• Pindito
  • Pindito
  • Raja Ampat
  • Komodo
  • Manta

12 dagen duik cruise Raja Ampat - Pindito liveaboard -

Raja Ampat: duiken aan boord van de Pindito

Ontdek samen met de Pindito de kleurrijkste riffen ter wereld!

West Papua, lokaal bekend als Irian Jaya, is een unieke duikregio. Waarschijnlijk de bekendste archipel is "Raja Ampat" wat ruwweg "verenigd koninkrijk" betekent. Het gebied heeft meer dan 1500 eilanden. De vier belangrijkste eilanden zijn Misool, Salawati, Batanta en Waigeo.

Het woord "fantastisch" vat de regio "Raja Ampat" goed samen. Foto- en videografen vinden de beste kansen om macro-opnames op hun mooist te maken. Maar ook groothoekopnames van het prachtige rifleven worden aanbevolen. Er zijn ontelbare duikplekken, allemaal met verschillende karakters. De oplettende kijker kan allerlei "macro-dieren" vinden in spleten en op terrassen met steile wanden. "Raja Ampat" is ook een Mekka voor liefhebbers van pygmee zeepaardjes. Deze schattige dwerg zeepaardjes zijn hier te vinden in elke vorm en kleur, rood, geel, oranje, paars of wit.

Andere plaatsen bieden een indrukwekkende overvloed aan vissen langs blootliggende ondergrondse rotszadels. Een ervaren oog zal de goed gecamoufleerde voelsprietvissen, schorpioenvissen en spookpijpvissen zien. Napoleonvissen, mobula's, witpuntrifhaaien en scholen andere pelagische vissen kunnen in het blauw worden gezien wanneer u uw aandacht van de muren weg kunt halen. Mantaroggen, barracuda's, zeldzame wobbegong en epaulette-haaien (wandelende haai) garanderen veel afwisseling. Een hoogtepunt van elke tour is de beroemde Zodiac-trip rond de eilanden (afhankelijk van de wind en de golven die laag moeten zijn om de trip mogelijk te maken).

Aanbetaling 25%

Annuleringskosten:
Tot 120 dagen voor vertrek: € 250 per persoon
120 tot 90 dagen voor vertrek: 25%
90 tot 60 dagen voor vertrek: 50%
Binnen 60 dagen voor vertrek: 100%

Prijsoverzicht Price overview

12 dagen duik cruise Raja Ampat - Pindito liveaboard

2-personen, inclusief duiken

2-persoonskamer, waarvan 1 voor duiker

1-persoon inclusief duiken

Inclusief

• Transfers van / naar luchthaven Sorong naar / van de MV Pindito • Accommodatie in een hut met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden met een eigen douche, toilet en airconditioning • Volpension inclusief alle drankjes aan boord (exclusief wijn) • 3 duiken per duikdag en één nachtduik of nachtduik (géén duiken op vertrek- / aankomstdag) • NITROX vullingen voor hele cruise • meertalige gidsen aan boord • alle aangeboden excursies over land

Exclusief

• Nationalpark-vergoeding voor Raja Ampat: € 95,00 / US $ 120,00, te betalen aan boord • Luchthaventaksen voor binnenlandse vluchten en vertrekkosten, te betalen op de luchthaven • Fooien voor de bemanning (wij adviseren per gast / dag € 15,00 / US $ 20,00) • Verzekering voor annuleringskosten • Duikverzekering (vanaf 2013 verplicht voor alle cruises) • Souvenirs aan boord • Duikcursussen (d.w.z. Nitrox-cursus € 150,00 / US $ 180,00) Vluchten Jakarta-Sorong (vanaf ca. € 150 enkele reis)
Speciale kortingen / toeslagen: • Toeslag voor eenpersoonshut: 50% • Niet-duikersreductie: 10% • Kinderkorting (6-16 jaar): voor normale cruises 50% korting, voor familieduikcruises 80% reductie zolang het kind de hut deelt met de ouders.

RouteRoute

Programma

Raja Ampat (zuid)

Pindito hecht veel belang aan het plannen van de best mogelijke tour voor hun gast. Bij het plannen van de route spelen veel factoren een belangrijke rol. De belangrijkste factor is het weer. Aangezien er op elk moment stormen in de tropen kunnen zijn, kan Pindito op korte termijn routes en routes wijzigen.

Er zijn eigenlijk twee manieren om door het Raja Ampat-gebied te navigeren. Men leidt van Sorong, de hoofdstad van West Papua, naar het zuiden. We doen de meeste duiken rond het doolhof van Misool. Op de terugweg bezoekt u Dampier Straat en misschien Sele Pele of Kofian voordat u teruggaat naar Sorong.

Raja Ampat (noord)

De tweede tour gaat vanuit Sorong noordwaarts. Tijdens deze reis bezoeken we Wayag Island, ten westen van Waigeo. De duikgebieden zijn de Dampier Straat, Jef Fam, Sele Pele en Wayag. De cruise eindigt in Sorong.

Misool

Duiken in het eindeloze doolhof van de eilanden van Misool is een heel speciale traktatie voor elke duikcarrière. Het is een paradijs voor macroliefhebbers, maar ontmoetingen met grotere vissen zoals mantaroggen zijn vaak mogelijk. Misool is een van de meest biodiverse regio's ter wereld met vissen, koralen, sponzen, zachte koralen, garnalen, krabben en talloze naaktslakken en andere ongewervelden. Enorme scholen sardines zijn een absoluut hoogtepunt. Zachte koralen en zee-waaiers (diameter van 3-4 meter) in alle maten en kleuren domineren het onderwaterlandschap.

Een van de speciale plekken van Pindito heet "Vrenelies Gärtli" (in het Engels betekent dit Vreni's Garden). Het is een legendarische duikstek die alles heeft, vanwege het zeer diverse landschap. Hier vind je overhangs, enorme grotten met doorgangen en weelderige steile wanden met allerlei koralen zijn hier te vinden.

Er is ook genoeg te doen op het land. Met een unieke speedbootrit verken je het prachtige landschap. Kristalhelder, turquoise water wacht op u evenals een verscheidenheid aan exotische tropische planten zoals orchideeën en zelfs vleesetende planten.

Waigeo

Een speciaal kenmerk van deze tour is de oversteek van de evenaar. Dit gebied heeft een fascinerend landschap. Veel van de beroemde landschapfoto's van Raja Ampat zijn hier geschoten. In het noorden ligt het eiland Wayag met de beroemde "Mount Pindito", vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de vele eilanden. Pindito op anker in het midden van de baai, maakt het prachtige landschap compleet. "Sele Pele" biedt de mogelijkheid om een ​​parelboerderij van dichtbij te bekijken. Afhankelijk van de productiefase wordt u uitgenodigd om getuige te zijn van de bevruchting of oogst! Een unieke kans die je niet mag missen.

"Jef Fam" is de naam van een groep karst-eilanden met geweldig duiken, veel vis en kleurrijke koralen. Nachtduiken bij de "Rode Muur" zijn altijd een speciale ervaring. In het zand onder de parelduikpier zijn veel speciale en eigenaardige wezens te vinden, met name wobbegongs en epaulettenhaaien ('wandelende' haaien). Talloze naaktslakken, zeenaalden, zeepaardjes, voelsprietvissen, schorpioenvissen kunnen een goedgetraind oog niet ontgaan. Een groot hoogtepunt is het reinigingsstation voor manta's in de buurt van Mansuar.

Dampier Straat

De Dampier-straat scheidt het schiereiland "Vogelkop" van Waigeo en Mansuar. De naam komt uit de Nederlandse koloniale tijd. Het verwijst naar de vorm van het schiereiland op de kaart, maar het is ook een paradijs voor vele zeldzame vogelsoorten.
Hier ontmoet de Stille Oceaan de Halmahera-zee, met als gevolg een explosie van het zeeleven. Met regelmatige sterke stromingen voelen grote vissen zich bijzonder comfortabel. Mantaroggen, rifhaaien, verschillende scholen makreel, tonijn en barracuda worden keer op keer gezien. Zelfs dolfijnen en walvissen (Bryde's walvissen, grienden) blijven tijd doorbrengen in de Straat van Dampier. Sinds mei 2011 bieden we een speciale walvismacro-tour die het macroduiken combineert met walvis- en dolfijnen kijken. Deze tour wordt begeleid door een mariene expert in walvis- en dolfijngedrag.

Uw verblijf

PinditoDe Pindito is een traditionele Pinisi schoener, gebouwd in 1992 en in 2006 geheel aangepast aan de wensen van de gasten. Met een lengte van bijna 40 ... meer info more info Informations supplémentaires

Papua

Papua, het voormalig Irian Jaya en Nederlands Nieuw Guinea, is door touristen nog weinig ontdekt. Cultuur en natuur zijn over het algemeen nog écht on...

Duikstekken noord Raja Ampat

Deze dagen kunt u naar believen snorkelen of duiken in het mooiste gebied van Indonesië. Tussen november en maart is een duik- of snorkeltocht bij Ma...

Pindito Raja Ampat
Raja Ampat map
Raja Ampat duikstekkenDeze dagen kunt u naar believen snorkelen of duiken in het mooiste gebied van Indonesië.
Tussen november en maart is een duik- of snorkeltocht bij Manta Sandy een must! Maar laat u niet weerhouden om ook de zeepaardjes, wobbegonghaaien, barracuda's ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat