• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Cruise Jewels of Raja Ampat -

Cruise Jewels of Raja Ampat

Ultieme ontspanning, paradijsvogels waar ze thuishoren (in het paradijs), prachtig koraal, bonte vissen en majestueuze mantaroggen. U ziet het allemaal tijdens deze exotische 10-daagse cruise in de wateren van Raja Ampat.

Aan boord van de Ombak Putih of Katharina beschikt u over een luxe 2-persoonshut met AC en privé badkamer.

Laat u verwennen en verrassen!

Vertrekdata

2019
11, 23 januari
15 oktober
16, 23 november
11, 18, 24, 30 december

2020
5, 11, 17 januari

Raja Ampat - the last paradise

Aanbetaling 25%
Restbetaling 3 maanden voor vertrek
Annuleringskosten:
Tot 90 dagen voor vertrek: 25%
90 tot 60 dagen voor vertrek: 50%
Binnen 60 dagen voor vertrek: 100%

Inclusief:
cruise op de Ombak Putih of Katharina
2-persoonshut met airconditioning, eigen douche, toilet.
Thee en koffie, handdoeken, excursies, snorkel uitrusting en zee kano's.
Transfers naar hotel, vliegveld en haven

Exclusief:
Intercontinentale en binnenlandse vluchten
Alcoholische dranken, fooien en was.

Prijsoverzicht Price overview

Cruise Jewels of Raja Ampat

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

07-04-2020 - 31-08-2020
€ 5324.00 p.p per arrangement
01-09-2020 - 31-12-2020
€ 5463.00 p.p per arrangement

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

07-04-2020 - 31-08-2020
€ 9318.00 p.p per arrangement
01-09-2020 - 31-12-2020
€ 9560.00 p.p per arrangement

RouteRoute

Programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Sorong wordt u vervoerd naar de haven waar de Ombak Putih of de Katharina voor anker ligt. Na intrek te hebben genomen in uw comfortabele hut geeft de cruise director uitleg over de voorzieningen aan boord (o.a. de veiligheidsprocedures), de boot licht het anker en er wordt koers gezet richting de Misool Archipel. Na een korte zwemstop wordt aan dek het diner geserveerd en kunt u kennis maken met uw mede reizigers afkomstig uit alle delen van de wereld. Het geheven glas wijn fonkelt in het licht van de ondergaande zon…

Dag 2

In de vroege ochtend gaat de zon op achter een reeks schilderachtige eilandjes die samen de Misool Archipel vormen. De topografie is zoals we die kennen van een ‘karst-formatie’, een groot aantal piepkleine eilandjes die aan de onderkant door de nooit ophoudende getijdenbeweging zijn uitgesleten tot paddestoelen of net gelande vliegende schotels. We genieten de hele dag van al het fraais dat de wereld hier onder en boven water te bieden heeft. We peddelen met de kayak onder de overhangende rotsformaties, turen naar roofvogels loerend op de rotsen, snorkelen in kristalhelder water op plaatsen waar de wereld sinds de schepping niet is veranderd. ‘s Avonds gooien we het anker uit in de baai van Tomolol.

Dag 3

Zwemmen in de mysterieuze grot die uitkomt in de baai van Tomolol is ongetwijfeld een van de meest gedenkwaardige activiteiten die in Raja Ampat kunnen worden uitgevoerd. Aan boord van de sloepen arriveren we bij de grot die deels onder water ligt. We kunnen hier gaan zwemmen, snorkelen of ons gewoon laten drijven terwijl we de stalaktieten bewonderen die in de omringende spelonken spookachtig naar beneden hangen. De waaghalzen zwemmen of kayakken door het donkere water naar het andere uiteinde waar de grot opnieuw in de buitenlucht uitmondt. Vanhier gaan we door naar een vreemd meer waar we zwemmen tussen duizenden kwallen zonder angels (dus ongevaarlijk), die levende algen huisvesten welke net als planten zonlicht bewerken via fotosynthese. Dit levert een soort suiker op dat de kwallen gebruiken om zich te bewegen, te migreren, groeien en voort te planten.
Na onze terugkeer bij de boot zetten we per sloep onze ontdekkingstocht door dit doolhof van karst eilandjes voort en vinden onverklaarbare begraafplaatsen vol schedels onderwater en prehistorische grottekeningen van 3000 tot 5000 jaar oud met afbeeldingen van menselijke figuren en enorme mensenhanden, vissen, bloemen, planten, werktuigen en boten. ‘s Nachts zetten we scheep naar het eiland Batanta

Dag 4

Na onze verkenningen van wat de zee te bieden heeft, verschaft het door jungle overdekte eiland Batanta een ander décor en de kans onze benen te strekken tijdens een avontuurlijk tocht landinwaarts. We ankeren bij het dorpje Arefi op de noordkust en gaan met locale gidsen op weg door de mangrove naar het beginpunt van onze trek. Een korte wandeling langs een rivierbedding leidt ons naar de eerste van twee jungle watervallen compleet met een verfrissende poel om af te koelen. Wie het aandurft klimt langs de rotsen naar boven voor een bezoekje aan een tweede waterval. We verlaten de wildernis en varen met de boot naar een plekje dichtbij waar we zwemmen en snorkelen voordat we veder gaan naar de noordkant van Waigeo.

Dag 5

Voor zonsopgang treden we in de voetstappen van de befaamde natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace en gaan op zoek naar de bijzondere Rode Paradijsvogel, een van de soorten die bij Wallace het meest in trek waren voor zijn verzameling. We hopen dat onze pogingen succes hebben, zodat we een aan weinigen gegunde blik mogen werpen op de ingewikkelde paringsdans van de vogel zodra de zonnestralen de toppen van het bladerdak bereiken. Of we de vogel nu wel zien of niet, de tocht door het schemerende woud met overal rondom de geluiden van ontwakende vogels en andere dieren is een magische ervaring op zich. Kort daarop wenden we onze aandacht weer van de hemel naar de zee als we door de Dampier Straat varen die enkele van de meest spectaculaire riffen van Raja Ampat huisvest. Met een beetje geluk zwemmen we een stukje op met een of meer grote vertegenwoordigers van de zee die hier worden aangetrokken door de voedselrijke zeestromingen. Aan het eind van de dag gooien we het anker uit bij Pulau Arborek vlak voor en het dorpje met dezelfde naam. Mat gemak lopen we het eilandje rond en krijgen een indruk van de cultuur van de Asai die nog altijd in ere wordt gehouden door de bewoners van deze geisoleerde plaats.

Dag 6

Een nieuwe dag vol avontuur wacht ons langs de grillige westkust van Waigeo. We beginnen de dag met het ontdekken van Wofoh, drie eiland juweeltjes die met elkaar zijn verbonden door stukken ongerept koraalrif. Per sloep of kayak navigeert u langs de eilanden of u gebruikt uw nieuw verworven bekwaamheid om vissen te identificeren bij het bekijken van het rif barstensvol leven. Of u maakt zch niet druk en zoekt een plek om te relaxen op het strand. ‘s Middags gaan we noordwaarts richting de Aljui Baai, waar zich de Cendana Parel kwekerij bevindt, een van de grootste producenten van hoogwaardige zoutwater parels van het gebied. Parels kweken is in heel Indonesie een belangrijke bedrijvigheid en ook in de wateren rond Raja Ampat komen we een paar kwekerijen tegen. We hopen er onderweg een te bezoeken om uitleg te krijgen hoe het parel kweken in zijn werk gaat. ‘s Avonds varen we door, kruisen de Evenaar en komen aan op het Noordelijk Halfrond op weg naar de eilanden van Wayag.

Dag 7

Weinig gebieden in Indonesie kunnen bogen op zoveel natuurlijke schoonheid als Raja Ampat’s Wayag Eilanden. De pracht van deze schilderachtige karst spiralen wordt misschien alleen geevenaard door de schitterende kleuren en het bonte leven in de onderwatertuinen onder aan de voet. De natuur heeft deze eilanden uitgekerfd in een reeks inhammen en lagunes, kanaaltjes en baaitjes, puntige rotsen en beschutte zandstranden. Wie het waagt om een spectaculaire maar bijna verticale klim naar boven te maken wacht boven een subliem uitzicht over land en zee. We blijven de nacht hier voor anker.

Dag 8

De Wayag Eilanden zijn het beste dat Raja Ampat te bieden heeft. Daarom zullen we nog een morgen in dit unieke gebied verblijven en rondvaren door een doolhof van paddestoel-eilandjes, en te zwemmen en snorkelen. Na de lunch wenden we de steven, maken een zwemstop op de evenaar om Poseidon te eren en zetten koers naar een nieuwe horizon.

Dag 9

De laatste dag van onze ontdekkingsreis door een van de mooiste maritieme gebieden ter wereld zullen we nog een paar van de meest unieke snorkelplaatsen bezoeken. ‘s Ochtends komen we aan in de Baai van Yengeffo waar duizenden vogels hoog in de bomen ons verwelkomen. Onze aandacht gaat evenwel naar de wonderen in de diepte en we verlustigen ons aan het schouwspel onder water! Na wat te hebben gepeddeld of gekayakt en onze lunch te hebben genuttigd varen we terug door de Dampier Straat en houden halt bij een van de een mooiste onderzeetuinen van het park. Vissen in alle denkbare soorten, maten, vormen en kleuren zwemmen temidden van een woud van koraal waar David Attenborough trots op zou zijn. Verzadigd van alle indrukken hebben we ‘s avonds een afscheidsdiner en vieren een spetterend afscheidsfeest met kapitein en bemanning.

Dag 10

Na een laatste stop en een hapje op een van de eilanden in de buurt komen we aan in de haven van Sorong. We nemen afscheid van de kapitein en de bemanning, waarna de sloepen ons aan land brengen voor ons vervoer naar het vliegveld en het vervolg van onze reis.

Uw verblijf

KatharinaDe Katharina is een originele Buginese schoener met 6 luxe 2-persoonshutten en één family suite, elk met AC en eigen badkamer. Aan dek kunt u heerl... meer info more info Informations supplémentaires
Ombak PutihDe Ombak Putih is een originele Buginese schoener met 12 luxe 2-persoonshutten, elk met AC en eigen badkamer. Aan dek kunt u heerlijk genieten van de... meer info more info Informations supplémentaires

Papua

Papua, het voormalig Irian Jaya en Nederlands Nieuw Guinea, is door touristen nog weinig ontdekt. Cultuur en natuur zijn over het algemeen nog écht on...

Sorong

Sorong is een stad (kota) op de noordwestkust van het eiland Nieuw-Guinea, in het westen van de Indonesische provincie West-Papoea (Papua Barat). De s...

Raja Ampat

Raja Ampat is een eilandengroep in West Papua (voormalig Irian Jaya) en bestaat uit 610, voornamelijk onbewoonde eilanden. De vier grootste eilanden z...

Seram

Seram (of Ceram) is het grootste eiland in de zuid Molukken. Het is 17148 km² groot en het hoogste punt is 3027 m. Het dichtbevolkte eiland Ambon ...

Kaimana

Kaimana is een prettig klein stadje waar nog een sfeer hangt van vervlogen Nederlandse tijden. In de omgeving vindt u de mooiste rotstekeningen in ee...

Map Jewels of Raja Ampat
Kaimana
KaimanaKaimana is een prettig klein stadje waar nog een sfeer hangt van vervlogen Nederlandse tijden.
In de omgeving vindt u de mooiste rotstekeningen in een prachtige natuur. Deze zijn het beste te bewonderen in de Bicari baai, op een half uur varen van K... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Raja Ampat
Raja AmpatRaja Ampat is een eilandengroep in West Papua (voormalig Irian Jaya) en bestaat uit 610, voornamelijk onbewoonde eilanden. De vier grootste eilanden zijn Waigeo in het noorden, Salawati (ten zuidwesten van de op een na grootste stad in West-Papua, So... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
seram3
SeramSeram (of Ceram) is het grootste eiland in de zuid Molukken. Het is 17148 km² groot en het hoogste punt is 3027 m.

Het dichtbevolkte eiland Ambon ligt ten zuidwesten van het eiland. Ten noorden van Ceram bevindt zich de Ceramzee en ten zuiden de ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sorong
SorongSorong is een stad (kota) op de noordwestkust van het eiland Nieuw-Guinea, in het westen van de Indonesische provincie West-Papoea (Papua Barat). De stad ligt aan de Straat Sele van de Grote Oceaan, aan westzijde van het schiereiland Vogelkop. Aan we... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat