• Ombak Putih
  • Ambon Martha Christina
  • Ambon rujak
  • Raja Ampat
  • Raja Ampat

Cruise Ombak Putih Wallace Trails&Sails Ambon-Sorong -

Cruise Ombak Putih Wallace Trails & Sails Ambon-Sorong

Deze exclusieve Sea Trek route staat in het teken van de wetenschappelijke ontdekkingsreizen die Alfred Russel Wallace maakte halverwege de 19e eeuw. Alfred Russel Wallace (1823 – 1913) was een Britse natuur onderzoeker en ontdekkingsreiziger. Hij dankt zijn bekendheid met name aan het feit dat hij op eigen houtje een evolutie theorie ontwikkelde die Darwin dwong zijn eigen theorie te publiceren. Van 1854 tot 1862, van zijn 31e tot zijn 39e levensjaar, reisde Wallace door wat tegenwoordig Maleisie en Indonesie heet om de natuur te onderzoeken. Zijn waarnemingen van de kenmerkende zoologische verschillen aan beide zijden van een smalle zeestraat binnen de archipel leidde tot zijn idee van de zoo-geografische scheidslijn die later bekend werd als de Wallace lijn. Tijdens zijn ontdekkingsreizen door de archipel werkte hij zijn ideeen over evolutie verder uit en kreeg hij zijn beroemde inzicht in de natuurlijke selectie. In 1858 zond hij een artikel waarin hij zijn theorie uitwerkte naar Darwin; dit werd samen met een beschrijving van Darwin’s eigen theorie in hetzelfde jaar gepubliceerd.. Een verslag van zijn onderzoek en van zijn avonturen werd in 1869 gepubliceerd als ‘De Maleische Archipel’. De volledige title was ‘De Maleische Archipel: Het land van de orang-utan en de paradijsvogel, een reisverhaal met tekeningen van mens en natuur.

Een heerlijke 12-daagse cruise met de Ombak Putih langs verrassende culturen, exotische flora en fauna op een originele Buginese schoener.

Laat u verwennen en verrassen!

Vertrekdata

16 oktober 2018 Ambon-Sorong
1 oktober 2019 Ternate-Sorong
14 oktober 2020 Ambon-Sorong

Aanbetaling 25%
Restbetaling 3 maanden voor vertrek
Annuleringskosten:
Tot 90 dagen voor vertrek: 25%
90 tot 60 dagen voor vertrek: 50%
Binnen 60 dagen voor vertrek: 100%

Prijsoverzicht Price overview

Cruise Ombak Putih Wallace Trails&Sails Ambon-Sorong

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

07-04-2020 - 30-09-2020
€ 7150.00 p.p per arrangement
01-10-2020 - 31-12-2020
€ 7250.00 p.p per arrangement

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

07-04-2020 - 31-08-2020
€ 12514.00 p.p per arrangement
01-09-2020 - 31-12-2020
€ 12688.00 p.p per arrangement

Programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ambon, de toegangspoort tot de Molukken, wordt u vervoerd naar de haven waar de Ombak Putih u voor anker ligt op te wachten. Nadat u zich heeft geinstalleerd in uw hut wordt u begroet door uw reisleider die u voorlichting geeft over uw komende reis. We beginnen met een (facultatieve) excursie over het eiland. Als eerste brengen we een bezoek aan de Commonwealth War Cemetary waar een groot aantal geallieerde soldaten ligt begraven omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. We vervolgen onze weg naar de noordkant van het eiland voor een bezoek aan Hitu Lama, de oude haven die al in gebruik was met het oog op de specerijenhandel, eeuwen voordat de Europeanen in Indië voet aan wal zetten. We gaan de markt verkennen en bezichtigen een traditioneel Balieo huis. Ook nemen we een kijkje bij de Waipauwe moskee (1414(, de Immanuel Kerk (1512) en we eindigen bij Fort Amsterdam (1514), een van de eerste forten die in de Molukken werd gebouwd. Tenslotte keren we terug aan boord om de lunch te gebruiken en varen de haven uit in westelijke richting

Dag 2

Deze morgen brengen we door op het eiland Manipa. Aan Manipa worden magische krachten toegeschreven omdat de Portugezen, de Nederlanders noch de Japanners hier ooit voet aan wal hebben gezet, ondanks hun bezetting van de omringende eilanden. Het dorpje dat we bezoeken is eenvoudig maar wordt opgefleurd door tropische bloemen, terwijl de omringende tuinen, struiken en bossen cashew noten en produkten van de sagopalm voortbrengen. We nemen een kijkje in een distilleerderij van de ‘kayu putih’ olie waar het gebied befaamd om is – een universeel middeltje dat in geen enkele Indonesche huishouding ontbreekt en dat goed is voor elke kwaal of pijn, verkoudheid of maagpijn elk ons maar kan treffen. De olie wordt gedistilleerd uit vaten gevuld met fijngestampte bladeren van de mellaleuca bomen.

Dag 3

Vandaag worden we wakker voor de kust van Boano Eiland, bekend vanwege zjjn torenhoge rotsen, karstformaties en witte zand- stranden. Met de sloep verkennen we de prachtige kustlijn. Onder de lunch varen we langs een reeks dichtbij gelegen, onbewoonde eilandjes, waar we enkele unieke snorkelervaringen hebben.

Dag 4 en 5

Seram (vroeger Ceram) is een afgelegen plaats vol met jungle bedekte heuvels die zelden of nooit wordt bezocht door buitenstaanders. Ons schip verschaft ons toegang tot dit fascinerende en mysterieuze eiland. Ons doel is het dorpje Sawai, een oase op zichzelf en een volmaakte springplank om optimaal te genieten van de schitterende noordkust van Seram en het Manusela Nationale Park. Twee dagen lang trekken we rond, nemen vogels waar, doen bijzondere ontdekkingen, voordat we onze reis voortzetten richting de beroemde Raja Ampat Archipel.

