekering (vanaf 2013 verplicht voor alle cruises)
• Souvenirs aan boord
• Duikcursussen (d.w.z. Nitrox-cursus € 150,00 / US $ 180,00)

Speciale kortingen / toeslagen:
• Toeslag voor eenpersoonshut: 50%
• Niet-duikersreductie: 10%
• Kinderkorting (6-16 jaar): voor normale cruises 50% korting, voor familieduikcruises 80% reductie zolang het kind de hut deelt met de ouders.

Aanbetaling 25%

Annuleringskosten:
Tot 120 dagen voor vertrek: € 250 per persoon
120 tot 90 dagen voor vertrek: 25%
90 tot 60 dagen voor vertrek: 50%
Binnen 60 dagen voor vertrek: 100%

Prijsoverzicht Price overview

12 dagen Duik Cruise Bali-Komodo-Bali - Pindito liveaboard

2-personen, inclusief duiken

2-persoonskamer, waarvan 1 voor duiker

1-persoon inclusief duiken

RouteRoute

Programma

Bali-Komodo-Bali

Pindito hecht veel belang aan het plannen van de best mogelijke tour voor hun gast. Bij het plannen van de route spelen veel factoren een belangrijke rol. De belangrijkste factor is het weer. Aangezien er op elk moment stormen in de tropen kunnen zijn, kan Pindito op korte termijn routes en routes wijzigen.

Tweemaal per jaar start of eindigt de cruise bij Maumere op Flores Island. Dit is de link naar de "Biodiversity Cruise" van Maumere naar Sorong (of omgekeerd). Op deze reisroute breng je meer tijd door op individuele duikplekken, vooral in het Komodo National Park. Het vereist een binnenlandse vlucht van Bali naar Maumere (of vice versa).
De tour begint op Bali en loopt door het midden van het Komodo National Park, langs het eiland Sangeang. Het grootste deel van de tijd gaat naar de eilanden Banta, Komodo en Rinca. Je bezoekt ook de kleinere eilanden Gili Lawa Laut en Tatawa Besar. Het schip maakt een laatste stop op het eiland Moyo, voordat het terugkeert naar Bali.

Sangeang

Een absoluut hoogtepunt is de duiklocatie bij de hete onderwaterbronnen. Deze sturen gasbellen uit het zwarte zand op die een prachtig contrast vormen met de enorme zwarte koralen en waaierkoralen. Als je goed kijkt, vind je dwerg zeepaardjes in grote aantallen op de waaierkoralen. Andere plaatsen rond het eiland, zoals Masuk Sungai, Bohon Mera en Tanjung Barat bieden fascinerende duiken. Zachte en harde koralen vechten voor de beste plaatsen, talloze naaktslakken, zeenaalden, frogfish, seahorses en inktvissen kunnen worden bewonderd.

Op het eiland zelf zijn twee actieve vulkanen, de Doro Api en Doro Montoi. Aan het hete en droge kustgebied zijn savanne-achtige graslanden gevormd met struikvegetatie. Vanaf het dek van de Pindito kun je regelmatig grote grazende waterbuffels zien. Vanwege de vulkanische oorsprong is het zand zwart, wat een prachtig contrast vormt met de resterende vegetatie, zowel boven als onder water.

Banta

Banta heeft twee van de meest bekende duikplekken, de "Banta Wall" en het "GPS-punt". Met regelmatige sterke stromingen in het open water zijn deze duikplekken gewoon gemaakt voor ontmoetingen met grote vissen. Met een beetje geluk vind je scholen chirurgvis, red snapper, makreel van alle soorten, en natuurlijk barracuda's, witpunthaaien en grijze rifhaaien. Als je van adrenalinestoten houdt, zal de "Highway to Hell" deze ervaring overtroeven met een achtbaanduik. Deze prachtige muur verrast opnieuw met zijn wisselende sterke stroming. Voor liefhebbers van nachtduiken bij de gezellige "Critters" is dit een hoogtepunt van de tour! Hier 'hangen' alle dieren in het zand: jacht op koraalduivels, steenvissen en zwervende octopussen. De sterren van de avond zijn echter de Stargazers die zich bijna onherkenbaar in het zand begraven, wachtend om ontdekt te worden.

Rinca & Komodo

De wateren rond Rinca zijn redelijk koel voor dit deel van de wereld en kunnen dalen tot 22 graden Celsius. Een 5-7 mm-duikpak wordt sterk aanbevolen om te genieten van de schoonheid van de Horseshoe Bay. De "Yellow Wall of Texas" en "Cannibal Rock" zijn wereldberoemde sites. Ze bieden veel kleurrijke zachte koralen en veersterren in een klein gebied. Elke millimeter is overwoekerd en versterkt, je zou er uren aan kunnenbesteden om ze te bewonderen en te genieten, waren er niet zoveel vissen die je zicht belemmeren!

Een ander hoogtepunt van de tour waar je allemaal op wacht, is een bezoek aan de Komodo varanen! De Komodo-varaan leeft uitsluitend in Indonesië en heeft een maximale lengte van 3 meter en weegt meer dan 70 kg. Het is de grootste levende hagedis. Vanwege de enorme afmetingen worden ze de "draak" genoemd.
Onder begeleiding van een parkwachter begint onze tour door het Nationaal Park vroeg in de ochtend. Niet alleen de varanen zijn van dichtbij te zien, maar ook makaakapen, wilde zwijnen, herten en waterbuffels. Met een beetje geluk kunnen we de hagedissen zien eten. Hun speeksel is giftig en hun beten doden snel. De anders nogal trage dieren zijn erg actief wanneer ze jagen en hun prooi volgen. Ze kunnen enorme snelheden bereiken tot 15 seconden. Jongere hagedissen geven de voorkeur aan knaagdieren en vogels, volwassen hagedissen kunnen grotere dieren doden, zoals herten, wilde zwijnen, makaken, slangen, wilde honden en paarden. Vanaf een heuveltop heb je een fantastisch uitzicht over de valleien en de grote baai waar Pindito voor anker ligt.

Tatawa Besar & Gili Lawa Laut

Het kleine eiland Tatawa Besar ligt ten noorden van Rinca wat betekent dat de wateren warmer zijn! Het eiland heeft altijd een beetje stroming. Het is perfect voor een ontspannende driftduik langs het ongeveer 1 km lange eiland. Je drijft heel relaxed langs een schuine helling af die bedekt is met prachtig geel en oranje zacht koraal. Met een beetje geluk zie je hier Mantas.

"Karang Tokto" en "Batu Batu Dekat" op Gili Lawa Laut zijn eerste klas duikplekken. Dit zijn twee drop-offs die perfect zijn voor duikers. Je wordt gepakt door de hoeveelheid vis in het water en je hebt nauwelijks tijd om de adembenemende schoonheid van het omringende riflandschap op te merken. Alweer, is de hele reeks pelagische vissen aanwezig, van jacks in alle mogelijke uitvoeringen en vormen tot witte punt en grijze rifhaaien.

Flores

De haven van Maumere is een geweldig en divers duikgebied. Ontdek verschillende soorten zeenaalden en zeepaarden, frogfish, schorpioenvissen, een grote varieteit aan talloze kleurrijke naaktslakken, evenals barracuda's en vleermuisvissen. De Pindito-bemanning noemt deze duiksite "blue water muck diving"!

Uw verblijf

PinditoDe Pindito is een traditionele Pinisi schoener, gebouwd in 1992 en in 2006 geheel aangepast aan de wensen van de gasten. Met een lengte van bijna 40 ... meer info more info Informations supplémentaires

Flores & Komodo

Flores is het grootste eiland van de Kleinde Sunda eilanden en wordt in één adem genoemd met de eilanden in het Komodo National Marine park. Het meren...

Komodo Dive Sites

Pindito Bali-Komodo
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat