• Belaraghi
  • Kelimutu
  • Komodo
  • Cancar
  • Naru - Bajawa

Cruise Ombak Putih Flores - Komodo - Bali -

Cruise Flores - Komodo - Bali

Een luxe cruise op de originele Buginese schoener Ombak Putih.

Deze heerlijke reis wisselt prachtige natuur, traditionele dorpen, exotische Komodo varanen en de mooiste snorkelgebieden af.

Aan boord van de Ombak Putih beschkt u over een luxe 2-persoons hut met AC en prive badkamer.

Laat u verwennen en verrassen!

Vertrekdata

Vertrek vanuit Labuan Bajo - Flores

2016
11 april
19 mei
2 juni
20 juni
8 juli
30 juli
18 augustus

2017
13 april
14 mei
2 juni
20 juni
10 juli
30 juli
18 augustus

Prijsoverzicht

Cruise Ombak Putih Flores - Komodo - Bali

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

21-08-2017 - 31-12-2017
€ 2336.00 p.p per arrangement

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

21-08-2017 - 31-12-2017
€ 4060.00 p.p per arrangement

Inclusief

Kamers met airconditioning, eigen douche, toilet. Thee en koffie, handdoeken, excursies, snorkel uitrusting en zee kano's.

Exclusief

Transfer op Bali, Binnenlandse vluchten,alcoholische dranken, fooien en was. Binnenlandse vlucht Bali-Flores (ca. € 100)

Programma

Dag 1

Op dag 1 vertrekken we vanuit Labuhanbajo aan de westkust van Flores. Na een paar uur gezeild te hebben maken we onze eerste stop op het kleine eilandje Mesa, waar we een nederzetting van de Baju (Zogenaamde Zee-zigeuners) zullen bezoeken. Zij zijn de autochtone bewoners van de straat van Lintas en het Komodo National Park.

Dag 2

Op dag 2 zullen we de vestiging van de rangers op Loh Buaya op het eiland Rinca bezoeken voor een eerste ontmoeting met de gevreesde Komodo draken. ’s Avonds zal de bemanning een romantische strand barbecue onder de sterren verzorgen.

Dag 3

Op dag 3 gaan we aan land bij de ranger vestiging in Loh Liang op Komodo eiland voor een tweede tocht door het park.

Dag 4

Op dag 4 gaan we aan wal op het eiland Sumbawa. In het plaatste Bima zullen we de lokale markt bezoeken en vervolgens een dorpje waar de inwoners een paar traditionele dansen laten zien. Het bekendste is het ‘Adu Kepala’: het rituele hoofd-tegen-hoofd gevecht.

Dag 5

Op dag 5 zullen we aan land gaan op het kleine eilandje Satonda met haar adembenemende kratermeer en prachtige koraal. Satonda is het restant van een uitgestorven vulkaan waarvan de caldera is gevuld met water, nadat Mount Tambora in 1815 uitbarstte. Het was de grootste vulkaanuitbarsting in de geschiedenis van de mensheid, veel groter nog dan Krakatoa. Geschat is dat er 160 kubieke kilometer stenen en as uit de vulkaan kwam. Het jaar dat hier op volgde staat bekend als ‘het jaar zonder zomer’ vanwege het effect dat de uitbarsting had op het weer in Noord Amerika en Europa.

Dag 6

Op dag 6 zullen we stoppen in de haven van Lombok aan de oostkust van het eiland om een bezoek te brengen aan een traditionele pottenbakkerij. Vervolgens gaan we naar een ander klein dorpje waar de inwoners enthousiast een lokale dans zullen opvoeren.

Dag 7

Op dag 7, onze laatste dag aan boord van de Ombak Putih, starten we met een relaxte ochtend op een verlaten strand op Gili Nanggu (Net voor de kust van Zuid-Lombok). Rond de lunch tijd vertrekken we voor de laatste vier uur durende zeiltocht terug naar Bali.

Uw verblijf

Ombak PutihDe Ombak Putih is een originele Buginese schoener met 12 luxe 2-persoonshutten, elk met AC en eigen badkamer. Aan dek kunt u heerlijk genieten van de... meer info

Flores en Komodo

Flores en Komodo maken deel uit van de kleine Sunda eilanden, oftewel Nusa Tengagara. De eilandengroep loopt van Lombok in het Westen tot Timor in het...

Kunnen wij u helpen?
Sluiten

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan

Start livechat

Sluit livechat