Dag 6

Vandaag ligt de Ombak Putih voor anker bij de Tomolol Baai, onderdeel van Misool Eiland. Een zwempartij in de mysterieuze, door een koepel overwelfde grot is ongetwijfeld één van de meest gedenkwaardige aktiviteiten die in Raja Ampat kunnen worden uitgevoerd. Na een matineus ontbijt brengt de sloep ons naar het hart van de baai en ligt de grot voor ons die deels onder water ligt. We kunnen hier zwemmen, snorkelen of ons gewoon laten drijven terwijl we omhoog kijken en de grillige stalaktieten bewonderen die overal in spelonken naar beneden hangen. De waaghalzen zwemmen of peddelen door het donkere water naar het andere uiteinde van de grot. Na onze terugkeer aan boord zetten we onze ontdekkingstocht voort door het indrukwekkende doolhof van karsteilandjes, boven en onder water, compleet met geheimzinnige hopen schedels in onderzeese begraafplaatsen, evenals prehistorische grottekeningen van 3000 tot 5000 jaar oud met afbeeldingen van mensenfiguren, enorme mensenhanden, vissen, bloemen en planten, werktuigen en boten.

Dag 7

De ochtendzon gaat op boven een reeks schilderachige eilandjes die onderdeel zijn van de Misool Archipel. Het levert de typische aanblik van een ‘karst-formatie’, piepkleine eilandjes die door de nooit aflatende getijdenbeweging aan de onderkant zijn uitgesleten tot paddestoelen of zojuist gelande vliegende schotels. We genieten de hele dag van al het fraais dat deze wereld boven en onder water te bieden heeft. We beproeven onze peddel-vaardigheid met de zeekayaks of staande op een plank, speuren naar roofvogels gezeten op uitstekende rotspunten of zitten onderuit in een comfortabele dekstoel en prenten alle beelden in het landschap om ons heen in op ons netvlies.

Dag 8

s’ Morgens ligt de boot voor anker bij het eiland Penemu. Midden op het eiland ligt de befaamde ‘Verborgen Baai’. We maken er een korte tocht naar toe om van één van de fraaiste panorama’s te genieten die de Raja Ampat te bieden heeft. De rest van de dag brengen we door met verkennen, kayakken, plank-peddelen en snorkelen in de omliggende gebieden.

Dag 9

Vandaag vaart de Ombak Putih door de Dampier Straat,een gebied waarin zich enkele van de belangrijkste riffen van de Raja Ampat bevinden. Met een beetje geluk zwemmen we hier een stukje op met één of meer van de grotere zeebewoners die hier worden aangetrokken door de voedselrijke zeestromingen. Aan het eind van de dag gooien we het anker uit bij Arborek een dorpje gelegen op het eiland van dezelfde naam. We kunnen het eiland met gemak rondlopen en krijgen daarbij een indruk van de Asai cultuur die door de bewoners van dit kleine afgelegen eiland nog altijd in ere wordt gehouden. Arborek is ook de thuisbasis van een plaatselijk project voor de instandhouding van manta roggen en de vrijwilligers die hier werkzaam zijn willen ons maar al te graag hun project laten zien en tekst en uitleg van hun programma geven.

Dag10

Vanmorgen worden we wakker aan de noordkust van het met jungle overdekte eiland Batanta. We kunnen hier onze benen strekken tijdens een trek landinwaarts. We ankeren aan de voet van het plaatsje Arefi hoog gelegen aan de noordkust van het eiland. Met plaatselijke gidsen gaan we op weg door de mangrove naar het beginpunt van onze tocht. Een korte wandeling langs een rivierbedding brengt ons bij de eerste van twee jungle watervallen compleet met een verfrissende poel om af te koelen. Degene die het aandurft klimt nog verder langs de rots naar boven waar een tweede, grotere waterval hem opwacht. Na het afscheid van de wildernis vinden we niet veel verderop een plekje waar we kunnen zwemmen en snorkelen.

Dag 11

We worden wakker voor de kust bij het dorp Sawinggarai. De sloep brengt ons in het donker naar het dorp waar een gids ons op wacht voor een tocht van 20 minuten door het bos. Zodra de eerste zonnestralen het bladerdak hoog in de bomen raken hopen we een blik te werpen op de felgekleurde ‘Cenderawasih Merah’ oftewel Rode Paradijsvogel. Als we terugkomen in het dorp hebben we gelegenheid om de bevolking te ontmoeten en misschien een bezoek aan de plaatselijke school te brengen. Tegen het middaguur komen we terug aan boord en als de tijd het toelaat steken we over naar Pef Eiland om te snorkelen en rond de grillige kustlijn te varen. Onderweg leren we over de mythe van de prehistorische hand die hoog op de kalkstenen rotswand zichtbaar is. ‘s Middags zetten we koers richting Sorong en krijgen nog gelegenheid te snorkelen voor het diner.

Dag 12

Na het ontbijt zeggen we vaarwel tegen de bemanning en namen afscheid van ons tijdelijke huis op zee, de Ombak Putih. Per sloep gaan we aan wal vanwaar we vervoer krijgen naar het vliegveld voor de reis naar onze volgende bestemming.

Uw verblijf

Ombak PutihDe Ombak Putih is een originele Buginese schoener met 12 luxe 2-persoonshutten, elk met AC en eigen badkamer. Aan dek kunt u heerlijk genieten van de... meer info more info Informations supplémentaires

Molukken

De Molukken vormen een groot eilandenrijk met in het noorden Halmahera tot 1.000 km zuidelijker Tanimbar. Ambon is het meest bekende eiland met de ge...

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat